User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Renault Quickshift vs Opel easytronic???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Renault Quickshift vs Opel easytronic???

Daha önce Toyota'nın multi-mode şanzımanını oldukça tecrübe ettim ve tek kavramalı yarı otomatiklerden aslında yaka silktim. Ancak eşime alacağım için ve dizel olmasını istediğimden pek seçme şansı kalmıyor.

quickshift yokuşta ciddi anlamda kaçırdığı söyleniyor ancak vites geçişlerinin oldukça sarsıntısız olduğu ifade ediliyor. easytronic kullandım ancak corsa c kasadaydı ve o zamanlar o da iğrençti.

Şimdi merak ettiklerim;

multimode şanzımanda 21 km/h üstüne çıkmadan asla 2. vitese atmıyor. Bazen dur kalk trafiğinde abuk subuk yerlerde arabayı 1. vitese alıyor saç baş yolduruyordu.

Trafikte bir araç sollayacaksanız. ağır ağır sağdan seyrederken zaten araç tüketim amaçlı üst viteste elbetteki hızlanmak için alt vitesleri kullanacak ancak seçimleri çok kötüydü. Hatta hızlandığında yeterli hıza geldiğini düşündüğünde vites büyütmek için ayağı gazdan hafif çektiğinde bir yerine iki vites büyütüyor ve turbo lag devrine düşürüyordu. Tekrar gaza bas tekrar vites düşür vs. seni acemi konumuna düşüren bir actuator motoru vardı.

soğuk havalarda özellikle 1den 2ye ve 2.den 3.e geçişlerde şoför bile öne gidip geliyordu.

Yokuşlarda ise normal manuel vites gibi frenden çekip gaza basana kadar oldukça hızlı reaksiyon veriyor ve hemen kavramayı yapıyor. Sonuç olarak hill hold olmamasına rağmen nerdeyse hiç geri kaçırmıyordu. (tek memnun olduğum şeydi.)

şimdi bu yukarıda yazdığım şanzımanlarda da bunlara benzer şeyler tecrübe edineceksem baştan uzak durayım.

Kullanıcı arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Bir de Clio III ve Opel Corsa D yi de kıyaslarsak hiç fena olmaz...

- yol tutuş ve direksiyon hissiyatı
    - frenler
    - motor esneklik ve şanzıman uyumu
    - trim sesleri
    -yakıt tüketimi
    - klima sistemi
    - ses sistemi
    - izolasyon (yol, rüzgar sesi vb.)

bir de bu arabaların kendine has kronik özelliklerini de bahsederseniz iyi olur.

herkese yorumları için şimdiden teşekkür ederim.

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    corsa d 90bin km şahsen kullandım bir kere sorun yaşamadım. Şu anda da ablam astra easytronic kullanıyor 50bine geldi o da ikiside sıkınıtsız sorunsuz. ancak vites geçişleri pek hızlı bir araç değil 1.3cdti volant bozulur, bir zaman sonra mazot pompası o-ring'leri eskir mazottan terlemeyle başlar geç çalışma yapar bir zaman sonra (300 liraya pompacılar yapıyor) ve son olarak v kayış rulmanları dağılabiliyor. kuş gibi öter. çok büyük masraf çıkarcak parçalar değil.

punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Punto 95hp otomatik (dualogic) kandir candir. Vites gecisleri olsun performansi olsun. Mutlaka test surusu yapin ve farki gorun derim

ahmetbaha-drs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Easytronik 1.3CDTI ve 1.6 Astra H Classic'lerde sorunsuz çalışıyor mu? Vites geçişleri,günlük kullanımda filan DSG'den sonra garip gelebilir mi? +VW'nin DSG'si gibi bir süre sonra mekatronik filan gibi pahalı arızalar çıkarmaya başlıyor mu?.
    V40 Cross Country T4
    Megane GT-Line
    Range Sport SDV6
    A8 4.2 TDI Quattro
    VW Passat Variant TSI

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı ahmetbaha-drs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Easytronik 1.3CDTI ve 1.6 Astra H Classic'lerde sorunsuz çalışıyor mu? Vites geçişleri,günlük kullanımda filan DSG'den sonra garip gelebilir mi? +VW'nin DSG'si gibi bir süre sonra mekatronik filan gibi pahalı arızalar çıkarmaya başlıyor mu?.
    Astra G 1.6 manuelden Astra H 1.6 easytronic e geçen bir abim vardı hacı, ilk yılda illallah etmişti satıcam arabayı diyordu ki en donanımlısını almıştı, sene 2006..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Astra G 1.6 manuelden Astra H 1.6 easytronic e geçen bir abim vardı hacı, ilk yılda illallah etmişti satıcam arabayı diyordu ki en donanımlısını almıştı, sene 2006..
    Valla ben bir tek Corsa 1.2 Easytronik ile bir kaç gün dolaştım ama Bodrum'da olduğu için hiç birşey anlamadım trafik filan olmayınca sadece vites geçişlerinde manuel gibi önce bir yığılıp sonra devam ediyordu. Hem sıfır hem 2.el fiyatları model yılı ve km'ye göre çok iyi ama Astra'ların.
    V40 Cross Country T4
    Megane GT-Line
    Range Sport SDV6
    A8 4.2 TDI Quattro
    VW Passat Variant TSI

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Easytronik konusunda pek dertliyim, az başımı ağrıtmadı zamanında kendisi. Kuzenimin aracında büyük sıkıntılar çıkardı. Çevremde de oldukça fazla kişi sıkıntı yaşadı. Renault fazlasıyla geri kaçırıyor, geçişleri de çok seri değil ancak ne olursa olsun easytronicten iyidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Doğrudur sorun çıkarmadı memnunum diyende var,hiç beğenmeyende..Easytronik'te yokuşta filan kalkışlarda geriye kayma yapıyordu biraz.
    V40 Cross Country T4
    Megane GT-Line
    Range Sport SDV6
    A8 4.2 TDI Quattro
    VW Passat Variant TSI

Arda K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saydığın özelliklere göre Corsa D hepsinde daha iyidir belki Clionun yakıt tüketimi biraz daha azdır easytronic sorunlu bi şanzımandır vites geçişleri sert saçma sapan zamanlarda vites atar
    Tam otomatikler 1.3 CDTİ larda varmı bilmiyorum ama çok daha rahat bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    astra 2009 1.6 easytronic kullanıyorum.typer muamelesi yapıyorum 90000 binde ama tık demedi sorunsuz bana dayandıysa size her türlü dayanır şanzımanda sorun çıkacağını sanmıyorum.bazen 1000 km de olup sorun çıkaran araçta olmuyor değil.opel sağlamdır her yönden 99 dan beri opel kullanıyoruz sıkıntı çıkarmadı hiç.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anlaşıldı. her ikisinden de uzak duracağız. Sağolun beyler yorumlar için...

Can CLK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 1.2 quickshıft clio kullanıyorum biraz geri kaçırma sıkıntısı var bide bazen 1. vites de bi çıtır sarsılma söz konusu onun dışında seri kullanımda dsg,smg vs.. geçişi beklemek mantıksız olur zaten triptronik kullanımda da yakıt tasarufu sağlayabiliyorum(kendi bütçemce ) 6.9 7.3 arası yol tutuşu çok ilginçtir ki cok memnunum kliması da standart sıkıntız bende henüz, ses sistemi arka kapılar boş alıp takarsın fena değil bence.

Can CLK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

buda bonus olsun 3 kişi izmit körfez dönüşü

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)