-
Firma hangisi ? Firmalara göre % ler ve yaklaşımlar değişiyor.
Daha önce aracım pert oldu kaportada büyük birşey yoktu ama hasarı bende alttan almıştım. O zaman aracın saglamları 17 bin civarı ediyordu piyasa bu kadar yüksek değildi bana 11bin verdiler. İtiraz ettim 11.250 dediler. Sonra yanımda galeriaradı ikitane yetkili bir tane kendi çalıştıkları onlarda 12 civarı diyorlar , anlaşmalı yani zaten fiyat aldıkları yer belli,3 tane yer arıyorlar. Adamlar birde alıcakları fiyatı söylüyorlar onlara atıyorum piyasası 17 olan aracı galeri 14-15 e alıyorsa direk 12 diyor 13 diyor. Bunun üzerine ofise döndüm sahibinden i actımm 7 sayfa cıktı aldım dilekçe yazdım gittim dosya halinde müdürlüğü verdim. Gittiğimde çalışanın garip garip tavırları üzerine bende sakinliğimi koruyamadım korumalar eşliğinde dışarı çıkarıldım :)
Ardından sigortacımla görüştükten sonra başka bir tanıdık vasıtası ile aynı gün tekrar gittim ofise bir kaç telefon ettikten sonra verdikleri rakam bir anda 14.000 e çıkmıştı. Ben yine kabul etmedim 2 gün sonra telefon geldi 15.000 dediler, trafikten evraklarımı ıvır zıvır aldıktan sonra gittiğimde ofiste üzerine kavga dövüş 250 daha koydurdum :) Benim firma güneş'ti bir daha asla öyle bir hata yapmam . En son gittiğim günde bir adamcağız aynı şekilde derdini anlatmaya ugrasıyordu arabamı ben 30 a aldım sımdı satsam gene 30 eder diyor onlar piyasası 25 diyorlardı. Kaskoda sonuçta buradan para kazanıyor.
Sen üsturuplu bir şekilde itiraz et, ardındanda dilekçe yazarsın rakam içine sinmezse müdülüklerine ve sahibinden tarzı yerlerın cıktısını ekte gönderirsin reel rakam aralıgı böyle diye.Ama mesela bana ozaman çok bilmiş arkadaş sen bana 7 sayfa liste getirmişsinde bunların hepsi kendini akıllı sanan ikinci elden para kazanmaya calısanlar. Yani alsatcı demek istiyor. Kardeşim delimisin sahibinden com orası bı surude galeri var diyorum onlar şişirilmiş fiyat, piyasada hiçbirisi o rakamları etmez diyor. Baya gerilmiştim. Çok sinir dolu günlerdi umarım sende atlatırsın en hızlı ve uygun şekilde.
Geçmiş olsun.