alıntı oldugu dogru ancak cevap dogru.. sağlamasını yap şekil cizerek doğru cıkıyo
Printable View
bide bu dediğim 12 adet uçak sayısı, dönen her uçağın iniş yaptığı zaman deposunda hiç yakıt kalmayacak şekilde yolculukları ayarlanırsa eğer, düşürülebilir, daha az uçakla bu yolculuk mümkün olabilir.... onu hesaplayacak kadar matematiğim yok ama, yolculuğu mümkün kılan yöntem kesinlikle budur.....
benim cevabımmı alıntı???? yapmayın yarım saatir burada kafamda kuruyorum ne alıntısı :D
ha pardon bana denmemiş yanlış anladım :D
yigit kardeşim. şimdi 5 tane uçak birbirlerine ikmal yaparak gidiyorlar. en son yolun ceyregine geldigin zaman yani ucagın o noktaya kadar gidip geri döndügünde 1 depo yakıt harcadıgı noktada oldugun zaman ikmal yaptıgın ucagın deposu tam dolu olmalıdır ki o noktadan geri dönebilsin. 10 eşit parçaya böldügün yolun 2.5 parçasında son yakıt ikmalini yapıyorsun anlattıgına göre. yani bir ucak tam dolu depoyla 5 parça yol yapabiliyorsa ve 2.5 parçada tam dolu deposuyla bile yakıt ikmali yapıyor olsa o yolu geri dönemez. o yolu geri dönerken muhakkak tekrar başka bir ucak tarafından karşılanması gerekir. yani problemin sonunda yazdıgın mantıgı başına da uygulaman gerekiyor.
yigitin yönetim dogru evet ama 12 degil 13 uçak cevap :)
turu tamamlayacak uçak dahil 13 uçak evet, ben sadece yakıt ikmal uçaklarının sayısını yazdım :)
yigit 12 dogru da turu yapanı niye yazmıyon be kardeşim :D
tamamdır şimdi de yeni soru geliyor :D
Mükemmel Sayı Sorusu
Mükemmel sayı kendisi haricindeki tüm çarpanlarının toplamı kendisini veren sayıdır. Örneğin 6 bir mükemmel sayıdır çünkü kendisi haricindeki çarpanları yani 1, 2 ve 3 toplanınca kendisini verir: 1 + 2 + 3 = 6. Diğer örneklerse 28, 496, 8128 şeklinde gidiyor. Şimdiye kadar hiç tek mükemmel bir sayıya rastlanmamış. Merak edilen böyle bir sayının varolup olmadığı. Eğer vardır diyorsanız bu sayıyı, saklandığı yerden bulup çıkarmalı, ya da olmadığını iddia ediyorsanız bunu ispatlamalısınız.
2üzeri p çarpı [ 2üzeri(p+1) - 1] formülünü sağlaması gerekir Mükemmel sayının, 2üzeri p denilen sayı her zaman çifttir ve çift bir sayıyı ne ile çarparsak çarpalım sonucu çift elde ederiz, bu yüzden tek Mükemmel Sayıyı elde etmemiz imkansızdır. p ve p+1 'i üs(kuvvet) yapamadım :) Daha öncelerde çıkmış üniversitesi sorusunun benzeridir kendisi.
soruları çözenlerin ikiside eskişehirden, nasılda belli öğrenci memleketi olduğu :D:D:D:D:D