sorundan şöyle bahsedeyim....
araç sabit gazdayken 13 civarı bi afr de yürüyor normale dönmesi için gaza bildiğin üflercesine basmak gerekiyor, en ufak bi gaza dokunmada 12 11 lere düşüyor tam gazda 10 oluyor ve araç titreyerek kerkilerek gidiyor hızlanma berbat durumda....
sorun ilk olarak lpg de tam gazda göstermeye başladı kendini normal sürüşlerde afr normaldi.... hatta bir iki kere rölantide 11 10 afr de çalıştığı olmuştu....
suan ise benzin lpg farketmiyor ikisindede sorun ilk yazdığım paragraftaki gibi, tam gazda benzinde daha az kerkilir gibi araç okadar onun dışında hrertürlü afr değerleri lpg benzin aynı.....
sıkıntı ateşlemeyle ilgili diye düşünüyorum buji kabloları yeni değişti ama hiçbir faydası olmadı, bujileri kontrol edeli 10bin km olmadı durumları gayet iyiydi(ngk iridyum)
bobinden şüpheleniyorum ama iyice emin olmak iiçin bide buraya yazmak istedim....
geçen kabloları değiştirmeden önce bobinin kablo bağlantılarını söküp kontrol ettim bütün bağlantı kısımları simsiyah olmuş vaziyetteydi zımpara ile temizledim biraz kendine gelir gibi oldu ama yine durum anlattığım gibi.......
bu sorun sizce nedir? bobinden şüpheleniyorum doğrumudur acep?