Cmtesi pazar Dunya ralli kris sampiyonasi var,ondan sordum.
Gelmek istermisin? Sana davetiye vermek isterim Gold'dan. Okadar kahrimizi cekiyorsun.
Printable View
Cmtesi pazar Dunya ralli kris sampiyonasi var,ondan sordum.
Gelmek istermisin? Sana davetiye vermek isterim Gold'dan. Okadar kahrimizi cekiyorsun.
Bu özel davet için çok teşekkür ederim abi,düşünmen bunu dile getirmen beni gitmekten daha mutlu etti :) Maalesef şu aralar ş.dışı yapacak durumum yok abi:)
Bu arada kış lastiği takmayı düşünenler için tarihler ;
İstanbul ; 15 kasım'dan sonrası
Ankara ; 1 Kasım'dan sonrası
Bursa ; 28 Ekim'den sonrası
Sivas - Doğu hattı ; 1 Kasım sonrası
İzmir-Antalya ; 28 Kasım sonrası
Kış lastiğine geçebilirler.Şu andan kış lastiği almanın tam zamanı bence.Yarın 5 günlük rapor yazacağım yine
Ne demek,bıze sagladıgın bılgıler ıcın tesekkurler.
Sana ayırdıgım bıletı yıne buraya uye bır arkadasa hedıye ettım,oda senın gıbı efendı bırı.
Kıs lastıgı bakıyorum sımdıden ...
Burdamısın? Sana bulurum. Acıl ara benı...
05.10.2015 - 10.10.2015 (Bol yağışlı-Sonbahar'a merhaba haftası)Raporu
05.10.2015 - Ülke geneli parçalı bulutlu geçecek.Marmara bölgesi ara ara sık bulutlu ve rüzgarlı olabilir.Adana ve Antep çevresi lokal yağışlar görebilir.
06.10.2015 - Sonbaharın'en hareketli dönemi başlıyor.. Pazartesi gecesi rüzgarla adeta ülkeye yağış bulutları bıçak gibi girecek.. Salı günü İstanbul-Edirne-Bursa-Ankara-Eskişehir-Antalya-Konya hattı sağanak yağış olacak.Büyük uyarı Düzce-Sakarya-Bolu hattı çok fena olacak..
07.10.2015 - Kesintisiz devam eden yağışlar Ege ve iç bölgede biraz mola verecek ama güneş gözükmeyecek.Diğer yerler ise yağışa devam.. Özellikle doğuya kayan yağışlar sel riski ortaya çıkarabilir.
08.10.2015 - Ve ülkenin her karış toprağı yağmurda.. Ve her yer şiddetli sağanak yağışlı..Ülkeyi sel götürebilir :)))
09.10.2015 - Ege ve akdeniz'de yağışlar yerini çok bulutlu kasvetli bir havaya bırakacak.Marmara ve karadeniz hattında devam eden yağışlar biraz daha sakinleşip,doğu bölgelerde etkili olacaktır.
10.10.2015 - Ülkede yağışlar dinecek ve ılıman - soğuk rüzgarlı bir molaya girecektir.. Peki daha sonra ? Ekim 30'a kadar bi sıcak bi soğuk günler geçecek.. Kasım ortası gibi pastırma yazı.. ve sonrası 10-15 derece düşüşle ilk kar tanelerini göreceğiz..
Super yorumlar,eline saglik.
Yorumlar super nasil bir haftaya girecegimizi ogrenmis olduk :)
Cumartesi istanbul adalara ya da agvaya gitmek istiyordum, cok soguk mu olur acaba
http://i62.tinypic.com/2yv2vjr.jpg
Mesela bu tabloda 2M(yer sıcaklıgı) (850hpa-1500m) sıcaklıgı sistem öncesi-sistem zamanı olarak ele alabiliriz.
Dakikalar sonra 2m 18 derece olacakmış. 850hpa(1500metre) ise 13 derece.Yani yer seviyesi halen sıcak ve sistem halinde nem oluştacak bir potansiyelde.Bu yer sıcaklıgı 8-9 derecelere indiği zaman kış için emin olabiliriz.8 Ekim yani tüm türkiyede yağışın zirve yaptıgı koşulda bizim yer sıcaklıgı 17.4 oluyor,yani nem faktörünü ve ısısı koruyor.0.6lık bir düşüş sistemin bol yağışlı ama ılıman oldugunun göstergesidir.Çünkü ; 850hpa'mız gördüğünüz gibi 9.8 oluyor.3.2'lik bir düşüş.. Bir sonbahar sistemi için ideal bir değer.ki z950 rüzgar hattı 15 derece.. Tabi bunun rüzgarın yönü v.b girmesi ile hissedilen 3.2 kadar düşer ve 10-12 derecede bir rüzgar sizi vurur.
Mecidiyeköy patlatıyor :D
Aynen öyle, Mecidiyeköy - Şişli şimşekler falan çakıyor değişik oldu hava bir anda.
