yük taşıncak olsaydı yeni model olması önemliydi ama aile aracı olarak kullanılacağı için caddy bence daha mantıklı geliyor
Printable View
yük taşıncak olsaydı yeni model olması önemliydi ama aile aracı olarak kullanılacağı için caddy bence daha mantıklı geliyor
Bende Caddy çok ağır basıyor hem performans hemde görünüş açısından ama hala kararsızım aslında.
Çalıştığım firma da 2 senedir Doblo kullanıyorum araç sıfır alındı. 2010 model 1,3 multijet, şuan yaklaşık 41000 KM de. Bana göre kullanımı özellikle uzun yolda tam anlamıyla işkence koltukları hiç rahat değil. Pedalların konumlandırılması ayak bileklerimin feci şekilde ağrımasına sebep oluyor. ABS standart değil SafeLine paketlisi olması gerekiyor. Bir ticari araç için özellikle ön takımı narin diyebilirim.
Frenleri ve yol tutuşu bana göre güvensiz.
İkinci araç olarak 2007 model Peugeot Partner kullanıyoruz kilometresi 100.000 üzeri, model olarak eski olmasına ve çok hor kullanılmasına karşın o araç kullanım olarak bana daha konforlu geliyor.
Yazdıklarım aracı kötülemek için değil Caddy kullanmadığım için onun hakkında yorum yapmam yanlış olur. Kişisel fikrim imkan varsa Caddy' de kullanıp ona göre karar vermeniz olur. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :icon_tup:
Kime göre neye göre dayanıklı değil onu anlayamadım :)
Şirkette bir sürü doblo geldi geçti eski kasa yeni kasa. İş makinesi yedek parça vs. taşıyıp duruyorlar. Bakımları atlanıyor zamanı geçiyor vs. daha tık diyen olmadı.
Bence doblolar gayette dayanıklı. Çok yük taşıyınca debriyaj kaçırıyor ama onuda hangi araba yapmaz ağzına kadar yükle dur kalkta.
Fiat konusunda o kadar ön yargılı değilim zaten 2007 yılında sıfır bir doblo almıştık sonra maddi sıkıntı nedeniyle satmak zorunda kaldık.
Ama şimdi biraz performans olsunda istiyor insan.. araç rize istanbul gidip gelicek yılda iki sefer sürekli trafikte olucak bakımları üzmesin istiyorum.
Doblo dert Caddy huzurdur
caddy ticari araç hissini çok hissettirmiyor bahsettiğiniz modellere uyan iki aracada defalarca bindim dobloda yolda giderken bi güvensizlik var gibi içerisinde.. fakat yenilik yakıt tüketimi parça sıkıntısı bakımından doblo tercih edilebilir vergidende tasarruf ayrıca :)
tartışması bile yapılmamalı :) caddy. Temiz bi araç bulursun inş.
Atalarımız der ki; Eskinin yenisi olmaz :)
eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı.. bu yüzden doblo mantıklı :)
caddy güzel seçim olur...
Kesinlikle caddy uzun yolda 1.3 çekilmez.
doblo almakla en büyük hatayı yaparsın , 1.3 motor hiç çekilmez bile çok kafa ağrıtır caddy varkene alınmaz o araba :)
Her ikisinide bir süredir kullanmış birisi olarak doblo diyorum.
Caddy abartıldığı kadar ahım şahım bir araç değil. Hepsi sonuçta takır tukur ticari araç.
Daha yeni olması servis, parça, yakıt ekonomisi, sorunsuzluk açısından kesinlikle doblo...
bencede caddy ama km yüksek olur o bütçeye iyi bi araçtırma yapılmalı.
bizim şirkette doblo var eski doblolardan iş ticaret ise yük taşıma ise o işin aracı banamısın demiyor.. neler yükledik 12 lik inşaat demirleri bile yükledik.. ama iş aile taşımaksa ben bizdeki eski kasaları tavsiye etmiyorum eski dediğimde 2007 model kasalar..
bir eczacı arkadaşım daha yeni hem iş hemde aile için çift amaçlı doblo 2.0 dizellerinden aldı oda bir ara ben araba ararken kendimede düşünmüşdüm epey araştırmışdım onada bahsetmişdim gidp görmüş galeride beğendi aldı arabada yok yok onu diyim doblo falan diyorsunda adamlar binek lüks bir araçda ne varsa koymuşlar start/stop una kadar drl farlarına kadar var ve bağımsız süspansiyon olduğu için çok konforlu rahat araba o kasayı alabilicekseniz o motorda bilhassa o donanımlısını süper araç tavsiye ederim
bunun dışında tercihleriniz içinde insan aile taşımaya bineğe yönelik caddy diyorum şeklide tasarımıda bineğe bence yatkın iş ve ticari ise doblo al derim.
Eğer yeni kasa dobloysa doblo al derim bende 2011doblosahibiyim premio olan full paket arka camlar otomatik arkada makas degil suspansıyon sıstemı var baya guzel arac tabı 25bıne belkı yoktur bıraz daha yukseltmen gerekebılır
Fakat eskı kasa doblo dıyorsan hıç düşünme git caddy al derim