bu ülkede hala taksici cinayetleri olurken tanımadığım birisini arabama almam
bu ülkede hala taksici cinayetleri olurken tanımadığım birisini arabama almam
ekonomi isteyen gitsin motor alsın 150-250cc çokmu cimrilik yapıcak üstüne lpg bağlasın motora :) benzinliğin yolunu unutur.
asıl tasarruf böyle olur
meclise gemi gibi mersolarla 6 kişi sıkışarak gelin 3 tanede eskort takın peşinize mis gibi tasarruf.öteki türlü gemi gibi mersoda 1 kişi, öne 1 tane arkaya 2 tane eskort araba kişi başına 1 mercedes 3 tane eskort düşüyor.. benim yöntemde 1 mercedes 3 eskortla 6 bakanın işini hallediyorsun bu daha tasarruflu bence.. dahada tasarruf istiyorsanız bütün zırhlı mercedesleri satın bir tane travego otobüs alın hadi onuda zırh kaplatın 50 milletvekili kardeş kardeş kaynaşa kaynaşa gelin özel bir yere giderkende linea çekersiniz altınıza 100km 4 litre dizel ooh mis gibi.. ama ne olur benim 5000 liralık arabama karışmayın bakın çevreci olsun diye tüpte taktırdım daha ne istiyorsunuz :)
metrobüs ü destekleyen kişiler..
otomobilimdeki aynı konforu bana sağlayabilecek misiniz? Ben mecbur muyum sabahın köründe leş gibi soğan sarmısak kokan, leş gibi ter kokan amelelerin içinde yolculuk yapmaya..
sabah ve akşam mesai saatleri dışında metrobüsü kullanıp da burada yazıp çizmeyin.. sabah 7-9 aralığında kaç kez ara duraklardan metrobüse bindiniz??
camlara yapışıp kaç kez götgöte km lerce koyun gibi yolculuk yaptınız?
Herkes ülke meselelerini çat diye ne güzel hallediyor değil mi klavye başında..
katılıyorum üstad. metrobüsü desteklemiyor değiliz. ama balık istifine karşıyız. aldıkları para az değil. günde 5 tl git gel demek ayda 150ye yakın rakam yapar hafta sonunu saymazsak. ulan önceden servise 40 tl aylık verirdik. pahalı diye otobüsü seçerdik 20ye gelirdi. şimdi metrobüse 150 mi verelim. ver 150 yi eee sonra ? işe gidiş gelişte sürekli bi fordcu dürtsün seni yok öle.
kendine benzini bedava yap millet vekili emeklisinin maaşını iki katına çıkar sonra vatandaşa kucak kucağa kaynaşın.
gemide filmindeki .....ler olum hepimizi ......ler sahnesini hatırlatırım.
ben hatunları alırım arabama :D
arkadaşlar, köprü trafiğinde tek başına gidenlere laf atıyorsunuz da, bu kadar sığ düşünmeyin.
o trafikte tek olan kişilerin anket yapsanız %70'i şirket arabası kullanıyor. Yani "İŞ İÇİN" o aracı kullanıyor. GÜn içinde farklı lokasyonlarda olması gereken, yüzlerce km yapan kaç araba var istanbulda... biraz düşünmek lazım.
Geri kalan %30 luk kesimde İstanbul'da toplu taşıma fiyasko olduğu için kendi arabalarını tercih ediyorlar.
Antalya'da klimasız otobüs, minibüs yok, biz yazın ortasında 93 model Ikarus'larda altı delik otobüslerde 10 numara yağ kokusu ile birlikte tıklım tıkış, balık istifi yolculuk yapıyoruz.
İstanbul'daki toplu taşıma sorunu bitmeden hiç bir halt edemezsiniz...
Benim evim Çamlıca'da, işyerim kızıltoprakta...
Ben arabam ile gittiğimde ortalama 15-20dk da işyerimde oluyorum. Toplu taşıma kullanırsam eğer 2 otobüs kullanmam gerekiyor ve minimum sayehat süresi 70dk... Hatta arada bir kullanırım akşam 6da işten çıktığımda 7:30dan önce evde olmadım hiçbir zaman... Otobüslerdeki keşmekeşi hiç saymıyorum bile.
Şimdi çıkıp bana bu adam, arabanızı paylaşın derse; adama derler ki, dinime küfreden müslüman olsa. Sonra da derler ki, Bre insan evladı, tasarruftan bahsediyorsun da altınızda en az 3000cc arabalarda geziyorsunuz, Audi A6 veriyorlar, beğenmiyorsun da A8 istiyorsun sonra da millete İSRAFTAN KAÇININ gibisinden kelamlar ediyorsun...
AYIPTIR YAHU...
