xdrive bmw nin tüm x araçlarında olduğu gibi 4 çekerdir fakat ,
ilk olarak x6 ile sunulan x drive da tek fark, zor durumlarda güç dağılımına göre aracın torkunu farklı tekerlere dağıtmasıdır.
belki böyle daha açıklayıcı olur :D
Printable View
xdrive bmw nin tüm x araçlarında olduğu gibi 4 çekerdir fakat ,
ilk olarak x6 ile sunulan x drive da tek fark, zor durumlarda güç dağılımına göre aracın torkunu farklı tekerlere dağıtmasıdır.
belki böyle daha açıklayıcı olur :D
arkadaşlar xdrive'ın ne olduğunu öğrendik, bilgi paylaşan arkadaşlar için çok tşk ederim.
Sorum şu; xdrive yazmayan X3 2.0d'ler kesinlikle 4 çeker midir? özellikle ve sadece X3 için bu soruyu soruyorum, bilen-emin olan varsa paylaşırsa sevinirim...
E83 kasa kodlu 2003–2010 arası üretilen modeller 4x4
F25 kasa kodlu 2010 ve üzeri modeller Xdrive
Evet wikipediadada yazıyor x3 lerde x5 lerdeki 4 çeker sistemi kullanılmış..
"BMW announced that it would employ a new four-wheel drive system to power it and the X5, a system marketed as xDrive that would intervene transparently to the driver before the driver was aware of instability."
BMW X3 - Wikipedia, the free encyclopedia
benim diyiceğim şeyler wikipedia dada yazıyor
zaten x3 ün ilk üretilen serisinde e46 kasadaki malzeme kullanıldı.. şu andakidede büyük ihtimal e90 kasanın malzemesi vardır..
ilk seri x5 lerdede e39 kasa 5 kasanın parçalarını kullandılar.. o yüzden gördüğünüz 3 kasaya benzemesi çok doğal. :) ben parça malzeme kalitesini beğenmemişdim çok plastik parça vardı koltuklar kumaşdı ve çok kalitesiz duruyordu.. genel bir kalite zayıflığı vardı benim için tabi başkasının hoşuna gidebilir bilemem.
yorumlarınız ve aradığım cevabı verdiğiniz için çok tşkler arkadaşlar :icon_tup: