Merhaba,
Aracım 1999 Mazda MX5. MP62 supercharger (14 psi), progressive custom water injection, TDR intercooler, kendi yaptığım COP ateşleme, büyük fuel rail, beşinci enjektör, (yine kendi yaptığım) büyük frenler, vs...
Önümüzdeki yaz aracımın motorunu indirip, baştanbaşa elden geçirmeyi planlıyorum.
Şu anda üzerinde 175.000 Km var, kompresyon testi de dört silindirde 180 psi veriyor.
Ancak, piston yüzeylerinde detonasyondan dolayı (eski ve uzun bir hikaye) bir parça hasar var maalesef.
Uzun lafın kısası, motoru yağ pompasından piston kollarına kadar her şeyi değiştirip, forged dahili parçalar kullanarak yenilemek düşüncesindeyim.
Bu sayede, hem basıncı yükseltebileceğim, hem de motor uzun ömürlü ve güvenilir olacak. Şu anda krankta 300HP'ye yakınım, bu işler olduktan sonra krankta 350 civarına rahatça gelebilirim.
Ancak, bu işleri kendim yapacağım. Motor, süspansiyon, elektrik, donanım vs konularında tüm işlerimi kendim yapıyorum zaten.
Bunun için gerekli olan tüm alet ve edevatım var.
Elimde olmayan iki şey, caraskal ve motor sehpası.
İstanbul'da caraskal ve motor sehpası kiralayabileceğim bir yer var mıdır acaba?
Bir de, "özellikle tavsiye ederim" diyebileceğiniz "rektifiyeci" var mıdır?
Teşekkürler