emir 17-18 soğuğu için ne dersin?
Printable View
emir 17-18 soğuğu için ne dersin?
Emir;bu hafta sali carsamba kar gorunuyor.
Pers gunu sabahi Bolu'ya oradan kartalkaya'ya gidecegim. Persembe pazartesi arasi bilgi verirmisin?
bende salı gunu kartalkayaya gıdıcem carsamba -14 felaket : )
Sistem karadeniz karakterinde.Her an döneklik yapabilir.Şu an gibi gelirse deniz etkisi kar olur,onlarda kısa kesik 2cm doldur erir tarzında olur.Bu seneki ilk kar aldığınız gibi.iç kesimler alır fakat ne kadar tatmin eder bilemedim.Siklonda yok ki yağış artsın.Ben bu sistemi önemsemiyorum pek,22'sinden sonra ki daha güzel.Bu tür sistemleri bekleyin sadece anlık çok değişirler,ve tablo açık net karadeniz kaymak yiyecek diyor.Ama yağarsa süpriz olur sevinirsiniz.Perşembe günü kar var her iki yer için.P.tesi iç kesimler zamanla karla karışık zamanla kar.İstanbul yağmurlu.
Emir in yazmasini beklerdim cunku sistem iyice degisik bi hal aldi
Karadeniz sistemi derken batiya kaydikca kaydi
istanbul icin 850 hpa -12 ler cirit atar oldu ve suresi uzuyor
Cm belirlemek zor gibi dek lerin vuracagi bolge bolge degisken olacaktir
Ama gorunen o ki sali carsamba soguk cok kesin ve net karda kesin ama miktar belirsiz
Modellerde gorunen bunlar
http://i59.tinypic.com/2pyywqd.png
kar örtüsü (ki DEK ler hesaba katılmadan) İstanbul 7-10 inç yani 18-25 cm. gösteriyor. Buna birde lokal DEK bantları ilave olursa bölgesel olarak daha fazla (sürpriz kar kalınlıkları ) olabilir.
Öğle güncellemelerinde sistemin süresi cumaya kadar uzamış ve orta-doğu karadeniz olarak beklenen sistem batıya kaymış.Son 24 saat içinde değişim olmazsa efsane olabilir.
gecen sistemde kiyilar icin 50 cm gosteriyordu sistem cok donek oldugu icin saatler kala degisti kiyilar sifir cekti. bekleyelim biraz daha ins haritada ki gibi olur
17 gecesi ve 18 sabahi anadolu yakasi icin 5 10 cm civari gozukuyor kar seviyesi simdiki modellere gore
iphone istanbul için 2 ve 3 dereceyi gösteriyor bu tarihlerde
Emir kardesim kartalkaya ptesi ctesi arasi nasil gorunuyor, gecen hafta kotu diye gitmedik bu hafta daha kotu olcak galiba snow forecast ten baktikca icin karardi
Persembeden sonra kartalkaya guzel gorunuyor. Farkli bir haber mi var kartalkaya icin?
Yok abi uc gun once gunesli gosteriyordu butun hafta rezervasyon yaptirdik simdi kar yagisli ve ruzgarli gosteriyor o na bozuldum biraz, yinede emirden bi yorum almak lazim
soguk cok iyi az yazgsa bile yagan tutacaktir, gecen sistemde cogu yer sicaklik sorunu yuzunden ortu goremedi yada ciliz bi ortu oldu
Efsane denilen geçen ki sistemden daha çok iş yapacak heralde bu hafta içi gelen. Salı çarşamba perşembe apple'ın ve mgm nin tabloları kar gösteriyor. Accu da salı çarş kar gösteriyor.
http://forum.donanimhaber.com/m_102790212/tm.htm
burda da fena bir kardan bahsediliyor, hatta başka bir konuda godzilla adını bile vermişler :)
Cumartesiye kadar kar yağışlı.Benim kararım halen değişmedi.Karadeniz ekmek yiyecek.. İstanbul'un sadece karadenize olan kısımlar dek alacak dekler etkili gibi gözüksede doldur-erir modu olacak.500hpa yetersiz kimse ahım şahım beklemesin.ankara bile daha şanslı.Nem oranı %60larda.. İstanbul bu sefer eh işte tarzından kar görür.. Siklonda yok bildiğiniz dışardan taş ama içi boş bir sistem.
Emşr;persembe gunu cıksam bolu-kartalkayaya dogru,sorun yasarmıyım?