istanbul için gorunurde dolu riski varmıdır ?
Printable View
istanbul için gorunurde dolu riski varmıdır ?
Ankara, Son Radar Görüntüleri - Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Kütle over hareketi yaparak geliyor,ilk dikmen civarını vuracaktır.en güçlü vurgularda yine güney-doğu için görülüyor.şu an temelli civarında..
Ordu yine sidikli anlasilan :(
ankara'da ilk part geçişleri başladı.dolu partları akşama kadar devam edecektir
Yahu bu doludan niye burnumuz kurtulmuyor nedir bunun sık sık meydana gelmesi? Hangi faktörler dolu oluşumunu tetikliyor? Valla paranoyak oldum artık en çok ziyaret ettiğim site hava durumu sitesi oldu.
1 Nisan - 1 Hazirana arası bizim ülkemiz için dolu olaylarının stabil olduğu dönemdir abi.Ki bu dönemde yaz yağmurları,havaların kış modundan çıkıp kademe kademe ısınması vb olayları bu süreçte doluyu tetikler.Bu dönem içerisinde de olması normaldir.Lakin şu aralar yaşadığımız dolu olayları ne kadar normal dışında olsada benim için normaldir.Neden ? Yıllardır bu süreçlerde 1-2 defa dolu vurgunu olmuş ülkemizde ve hatta dünyada.Dikkat ettiyseniz sıcaklıklar limitörde gidiyordu.aşırı ısınan yerde ister istemez havada gerilme oluyor.Ve bu ısınmalar sonrası havada oluşan gerilim kendini dolu olarak boşaltıyor.Belki teknik açıdan vurgulayamadım ama bu döngüde olan bişey.Bu ülke bu durumları çok yaşadı yaşayacakta.Mesela bundan sonra hava nemle birlikte tekrar artar ama bu sefer soğuk akım rüzgarlar ülkemize uğrayacaktır.Sonrası ağustosta tekrar bir şimşekli boşaltma işlemi olur ve kademe kademe düşüş başlar :)
Önlemimizi aldik. Tesekkurler :)
Bu istanbulda yağması beklenen muhtemel yağmur henüz Ümraniye tarafına düşmedi
Varmı İstanbulun çeşitli yerlerinde yağmur?
Ümraniyede 30saniye kadar yağdı sesi geldi ama yerleri ıslatamadı şuan güneş açtı hava ısındı yine :( korkutuyor beni bu tarz havalar deprem olacakmış gibi geliyor şehir efsanesidir bu tarz söylemler ama umarım o tarz bir şey yaşamayız
Göztepede sabahtab beri dala yok ; kurtköy kartal ve avcılar tarafında sel olmus ne iş anlamadım
Yarın öğleden sonra ataşehir kayışdağı tarafında yağış beklentisi var mıdır?
İç bölgeler icin uyari yayinlanmiş.. Önlemlerinizi alın :)
Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Şişli de yaklaşık 10 dakikadır aralıksız sağanak yağış mevcut..
Bir yerleri su basmıştır kesin.
Arayacağız sanırım bu yağmurları :)
Ümraniyede küçük göletler oluştu öğlen arasında serinlemek isteyen varsa buyursun gelsin :D
kadıköy yagışlı
Berekettir yağsın. Sonra çok kurak oluyor mahvoluyoruz.
Ne oldu bu istanbula arkadaş :)