Cumartesi istanbulda şenlik var :) yazlıklara dönenler aman dikkat :)
Printable View
Cumartesi istanbulda şenlik var :) yazlıklara dönenler aman dikkat :)
eylül 2018'deki mesajım..ocaktaki efsaneyi kıl payı kaçırdık,genel itibari ile iç kesimeler için 2019 kışı güzel oldu.Ama şunu unutmayın İstanbul kış bitene kadar araya 2 tane bomba sistem sığdıracak.Halen yazdığım gibi yağmazsa net üyeliğimi sildirip emekliye ayrılacağım :)
Cumartesi ve pazar günü istanbul' da kar olacağı kesin gibiymiş. Dün Bünyamin Sürmeli' de önceden beri gördüğüm ama modellerin çok sık sapmasından dolayı açıklamak istemediğim bir sistem geliyor dedi. Sadece hafta sonu istanbul için kar yağışı ve pazartesi günü kky şeklinde yağış olacakmış.
Pazartesi de Almanya'ya uçacağım herşey üstüste mikemmel
İtü içi yoğun sisli keşkem kar olaydı :(
güneş var,hava buz
Emir merhaba. C.tesi sabah sakaryaya gidip pazar akşam istanbula dönmeyi planlıyorum. Araçta kışlık lastik yok. Yol durumu ne olur? Olmadı tren mren gideriz.
hafta sonuna karla karışık yağmur yüksek kesimlere kar diyor.. Yani tırt.. Boş verin yaz geliyor , arabanın camlarını sunroof larını açıcaz , akşamları pencereden püfür püfür eserken donla uyuyacaz , valla yazı çok özledim , az kaldı , şimdiden izleyin içiniz ısınsın
https://www.youtube.com/watch?v=ZjcTUF8BO3Y
Cumartesi İstanbula gelicem şansıma bak ya şaka gibi.
Emircim selamlar,bende kendım ıcın sorayım.
Bu aksamdan ıtı baren kartalkaya tahmını alabılırmıyım pazar a kadar?
Sanırım gıdıste sorun yasamayız ama pazar oglen gıbı donecegım,bolu duzce ve ıstanbul a dogru zorluk yasarmıyım?
Bana yine bir b0k olmayacak gibi geliyor ama hayırlısı
kaynak kıçım tabi, bilimsel bir analiz yapacak kadar bilgili / ilgili değilim.
Emir selam
Bu Cumartesi Balıkesir’ den Çanakkaleye eşya taşıyacağım.
Yol ne olur
Dün akşam siste otoparkta aracımı ararken ben (temsili)
https://www.youtube.com/watch?v=euMCoVgdggM
İkitelli sanayide sisten karşı dükkan görünmüyor şuan. Stephen king'in "Sis" hikayesi aklımdan çıkmıyor
dün akşam yoğundu sis bu sabah o kadar yoktu anadolu yakası sahil yolunda
Cumartesi pazar için bi tahmin alabilir miyiz emir @GSİ CLUB
ozaman istanbul efsaneye hazır olsun diyelim @GSİ CLUB
Bu sistemin cok yumusak oldugu,karin cok cabuk eriyecegini ve birsey beklenmemesi gerektigini söyledi Bunyamin. Nedir durum Mike?
1. cemre havaya (19-20 Şubat)
2. cemre suya (26-27 Şubat)
3. cemre (5-6 Mart) toprağa
Sonra kış biter, bahar başlar kuşlar böcekler vsvs..
Cumartesi pazar gayet iyi
istanbul olarak bu senenin en iyi karını alabiliriz.
Yine beklentiyi çok yüksek tutmayalım haftasonuna
1 haftadır tüm siteler 5-6 derece gösteriyor bu haftasonu için, karla karışık yağmur yağarsa öp başına koy havası mevcut.
millet kara, kışa, efsaneye falan hazırlanıyor.
gerçekten memlekette suya birşeyler katılıyor heralde.
