Öncelikle Ehliyeti olanlara Bazı sorularım var;
- Ehliyet Sınavları İçin, Yazılı sınavdan kaç gün önce başvurmak gerekiyor sürücü kurslarına
''dönemleri var tam olarak bilmiyorum ama 2-2.5 ay önceden başvurman senin için iyi olur :)''
- Kursa gitmekte bir fayda var mı ? yoksa sadece kitabı okuyup girsek sınavları geçebilirmiyiz
''kitap almadım bile :) kursada gitmedim kendine güveniyorsan bilgim var diyosan yaparsın zor bişey değil :)''
- Sürücü kursu ücretleri neye göre belirleniyor ? Her yerde fiyatlar değişiklik gösteriyormuş bunun nedeni ve farkı nedir.
''meb tarafından bildirilen kurs fiyatları 01.01.2011 tarihi itibariyle B sınıfı için 850 tl olup piyasa şartları nedeniyle 650 tl ye kadar indirilmiştir bunun içinde 63 teorik ders 20 de birebir direksiyon eğitimi vardır :) ama direksiyon dersini vermiyor kurslar zorunlu olarak oyüzden uygun yapaibliyorlar fiyatı :) ''
- Şuandada Gayet iyi bir şekilde araç kullanıyorum, ehliyetsiz olarak. Hemde yaklaşık 3 yıldır. Ehliyet yazılı sınavından sonra, direksiyon sınavında özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar varmıdır ?
''araca binerken ve inerken yapman gereken ufak detaylar var ayna koltuk kemer vites debriyaj fren el freni vs gibi onları zaten anlatıyorlar ama sınavda puan kırıyorlar :) ''
- Trafik Cezalarında bayağa değişiklikler oldu, kaç ceza puanıyla ehliyet alınıyor ? eften püften ceza yazılıyor gerçi :)
''100e ulaştığında ehliyetine el konuyor 6 ay 1 sene vs diye gidiyor :)''
-2012'de bir takım değişiklikler olucak deniliyordu, bunlar ne derece doğru ? Önceden bi ara sokakta iki tur attırıp ehliyet veriyorlarmş fakat şimdi gündüz ve gece olmak üzere sürüş yaptırıyorlarmş, bu benim için problem değil zaten güzel bir sistem olur. umarım yapılır
- stajyer ehliyet işi, yıllardır süregelen bir konu, olmadı olmadı bu 2012 yılında olma ihtimali yine zayıftır inşallah dimi
''stajyer artık tezgah haline geldi :) 2012 yi bilmemde bu sene hiçbişey yaptırmadılar :) ben ankarada hocayla birlikte işlerini yapmak icin 4 saat dolandığımı bilirim :D ''
*Şuanlık bunlar bazı merak ettiklerim, konu güncellenicektir yeni bilgiler öğrenildikçe.
''başka sorun varsa cevaplayabilirim'