Eğer önler 255 arkalar 285 genişliğe sahipse, bir de lastikleriniz eskimiş ise bu durum gayet normal, kış lastiğinde 4 lastiğe de BMW nin müsade ettiğince dar takılmalıdır.
Printable View
Eğer önler 255 arkalar 285 genişliğe sahipse, bir de lastikleriniz eskimiş ise bu durum gayet normal, kış lastiğinde 4 lastiğe de BMW nin müsade ettiğince dar takılmalıdır.
taban geniş olduğundan lastikler eskiyse bu şekilde oluyor bizde arkadaşla zor durumda kalmıştık :D
benim getzde 175 kar lastiği var şaka gibi resmen karda gitmesi durması çok iyi :D
biz ankaralılar öylede deriz vakumlu var benim arabada moruk tarzı:D
lastik ömrünü tamamlamış sanki alper:)
ince lastık cok ıyı tutunuyo karda
2 sene önce şahınde kar yagınca jantları soktum
fabrıka lastıgı 6 yıllık diş yok artık 165/80/13 onları takmıştım inanılmaz derecede ıyıydı yol tutusu :) basıyorum duruyo kalkıyorum yürüyor
ince lastık her zaman iyidir karda
ankarada kar-kış lastiğine vakumlu lastik deniyorsa demeyin o zaman bi zahmet
zaten otomobil üzerine bir sürü yanlış bilinen yazılan laflar kelimeler var
yenileri eklenmesin
gene biri kıçından element uydurmuş, öyle devam ediyor anlaşılan ankarada :)
vakumlu lastik ne ya?
1-kış lastiği
2-kar lastiği
Abicim icad etmişler bile,
http://inventnow.org/dyn/images/0000...180/180_lg.jpg
:D:D:D:D
vakumun farkı bildiğim kadarı ile yapısı gereği yere vakumlama özelliği oluşu. kar lastiğinden farkı hem görünürde hemde pratikte bellidir.normal kar lastiği inceliği ve dişlerinin daha çıkıntılı oluşu ama vakumda kış lastiği ile 4 mevsim arasında bir görüntü varken aynı zamanda lastiğin dişleri ince ince çizikler içeririyor. bu çizikler yola yapışmasını sağlıyor.en azından bunun olduğunu iddaa ediyor lastikçiler :)
vakum tabirini lastikçiler kullanıyor sanırım :D super tutunur manasında :D
veya firmalardan biri bi teknoloji ismi olarak zamanında çıkardıysa kış veya kar lastiği serisinde o şekilde kalmıştır :)
Tabanından dolayıdır.Karda zaten geniş taban hiç tutmaz bunu herkez söyler.Rallylerde bile çivili 185 lastik filan takarlar.
araçlar çok farklı kategori, aynı şey değil belki ama bu olay bana yağmurda olmuştu. yokuş aşağı araç kızaklıyor ve kesinlikle durmuyodu yerler ıslakken, lastiklerimi değiştim sorun bitti.
hersene borusan kış lastiği kampanyası yapıyor jant la beraber 17 jant ince taban lastik var x5ler için fiyatlarını hatırlamıyorum ama baya uyguna veriyorlardı bütün araçlar için olması lazım bi sorun derim borusana. istanbulada sorun.
Vakumlu yere öpücük atan bi lastik herhalde :D
hangi aklıevvel koyduysa o vakum lafını ağızdan ağıza yürümüş. Kar lastiği demek zor geliyor heralde. Lastik üzerindeki o ince çizikler diş aralarıdır. lastik esnedikçe o aralar açılır ve dişler tırnak görevi görür. kapandığı zamanda arası dar olduğu için buz parçaları dışarı tahliye olur. Performans lastikleri soğuk havalarda kaskatı olur ve esneme yapmaz. Demir silindir üzerinde gider gibi olur. Lastik esnemediği için yivlerin arasına giren buzlar araya sıkışır ve lastik esnemediği için çıkamaz. Lastik yüzeyi genişler tutunma diye birşey kalmaz. Lastik Buz tabakasının altına gireceğine üstüne çıkmaya başlar tutunamaz. Sertleşen kar lastikleride aynı nedenden görevini yitirir. Lastik hamuru araba üzerinde olmasa bile sıcak gördüğü zaman yumuşaklık özelliğini kaybeder. Nasıl ki torba lastikleri yazın sonunda esneme özelliğini kaybeder elinizde tuz buz olur kış lastikleride aynı şekilde sıcaklık görmeye başlayınca yumuşaklık özelliğini kaybeder. 2. yaz sonunda lastiği hiç kullanmamış olsanız dahi lastik özelliğini kaybeder iyi şekilde korunmuyorsa.