Yarın akşam 17.40'da Sabiha Gökçen'den uçağım var. Kar yağışı olumsuz olarak etkiler mi?
Printable View
Yarın akşam 17.40'da Sabiha Gökçen'den uçağım var. Kar yağışı olumsuz olarak etkiler mi?
En yoğun, en karlı, en kötü zamanda dahi o yol kapanmıyor. Geçen sene Ocak 15'de Ankara'da 20 cm kar varken, ondan önce ki sene İstanbulda 20 cm kar varken Ankara'ya geldim,gittim.
Biraz karlı yolda sürüş tecrübeniz varsa, buzlanma olmayacak havalarda çıkın ben hiç bir sorun yaşamadım.
Saat 22:00, evimizin rakımı 300 m ama hava tertemiz.........
Emir selam.
Abim yarin pamukkaleden istanbula gelmek uzere yola cikacak. Tahmini oglen saatlerinde yola koyulmus olur. Aracta kis lastigi yok maalesef.
Nerelerde dikkatli olmasi gerekir. Kar don ve genel yol durumu hakkinda bilgi verirmisin.
Yarın öğleden sonra başlar, efsane olur gibi geliyor bana. bu arada çekmeköy'de küçük küçük atıyor ama buluta denk geldik sanırım.
Emir edirne keşan icin bi tahmin alabilirmiyiz yagıs varmi ?
Kar hayallerimiz yağmur oldu yağıyo
Ankara'da okullar tatil oldu, fena yağıyor. Bir SLX olsa da yanlasak..
ANKARada yarın okullar tatil edildi. Emir bravo valla :)
Eve yeni girdim.. birazdan yazıcam uzun uzun.. Kendim adıma mutluyum çalışmaya devam :)
Bir umuttur yalova diye saat başı camdayım ama yağmurdan başka bir şey yok
Ankarada iyi yağıyor :) (emek)
Ovecler cevizlidere tarafı fena ara yollar baya tutmuştu. Abidinpasa ise daha sakin ve şimdilik ara yollar dahi temiz
Bir kere yazacağım ve lütfen lütfen lütfen iyi okuyun sonra yok yağmadı,yok yağmur vb demeyin.Ankara için açıklama yok,tatil olacak dedim oldu dahası anlamsız olur:)
A-) AVRUPA YAKASI
1-) 310mt yukarısında kalan yerler yarın öğlene doğru kara dönecek.
2-) Öğleden sonra kar genel olarak hakim olacak,rüzgar artacak,kıyılar sulu kar alacak yer yer karla karışık yağmur olacak.Kıyıların yukarısı az örtü olabilir 3cm-15 cm arası değişkenlik görülür.
3-) 30 Aralık sabahına kadar normal aralıklı seyreden yağış 30 aralık sabah 8-9 gibi artacak.En kuvvetli kar geçişleri,yağışları 30 aralık gecesi olacak.Kıyılar daha önce ıslanan yere rağmen az örtü belki olabilir.Eğer gün içinde ısınma olmazsa 5cm-15 cm arası değişkenlik gösterir.
4-) 31 aralıkta aralıklı orta kuvvet-kuvvetli geçişler olacak ve 31 aralık gecesine etkisi azalacaktır.29 ARALIK - 31 ARALIK gecesi erimeden birikecek tutar yüksek yerlerde 20-25 cm,kıyılarda 5-15 cm dir.Ancak ; ısınma faktörü olmaz rüzgarın etkisiyle soğuma artarsa bu cmler 5-6 cm daha koyabiliriz.Bunu anlık değerlendirebiliriz o kadar müneccim değilim maalesef.Kimseyide kandırmanın lüzümu yok.Yer yer gökgürültülü kar olabilir.Beylikdüzü v.b gibi yerlere girmedim oralar her türlü bol bol kar alacaktır
B-) ANADOLU YAKASI
1-) sistemin en şanslı,en çok kar alacak kısmıdır.
2-) Yarın öğleden sonra yağışlar KADEME KADEME artarak kara döner.
3-) 30 aralık gecesine kadar orta kuvvetde-güçlü olarak devam eder(aralık olabilir)
4-)31 aralık öğlene tekrar güçlenme olur ve geceye etkisi azalır yer yer yağmura dönebilir.
5-) 29 Aralık - 31 Aralık arası birikecek tutarlar ; Kıyılarda 15-20 cm (yer yer değişiklik gösterir arada dek geçişleri olacak çünkü) Yüksek yerlerde 20-30 cm arası değişkenlik gösterir
Verilen değerler optimal değerdir ve TEK gün DEĞİL o günlerin sonunda BİRİKECEK tutardır.Fazlasıda azıda olabilir anlık değişim için takip devam edecektir.Tipi,gökgürltülü kar gibi durumlar olacaktır,yeri gelecek yağmura dönen yerlerde olacaktır.Ortaya karışık orta kuvvetde bir sistem olacaktır.Elle tutulur kar topu olacak karda yağacaktır.Ancak godzilla v.b gibi efsanevi durumlar olmayacaktır.Anadolu yakası > Avrupa yakası dır.Bu postuma rağmen yağmru yağdı şöyle oldu v.b gibi mesajları görmeyeceğim k.bakmayın.
Ankarada iyi yağıyor (gop)
Emir harika ozetlemis.
Ancak ben cokk kar yagicagini dusunmuyorum yani kiyilar icin. Cunku soguma sinirda.
Guksek yerlerle (colda degil umraniye-kurtkoy)kiyi kesimler arasi 4-5 misli fark olucak.
Ben Afyon dayim,asiri kar yok,belki 8-10cm ama soguk oldugu icin buzz tuttu her yer. Bakalim av nasil olicak.
Istanbul insallah boll keyifli olur.
Kütahya efsane...Hala yoğun şekilde yağıyor.
http://i.hizliresim.com/l3ObME.jpg