aman abi bize lazımsın sakin :D İstanbul 2.sistemi beklesin.illa kar görmek isteyenlerde 1.sistemde yükseklere çıkabilir :) 2-3 ocak Afyon... Şu an bilemem,onu yakın zamanda konuşmak lazım :) Çok çok bomba haber olunca sana alo diyeceğim ! :)
Printable View
Anladığım kadarıyla Sakarya bu kar muhabbetinde yağışı alacak bu sefer galiba ? Ama hangi periyotta onu anlamadım 21 mi 29'u mu, inceledim ama çözemedim :)
izmir tarafına var mı bari birşeyler? bir ümit soruyorum :D
Sakaryanın doğusu karla karışık yağmur ve gece kar görebilir 22sinde.22si içinde batısı karla karışık yağmur ve yağmur gözüküyor.Rüzgar hızı fazla yalnız dikkat edilmesi lazım.23ü içinde kar oranı düşük çünkü lodostan dolayı ısınma söz konusu.
Bu arada İstanbuldaki yağış daha da artmış,barajlar için güzel haber :)
Dışarısı fena sıcak kar mı topluyoruz GSI kardeşim :D
https://pbs.twimg.com/media/B5Nzmb1IcAA-7oP.png:large
aynen meteroloji açıklaması
Bu da baska bir forumdan alinti;
"21 Aralık öğleden sonra yurdumuzu ziyaret edecek olup etkisi yaklaşık 10 saat sürecek olan sistem kesinleşmiştir..En etkili olacağı kısım 21 aralık gecesi ve 22 aralık sabahı görünmekte..-5 hatta belki -6 girebilir istanbula o saatlerde... tabi bu değerlerin yerdeki karşılığı da 3 dereceler civarı..gece boyunca rüzgarın karayele dönme ihtimaliyle sıcaklıklar daha da düşerek istanbulumuzun yükseklerine hatırı sayılır kar yağışları bırakabilir bahsettiğim periyotta...
Ay sonu sistemi için şuan konuşmak hata olur,yanılırız... fakat özellikle 26 gecesinden başlamak üzere uzun soluklu bir sistem görünüp / kayboluyor diagramlarda..Bu yüzden bir sonraki sistem için yaklaşık 3 gün sonra bir analiz ve tahmin yapılabilir,görünürde çok heyecan verici tablolar var,fakat bekleyelim... "
Haydi hayirlisi artik.
Ya havaforumdur ya havaturka :) Ankara pazar öğleden sonra soğumaya başlayacak ve gece 1'den sonra merkezde dahil sabah 7-8 e kadar ara ara etkili olacak biçimde kar yağacaktır.Alçak yerlerde karla karışık yağmur gece geç saatlerde kara dönecektir.Çok ahım şahım kar değil ama artık ihtiyacımız var görsel olarak bile özledik :) İstanbul 29u beklemeli diye düşünüyorum.Ay sonu çarşı karışır...
Bu tahmınlere gore 2 ocaga kadar ara ara yagmurdan baska bırsey gorunmuyor,heveslendırme bızı :(
24 aralık çarşamba hava 15 derece kar ocak sonu anca gelir memlekete
Tahmınler oyle demıyor ama :(
Tanı ocagın ılk haftasına kadar tık yok,dogru mu ıstanbul ıcın?
22-23 sistemini çıkışından dolayı ufak ısınma söz konusu ama 15'i zor bulur :) Günlerdir ankara sis içinde güya 6-7 derece ancak ısınma olmadığı için gelecek sistem için avantaj oldu mesela :)çok değil 25-26 gibi istanbul kar değerlerine inecek.
Ay sonu.. :) ayın 24'nde detay açıklarım,eğer 27si göründüğü gibi gelirse gol olur :) dedim ya her gelen sistem daha iyi olacak onun için panik yok :)
Ve bekledğim gibi Ankara çok ısınmadığı ve hızlı biçimde sıcaklık düşüyor.. 1.5 -2 saat aralığında ankara sınırıda girecek ve eğer sıcaklık karayel etkisiyle dahada düşerse karla karışık yağmur olmadan direk kar olarak düşecektir.Hızlı bir cephe olacak ne kaparsak kar hesabı.. Sık sık güncel çekeceğim
Valla kardeşim sık sık güncellersen çok sevinirim kendi adıma :) @gsi club
Bende sizin gibi heyecanlıyım ve eskişehir polatlı gol oldu,sıcaklık süper şu an ! 9'a bile kalmadan yağış başlayabilir,öfkeli ve hızlı tıpkı 7 aralık gibi..