10.10.2015 - 20.10.2015 (Durağan tipik bir sonbahar dönemi)
10.10.2015 - Sabah saatleri Trakyanın kuzey ve iç kesimleri hafif yağmur geçişleri mevcut.Karadeniz ve Doğu Karadeniz hattı bulutlu durağan.Özellik bugün(09.10) yükseklere yağan kar dona çekebilir ve yarın(10.10) bu don sürebilir.İç Ege ve Anadolu gündüz 20,gece ise 8-10 derece.. Akdeniz hattı daha şanslı 30 dereceler görülebilir.. Güney Anadolu'da akdeniz hattı ile aynı kadere sahip.
11.10.2015 - C.tesi gece 03.15 civarı Batıdan yeni yağış yurda giriş yapacak.İzmir-Trakya-Balıkesir gibi Batı kıyı kesimleri sabaha karşı sağanak yağış ve yağmurla karşılaşabilir.Ve sabah 9-10 civarı güneyden esen rüzgarlar feribot sefer iptali v.b oluşturabilir(Kıyı kesimlerin hepsi için).Ayrıca bu rüzgar ısıyı artıracak ve nemi tavan yapacaktır.Bu da bol yağış demek.Ve öğleden sonra yağış iç kesimlere yolculuk ederken,trakya menünün yıldırım ziyafetini alacak.Bu yıldırım ve yoğun yağış tahmini 16.30 gibi Avrupa yakasına varır.
12.10.2015 - Pazar gecesi bu yağışlar Sivas'a kadar varacak.Akdeniz,İç Ege gibi bölgeler kasvetli olacak.Sabaha karşı istanbuldaki gerilim filmi karadeniz hattına gelecek.İç anadolu ise aralıklı yağmurla devam ederken İzmir hattı da yıldırım şimşşek olaylarını görecek.Sel baskını dikkat.. Sabah 10.00 gibi akdeniz'de oluşacak Alçak basınç Antalya,Mersin için yağış alarmını verecek.Akşama doğru ise iç kesimlerdeki yağış doğuya kayacak ve etkisi azalacak.Antalya hattı ise sakin yağışa devam edecek.Ve pazartesi gecesine doğru aniden Anadolu yakası yağışa tutulacak.Kıbrıs'ta öyle.. Isparta-Artvin harici duragan gece geçirecek.
13.10.2015 - Salı sabahı ülke savaştan çıkmış gibi kasvetli ve ılıman ve ara ara soğuk bir güne başlayacak.Bu arada dip not;12-13 sistemi kış için ilk prova niteliğinde.İlk kar doğuya düşmesi bize 1-2 püf noktalar verdi,verecek.Peki nedir bunlar ? Henüz açıklamak için bu sistemin bitmesi lazım:) Öğleden-Geceya kadar gümüşhane hattı yağmurlu olacak,diğer yerler kasvetli devam.
14.10.2015 - Ülkede yağış yok,Marmara-İç Anadolu-Karadeniz gün boyunca bulutlu diğer yerler güneşli
15.10.2015- Gün boyunca ülke güneşli,Sabah saatleri %20 sis hadisesi olabilir iç bölgelerde.
16.10.2015- Önceki günün aynısı gibi.. :D Sadece İzmir - Aydın - İstanbul hattı ara ara bulutlanma olabilir.
17.10.2015 - Sabah trakya kesimi yağışla uyanacak,İstanbul ise saat 9-10 arası yağışa merhaba diyecek.Trakya-Çanakkale hattı akşama kadar sağanak alırken İstanbul gün boyu yağışlı devam edecek.Diğer yerler ise açık.
18.10.2015 - Yağış aralıklı gün boyu batı kesimi ve marmarayı teslim alırken,akşama doğru iç kesimler bulutlanacak.Ve yüksek basınç ile geceleri ayaza dönüşebilir..Gecede aynı hatlarda yağış devam
19.10.2015 - Yağışlar marmara-karadeniz boyunca devam ederken,öğlene doğru izmirden güzel yağışlar girecek.Antalya-Mersin yine kırmızı alarm..Ve geceye doğru tüm yurdu yağmur alacak tekrar..
20.10.2015 - Tüm yurt yağışlı,ara ara marmara-ege-akdeniz çoşacak..
Hareketli döneme girdik,artık çok ciddi takip gerekecek.Haftaya accuweather avrupa kış tahmini yayınlacak ki bizim için işin rengi belli olacak.Pastırma yazı Kasım 4-10 ile 20-25 arası olabilir.Ben açıkcası kasım'ın ilk haftası düşünüyorum.Nedenini ve nasıl olacağını burda tablolar ile açıklarım isteyene.İStanbul için kar tarihi vericem az kaldı,güzel bir kış sezonu olacak ama efsane mi,bunu kasım ayı belirleyecek.Sistemleri burda now casting olarakta yazacağım onada az kaldı:)
Yaz iyiydi be, olmadi simdi bu havalar :)
Takip edenleriniz oldumu bilmiyorum ama 12-13 sistemini son 1 haftadır bütün kurumlar (mgm,accuweather,wunderground etc.) yakıp kavuruyordu,ama hepsi son 6 saatde ters köşe yaparak modelleri değişti.12-13 bir prova olacak.. Özellikle rüzgar iç ve iç batıyı vuracak.Bu sene %99.9 tutturarak kapatacağım sezonu inşallah :)