User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kompresyon Test Sonuçlarım Hakkındaki Yorumlarınızı İstiyorum

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Kompresyon Test Sonuçlarım Hakkındaki Yorumlarınızı İstiyorum

Arkadaşlar aracı bugün servise götürüp kompresyon testine soktum. Sonuçları grafik olarak bana verdiler. Servis şefi arkadaşımın söylemesi Motorun daha 150.000 km rahat gidebileceği yönünde. Tabiki bakımları aksatılmazsa. Sizlerinde yorumlarınızı istiyorum. Bu grafik nasıl okunur değerlerin anlatmaya çalıştığı şey nedir vs gibi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada araç megane coupe f7r. 165.000 km de LPG li.

BurakCengizhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merakımdan soruyorum, kompresyon testini her aracın yetkili servisi yapabilir mi ?Fiyatı nedir uzun sürer mi
    Bu arada sayılarından anlamam ama 150 bin km daha gider demişlerse maaşallah diyorum

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İki sıra test verisi var. Biri yağsız, diğeri yağlı.

Ama her iki testte de 1.silindirde komprasyon kaybı var. 3.silindire göre 1.silindir epey zayıf görünüyor. 3.silindir ile 2 ve 4. silindirler arasındaki fark makulken 1.silindirde bariz komprasyon farkı var. Yağlayınca bir miktar değerler toparlanmış ama fark hala sabit.

Ben arkadaşınız kadar iyimser olayamacağım.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gökhan hocam, içine de kurt düşürmeyelim. Silindirlerin ayrı ayrı komprasyon değerleri gayet makul. Kuruda en düşük olan 1.silindir 11bar çıkmış ki servis sınırları içinde. Ama her silindirin ayrı ayrı belirli bir değerin, ki bu senin aracında muhtemelen 10bardır, üstünde komprasyona sahip olması yeterli olmuyor. Aynı zamanda silindirler arasındaki komprasyon farkının da 2 barı aşmaması esastır. Bu durumda ben araban motor istiyor diyemem. Ama 150bin gider de diyemem. Muhtemelen fakir kalan LPG enjeksiyonundan kaynaklı kapakta, subap ve subap yuvalarında aşınmaya bağlı oluşmuş olabilir bu komprasyon kaybı.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. silindirde biraz sikinti var
    kac bin gidececegini kimse bilemez
    Sorun yok hersey tozpembe denemez

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.silindiriniz düşük görünüyor bu sırf segman piston problemi olarak düşünmeyin sübaplarınız sübap yuvaları contada ufak kaçaklar çatlaklar her şey olabilir..
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet pistonlar arası fark %15 diye biliyorum. Daha yukarı ise bu orandan kayıp var demektir. Muhtemel sebepleri subap kaçırıyordur, contada problem vardır, en son segmanlarda sorun olabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Silindir basina en dusuk 9 olmaliymis servisin soyledigi. Bu arada ust kapak contam yanik termostat sokulu dolasiyorum. Birde son susturucum 1.6 susturucusu. Bunlarin etkisi varmidir motora?

Bu arada test icin servis 60 tl ucret aldi merak eden arkadaslarimiz icin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gökhan F7R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Silindir basina en dusuk 9 olmaliymis servisin soyledigi. Bu arada ust kapak contam yanik termostat sokulu dolasiyorum. Birde son susturucum 1.6 susturucusu. Bunlarin etkisi varmidir motora?

Bu arada test icin servis 60 tl ucret aldi merak eden arkadaslarimiz icin.
    Birbirleri arasındaki farkın da 2 barı aşmaması gerekir.

Conta 1.göz tarafından yanıksa contadan yapar.