önce kendini düzelt, önce kendin bu milletin vergilerinden 3000cc araba yerine 1600-2000cc arabaya bin de ondan sonra milletin KENDİ CEBİNDEN ÖDEDİĞİ, DEVLETİNE VERGİ VERDİĞİ benzinin parasına yorum yap...
milletvekili maaşlarına gelince %50 zam yap, gariban emekliye işçiye memura %4 zam yap...
sömürgeci zihniyet...
yaw sayın bakan iyi güzel söylüyorsun da, neden ankara büyükşehir bld. başkanı melih denen adama "metroyu neden zamanında bitirmedin de, gittin futbolla uğraştın paraları iç ettin" diye sormuyosun?
yalnız beyler iş sıkıntısı olan varsa aranızda süper bi fikir verebilir bu sistem. hadi uygulayalım.
korsan taksiciliğe başlayın. polis müşteri olarak bindi sizi bağlıcak mesela. hemen diyorsunuz ki abi carpooling sistemi bu. korsan taksi değil yakıta ve bakım masraflarına ortak oluyorsun birlikte gidiyoruz
hahhaha :D anca bu işe yarar.
hükümet bence gerçekden şaşırmış durumda ya burayı isveç falan sanıyorlar her kezin gelirini aylık 10 bin doların üstünde falan sanıyorlar yada hakkatten gözleri kör olmuş yaşadıkları ülkeyi unutmuşlar..
geçen gün vergilendirmeyi emisyon değeri üstünden yapıcaz diye haberler yapdılar neymiş eski arabanın daha fazla ödemesi gerekirmiş daha fazla emisyon saldığı için benim köylüm çiftçim emeklim alt gelirlim trilyonerya zevkinden keyfinden 5-10 bin tl lik araçlara binip havayı kirletiyor.. arkadaşlar ülkenin geldiği hale bakın..
bir yandan şimdide bu çıkdı her kez arabasına birilerini alsın ben ne biliyim alıcağım adam sapıkmıdır manyakmıdır psikopatmıdır.. neler dönüyor kadın alsan ne numarlar var kadın adamı kandırıyor yada arabanın içinde sprey sıkıyor gözünü bir açıyorsun böbrek falan yok bunlar hep gezetelerin ikinci sayfalarında olan haberler..
sen bunu yapıcağına göçü nasıl terse çeviririm nasıl milleti memleketinde tutarımda istanbulu boşaltırım istanbulun nüfusunu azaltırım diye düşünüceğine istanbulu ağzına kadar doldurmaya devam ediyorsun kimse kusura bakmasın bu istanbul nüfusuna ne metrobüs ne otobüs hiç bir şey kaldırmaz 20 milyon nüfüs var bu şehirde koskoca ülke nüfusu yunanistanın nüfusu 11 milyon nerdeyse iki yunanistan nüfüsu kadar istanbulun nüfusu..
sen bu nüfusa bu şehre ne çözüm bulucaksın hiç bir şey bulamassın..
benim ev mesela ana yola 1.5 km uzaklıkta biraz taşra bir yer yola kadar yürüyen olsa bile almıyorum aracıma tanıdıksa oda belki... iti kopuğu malı çok gerek yok karambole gelmeye... iyilik yapacam derken candan veya maldan olmaya gerek yok... bazen bende yayan gidiyorum o yolu gidipte otostopta çekmiyorum... kimseye muhtaç olmıyacan başkalarınada yardımcı olmıyacan en kral yaşam stili bu devirde :) ayrıca madem tasarruf diyorsunuz... karayollarına harcadığınız para demir yollarına yatırın birazcıkta karayollarında tır kamyon görmekten gına geldi aynı zamanda o tır kamyonların fazla yükünden asfaltın anasını ağlatıp yılda bir yeni asfalt attırmanın mantığı nedir ? bumu tassaruf... önce bir tasaruf nedir bir öğrenmek lazım... 8000 motorluk 500 beygirlik 50 jiple konvoyda gezmekmi millete lpgli mobilete muhtaç etmekmi tasarruf merak ettim...
işte alıcaz tanımadığımız insanları arabaya sonra hep beraber durmak yok yola devam diyicez aldıgımız adamda tecavuzcu gaspcı cıkıcak ozmn gorucez tersten :D:D
Oy verilsin daha bunlara ya komedi izlemeye devam edelim bizde ;)
www.arkayidortleyelim.com
güzel ülkemin pek yaratıcı bakanları.....
hakkaten nice oylara yeni seçim yapılsın. yine oy werirler serefsizim.
çok komik ya, kaynaşmış olurmuşuz hem =D hahah düşündükçe gülüyorum lan iyice komik olmaya başladı bunlar =D
Gerçekten bunu duyunca gülesim geliyor ne kadar saçma sapan işlerle uğraştıklarının farkında değiller
bişeylerle uğraştıkları falan yok sadece gündemi değiştiriolar ve bize ses etmeyin halinize şükredin yoksa bunuda yaparız diyolar
Ben hiç bilmediğim adamı arabama alacam ya da hiç bilmediğim birinin arabasına binecem öyle mi?
Hadi iş arkadaşı okul arkadaşı komşu falan olsa da yolumun üstü bırakayım desem eyvallah.Ya da arkadaş ortamı fazladan benzin yakacağımıza doluşalım desek o da olur.
Ama ben niye her otostopçuyu arabama almak zorundayım. Zaten kontağı çevirirken bile kaç defa düşünürken burda.
Kendimi tutuyorum şuan:mad::mad: