User Tag List

3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: 1979

castelli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1979

trt de 80 ler diye bi dizi var izlerken çok keyif alıyorum eski günlere gidiyorum, gerçekten eski günler daha güzelmiş daha samimi oynadığımız oyunlar vs şimdiki nesilde nerde her şey otamatik olmuş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O dönemde çocukluğunu yaşamış birisi olarak geri dönmeyi istemezdim. 80 lerin ikinci yarısından sonra Türkiye yaşanılabilir bir hal aldı. Ondan önce 75-80 arası terörden sokağa çıkılamayan, kurtarılmış bölgelerin olduğu ve es kaza girerseniz sağlam sopa yeyip kurtulunca şükrettiğiniz, sokak ortasında kafası atanın çekip sıktığı bir ortam vardı. Bugün adı Mustafa Kemal mahallesi olan Ümraniye'nin 1 Mayıs mahallesine polis dahi giremiyordu.
    80-85 arası ise askeri rejimin baskısı altında faşist iradenin at sürdüğü yıllardı.

O yıllar dizilerde şarkılarda güzelde malesef kaybedilen canlar düşünülünce değil geri dönmek adını bile anmak istemiyor insan..
    Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merruse Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O dönemde çocukluğunu yaşamış birisi olarak geri dönmeyi istemezdim. 80 lerin ikinci yarısından sonra Türkiye yaşanılabilir bir hal aldı. Ondan önce 75-80 arası terörden sokağa çıkılamayan, kurtarılmış bölgelerin olduğu ve es kaza girerseniz sağlam sopa yeyip kurtulunca şükrettiğiniz, sokak ortasında kafası atanın çekip sıktığı bir ortam vardı. Bugün adı Mustafa Kemal mahallesi olan Ümraniye'nin 1 Mayıs mahallesine polis dahi giremiyordu.
    80-85 arası ise askeri rejimin baskısı altında faşist iradenin at sürdüğü yıllardı.

O yıllar dizilerde şarkılarda güzelde malesef kaybedilen canlar düşünülünce değil geri dönmek adını bile anmak istemiyor insan..
    çok güzel dile getirmişsiniz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)