vw 2litre hicmindeki TFSI ve TSI kodlu motorların farkı nedir? Örnek vermek gerekirse 08-09 Leon cupralar TFSI kodu ile üretilirken makyajlı kasa 2011 Cupra TSI olarak geçiyor. Bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
vw 2litre hicmindeki TFSI ve TSI kodlu motorların farkı nedir? Örnek vermek gerekirse 08-09 Leon cupralar TFSI kodu ile üretilirken makyajlı kasa 2011 Cupra TSI olarak geçiyor. Bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Ikı motor da aynı bır fark yok Vw artık teknolojılerı aynı olan motorları ıcın tek ısım kullanmaya basladı.Ilk ornegı de yenı s4 supercharger lı olmasına ragmen yanında V6t yazmasıdır
Iki motor arasindaki farklar sunlar benim bildigim, gecendede Melih'in aracini aklim TSI'ya giderek cewaplamistim.
TFSI'larda trige kayisi war, yeni TSI'larda zincir war.
Bide benzin pompalari farkli.
Fark yok. Sadece isimlendirme...
TFSI >> AUDI
TSI >> VW , SKODA
SEAT'da da ne denk gelirse...![]()
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
eminim 1.4 tfsi a3 aracım
ikiside aynı motor audi de tfsi vw de tsi diye geçer
TFSI- Turbo Fuel Straight Injection
TDI- Turbo Direct Injection **Diesel Only**
TSI-Turbo Straight Injection
FSI- Fuel Straight Injection
RACE WERKS
önceden audilerde isimden fark ediyordu. k03 lü araçlarda 2.0 FSI yazıyordu ( benim aracımda öyle) k04 lerde TFSI yazıyordu ama artık vw grup 2009 dan sonra tek isim altında yani TSI adı altında çıkarmaya başladı. yani ismi dışında bir farkı olmaması gerek..
[I]CORVETTE C7 Z51 STINGRAYBMW X3 SDRIVE
farklar var benzin pompası, sıkıştırma oranları düşük tsi ların ve tsi makinelerde maf sensörleri yok
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)