cess - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gökhan hocam, içine de kurt düşürmeyelim. Silindirlerin ayrı ayrı komprasyon değerleri gayet makul. Kuruda en düşük olan 1.silindir 11bar çıkmış ki servis sınırları içinde. Ama her silindirin ayrı ayrı belirli bir değerin, ki bu senin aracında muhtemelen 10bardır, üstünde komprasyona sahip olması yeterli olmuyor. Aynı zamanda silindirler arasındaki komprasyon farkının da 2 barı aşmaması esastır. Bu durumda ben araban motor istiyor diyemem. Ama 150bin gider de diyemem. Muhtemelen fakir kalan LPG enjeksiyonundan kaynaklı kapakta, subap ve subap yuvalarında aşınmaya bağlı oluşmuş olabilir bu komprasyon kaybı.
    Aynı durum benimde başıma geldi..
    1.piston sınırın üstünde ama düşük, 2.piston nispeten daha iyi, 3. ve 4. pistonlar olması gereken değerlerde çıktı..
    Kapak açıldığında egzoz supablarında sorun olduğu anlaşıldı..
    Araç çok uzun yıllardır bizde ve periyodik bakımları düzenli olarak yapılıyor..Kapak açıldığında 171.000 km deydi ve bunun yaklaşık 70-80 bini lpg ile kullanılmıştı..
    Ben Lpg den şüphelendim hep ama ne zaman kontrol ettirsem lpg de bir sorun çıkmıyor..
    Bu konuyu biraz daha açabilirmisiniz? ..Kötü gaz kullanımından da olabilir mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cess Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı durum benimde başıma geldi..
    1.piston sınırın üstünde ama düşük, 2.piston nispeten daha iyi, 3. ve 4. pistonlar olması gereken değerlerde çıktı..
    Kapak açıldığında egzoz supablarında sorun olduğu anlaşıldı..
    Araç çok uzun yıllardır bizde ve periyodik bakımları düzenli olarak yapılıyor..Kapak açıldığında 171.000 km deydi ve bunun yaklaşık 70-80 bini lpg ile kullanılmıştı..
    Ben Lpg den şüphelendim hep ama ne zaman kontrol ettirsem lpg de bir sorun çıkmıyor..
    Bu konuyu biraz daha açabilirmisiniz? ..Kötü gaz kullanımından da olabilir mi?
    O tek silindirde LPG beslemesi zayıfsa, enjektör az açıyorsa veya tıkalıysa veya 1. silindirin enjektör hortumu diğerlerine göre daha uzunsa bu yakıt beslemesinde sorunlar oluşturarak özellikle o silindiri fakir bıraktırır. Bundan en çok da egsoz subabı etkilenir.

Araç karışıma çıkışta, tüm portlar birleşince o2 sensörü ile baktığından fakirliği algılasa bile hangi silindirde olduğunu algılayamaz ve tüm silindirlere ilave yakıt püskürtülmesi için enjeksiyon sürelerini uzatır. Zaten düzgün yakıt püskürtülmeyen 1. silindire gelen yakıt miktarı ile diğer silindirler arasındaki fark bu şekilde artar ve sorun daha da büyür.

Sonuç olarak, montaj kusursuz olsa bile, hiçbir arıza ikazı yanmasa bile, araç fakir çalışmasa bile enjektörler ve hortumları tek tek kontrol edilmelidir.

cess - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sıralı sistem var araçta fakat yeni tipler gibi her silindire ayrı ayrı enjektör değilde 4ü bir arada olanlardan var,ilk çıkan sistemlerden..
    Aynı markanın farklı bayilerine gittiğim halde bunun temizliğinin yapılamadığı illa yenisinin alınması gerektiğini sölüyorlardı..
    Araba yapıldıktan sonra başka bir bayi buldum, burdada enjektörlerin yaklaşık 40bin km de temizlenmesi gerektiğini söledi ki ben hiç yaptırmamıştım..
    Sonuç olarak enjektörler temizlendi,içleri cidden pisti,yağlanmıştı vs..
    Aracın performansı arttı,yakıt tüketimi azaldı ama içimde hep bi kuşku kalıcak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar conta değişimi, egzoz manifolt contası değişimi, sübap lastiklerinin değişimi ve keçelerin değişiminden başka ne yapmamı tavsiye edersiniz? Bu arabayı en az 3 yıl sorunsuzca kullanmak istiyorum. Coupe yi seviyorum. Satmaya gönlüm razı değil çünkü kazasız temizini bulmak imkansız gibi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar conta değişimi, egzoz manifolt contası değişimi, sübap lastiklerinin değişimi ve keçelerin değişiminden başka ne yapmamı tavsiye edersiniz? Bu arabayı en az 3 yıl sorunsuzca kullanmak istiyorum. Coupe yi seviyorum. Satmaya gönlüm razı değil çünkü kazasız temizini bulmak imkansız gibi.
    Conta için kapağı açtığınızda zaten kapağı, subapları, subap yuvalarını da kontrol edersiniz. Hatta gömlekleri, pistonları da ölçmekte, incelemekte fayda var. Zaten o zaman ne yapılması gerektiği, komprasyon kaybının sebebi net olarak anlaşılır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladim hocam sagolun. Kapagin rektefiyesi bakalim ne kadar tutacak.

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladim hocam sagolun. Kapagin rektefiyesi bakalim ne kadar tutacak.
    sübaplar kaçırıyosa eğer sübap rektifiyesi dahil kapakta silinir yüzeyden azcık.250 300 tl alırlar bu sekildeyse..
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle conta takımını yurt dışından getirtmek lazım. Burda 400 tl civarında hatta 450.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya hocam bin git arabana derdin neki ?
    sorun gözüküyor olabilir bir miktar
    ama bunun için motor açılmaz, aman aman performans kaybı olmadıktan sonra

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)