Sistem batıladı gibi yeterli soğumada yok Kar kky a dönüştü sanırım.. Modellerin tahminleri tutmadı, o yüzden bence hafta sonu her ihtimale açık..
Haberde son dakika olarak şu şekilde geçiyor;
İstanbul'da kar yağışı yarın sabah saatlerinde Avrupa Yakasının batısında, akşam saatlerine doğru ise il genelinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek.
Ne diyorsun Emir @GSİ CLUB :) beklediğimiz kar gerçekten gelicek mi? Askerlikten dolayı kar tatili de yapamadım bu kış, çocuk gibi heyecanla bekliyorum açıkçası :)
gece 10de k.köyden halkalıya gidicem,geri gelicem.
metrobusümü tercih etsem
biraz bakınayım dedim de bu iş insana kafayı yedirtir. 1 haftadır modelleri takip etmeye çalışıyorum. Gelmesi öngörülen sistemleri örneklemek gerekirse 8/10 iken şuan 4/10 a düştü tabiri caizse. Efsane falan olmayacağı kesin diyor tüm yorumcular. En iyi ihtimalle Avrupa yakası yüksek bölgeler 3-6 Cm arası o da kesin değilmiş, en fazla örtü şeklinde olur demişler. Umarım yanılırlar :D
wunderground yağmura çevirmiş yine kestane oldu
@Evrenoz 'un poposuna güveniyorum ben artık :D
Bodrumda bu gün tişört le takıldım 21 derece ,cemreler düşüyor bu zamandan sonra pek bişey olmaz sanırım.
Yarın yaşayıp göreceğiz.Kış henüz bitmedi,modelcilik adamı oynatır mühim olan ana loglardır :)son sözüm ise anadolu sınırda,ama yarın ki ivmeye göre gol olabilir.Avrupa için h.o
not 2 : Cemre düştü diye kış biterse yandık valla :) O AO negatiften pozitife ivme alacakkk,her şey yeni başlıyor ;)
Ben kendi görüşümü söyeledim ukalalık yapmak istemem ;) mevsimler çok dengesizleşti sanki beş yıldır bodrumda yaşıyorum bu sene ilk defa acayip soğuk geçti ve bikaç gündür acayip puslu çok kötü bi hava vardı bunlar güneyden gelen toz bulutlarımı yoksa hava basıncıylamı alakalı?
öncelikle lafım size değildi,bu aralar herkes cemre düştü kış bitti diyince insan nem kapıyor :) El nino - la nina denilen 2 atmosfer kalıbı var ,1 sene el nino olduğunda dünyanın belli yeri ılıman/bol yağış alırken la nina olduğunda ise yine belii yerlerde soğuk/az yağış(basınca göre bol yağış) oluyor.Bu kalıplardan sonra bir alt kategori ise basınçların hareketi oluyor.Mesela soğuk denizde yüksek basınç atak gösterdiğinde puslu sisli bir ortam oluyor.Hani istanbulda oldu ya hatta bizim zeki medya hemen deprem felan dedi :) halbuki her kış döneminde yaşanan bir durumdur.Bodrum için konuşursak mayıs ve eylül döneminde afrika üstünden toz atakları olur ,genellikle o zaman alcak basınç bodrum civarında dolanır ve yağış yaratır.Toz + yağış = çamur yağar ve bir süre medyada haber olur.Bu trende bodrum - antalya kıskacı bol yağış yaşadı yaşayacakta(hazirana kadar).Aktif bir akdeniz,aktif akdenizden kaynaklı bol alçak basınç ve yağış oluşumu mevcut çünkü.Haziran gibi la nina-el nino değiştiğinde ise akdeniz pasif kalırken,aktif bir karadeniz göreceğiz :) Bu sefer yağışlar soğuklar batı akarken daha çok doğudan batıya akacak v.b.. kısacası belli kalıplar ve bu kalıplara göre şekillenen dinamikler mevcut.Yanlış anlamayın tekrardan cemre düşmesi evet halk dilinde bir durum belirtir ama teknik olarak cemrenin bile geçerliliği kalmayabiliyor :)