Leventti sel götürüyor şiddetli gök gürültüsü var
Printable View
Leventti sel götürüyor şiddetli gök gürültüsü var
Ankara Eryaman'da kar yağmaya başladı. Facebookta da Oran ve Etlik'de kar yağdığını okudum.
Şişli merkez patlıyor herkes. Hava fena gök gürültülü
ankaradaki kar yağışları etkisizdir.Sıcaklık sınırda oldugu için rakımı yüksek olan yerler görsel olarak kar alacaktır.Ancak gece 01:30'dan sonra ciddi soğuma ile birlikte 1100mt + olan yerler 1-2cm kar örtüsü yakalayabilir,ancak çok zor bir ihtimal.Gece buralarda olun son günceli çekeceğim.Şimdi bana mola :D
Gayrettepede gök gürüldülü dolu yagıyordu 20 dk once
- Bütün arkadaslar diyor şakır şakır yağmur var, Bayrampaşa sultangazi başakşehir kup kuru hiç birşey yok
istanul'daki kar sürekli erteleniyor geçen seneye benzedi gene geç gelecek sanırım.
18'inde finalım var GSİ CLUB ertelenir mi dersin ahhahashas :D
hava durumu iyice sapıttı, persembe,cuma,c.tesi,pazar istanbul için yağışlı derken şimdi parçalı bulutlu diyor
emir son durum nedir ?
Çekmeköy-Taşdelen taraflarında saat 18:30-19:00 arası dolu yağdı. Yahu bu mevsimde dolu yağarmıydı. Bu dolu işi sık olmaya başladı; engellemenin bir yolu yok mu, ne bileyim yağmur bombası...vs gibi birşey ile dolu yağması engellenemez mi.
Açıkcası net gözüksede siklon dolu her yer ve halen ab kararsız.. Kafayı yedim sayılır,ucu bucağı belirsiz bir sistem.
Bu gece açıklama yapmayı düşündüm fakat halen elde birleşmeyen parçalar var.Net olanları yazayım gerisini yarına yetiştirmeye çalışacağım.
1-2004 tarzı bol siklon(alçak basınç) barındıran bir sistemimiz var.Dolasıyla ab denen zıpırların 5-10km hareketleri 10-30cm arasında kar değerini etkiliyor.Ve bu namussuz ableri 9 gündür takip ediyorum halen belli rota bulamadılar kendiilerine..
2-Hata varsa kontrol et bul,yoksa verilerin ortasını bul ilkesini benimseyerek 1-2 netliğe ulaştım;İstanbul için yağış 18 ocak akşam 16:30-17:30 arasında başlayacak.17 ocak gecesi ise Edirne ciddi derecede kardan nasibini almaya başlayacak.Düzce-Zonguldak-Afyon-Eskişehir için KIRMIZI alarm yeni rekor gelebilir,siklon bozuk gelse bile ciddi kar alacaklar.İstanbul'un boğaz hattı ve anadolu yakası daha şanslı olacak,hatta avrupa ile aralarında cm olarak ciddi boyutda fark olacak.
3-Mgm,Accuweather,Wunderground gibi sitelere şu an bakmayın.Niye ? Çünkü ; Ecmwf şu an ağır bir hata yapıyor ve bu gecede düzeltme yapmadı dolasıyla mgm sıcak senaryo sunacak size,GFS'yi baz alan wunder ve accu ise de aynı yolda.Çünkü Gfs'de yağışta hata yapıyor düzelme yolunda ama daha düzelmedi.
4-Cm olarak şu an cm versemde yarın siklon hareketinden büyük fark doğacak ve burda ben kötü olacağım,o yüzden ben işimi sağlama alır mantığa bakarım.Cm bekleyenler az daha sabr.
5-17 ocaktan - 5 şubata kadar sıcak bir gün yok,şimdiden bunu kabullenin.Ve ardı kesilmeyecek kar yağışları ve siklonların güzel oyunu ile tipi yağışları olacak.İç kesimler kıyılara 5x daha çok alacak.+izmir,antalya v.b kar görecek.Ciddi bir sistem olacak,sadece dediğim gibi sancılı belirsiz bir oyun var.
Bu karmaşık yapıyı çözemiyor mu kardeşim modeller ? diyen olacaktır.Çözemiyor,çünkü siklonlar yani alçak basınçların etkeni çok fazla ve yeri gelir hızlı hareket eder,yeri gelir oyalanır.Bu kadar çok etkende,kararsız abler modelleri kandırır ve hepimizi bozarlar.. Böyle durumda tek yapılması gereken verilen basınç tahmnilerini doğrulamadır.Bu da ilgilenen arkadaşlara tüyo olsun.Mesela İngiltere 1025mb veren model var,Bunu diagram baktığınıza ortalama 1000mb ise bu veri fake'dir yani orda bir hata vardır ve etkeni ab'dir.
6-Kesin olan en güzel olay ise 17 ocak - 5 şubat arası gerçekleşen dev sistemde yaşanılacak her şey herkesi mutlu edecek tatmin edecektir.Şubat ayıda - mart ayıda bol bol karlı geçecek.Sakin olun sabr edin ve bekleyin.Ben netleşen her veriyi size sunacağım.Ben şimdiden riske girip çok şeyde yazabilirim fakat eskisi gibi duygusallığın esprisi yok,hepimizi reeli merak ediyorsak cebimizde mantık olmalı.Geciken bu tahminden dolayı herkesten de özür dilerim.
konuyu takipteyim kardeşim bursa için son durum nedir acaba ??
Bencillik olacak sıcak evimizde otururken bunu dilemek ama dilerim, Ankara birkaç gün sürecek bir kar yağışı görür ve uzun zamandır özlediğimiz kış manzarasına kavuşuruz.
17 si Pazar market alisverisi yapip eve kapaniyorum nasilsa 23 u ne kadar isim yok :)
emircim 18 inde konya afyon usak arası nasıl olur kar varmı kıs lastıgım yok:S
Bu accu filan ne zaman düzelir ona bakıp işlem yapıyoruz, kar istanbula tam kesin ne zaman galiyor 20sinde mi?