arkadaşlar ilk yakalanmada 6 ay 2inci yakalanmada 2 sene ehliyete el konuluyordu bu kanun değiştimi ?? yoksa böyle bir yöntem mi var bundan sıyrılmak için tam anlayamadım ben?
Printable View
arkadaşlar ilk yakalanmada 6 ay 2inci yakalanmada 2 sene ehliyete el konuluyordu bu kanun değiştimi ?? yoksa böyle bir yöntem mi var bundan sıyrılmak için tam anlayamadım ben?
:)
Hatta ehliyetsiz birine çarpar da Allah korusun ölümüne sebep olursa devlet ilk sefer için affetsin, zaten çok uğraştırıyorlar insanı, yazık yani.
İnsanımızın kafa yapısı değişmeden ülkemizde daha çok canlar veririz trafik kazalarında, açılan konu ve bazı cevaplar bunun en güzel örneği...
Bir gün gelip ailenden birinin ya da bizzat senin canını alkollü bir sürücü alınca acaba aynı yazıyı aynı ruh halinde yazabilecek misin?
Allah kimseye göstermesin böyle bir acı ama bunun sosyal mesajla alakası yok.
Çok yakın bir tanıdığımın eşi bu sebeple şu anda içeride umurumda değil yatsın
ama çarptığı 2 çocuklu kadının hayatını kim geri verecek.
Bu duruma İNSAN gözüyle bakın. Bu tip konulara prim vermek ya da tepki göstermemek 19-20 yaşında yeni ehliyet alanları özendirir.
Yönetimin insan hayatını ilgilendiren bu tip konulara duyarlı olmasını rica ediyorum.
tabi cnm ne gerek var.Hemen bıraksınlar 3. de bu sefer vursun bir cocuga , bi hamile kadına , kaza yapsın bi aileyi komple yoketsin dimi ne gerek var bu aşamalara verin gitsin... Bide sosyal mesaj vermeyin diyenlere ayar oluyorum sanki alkollulerin kaza yapıp çarpacagı kişiler uzaylılar.. Bize çarpıcaklar kardeşimizi arkadaşımıza çarpıcaklar.. neyse sizden başımıza değil başınıza gelsin diyelim lafta söylenmiyor hem suçlu hem güçlü hesabı...
Beyler adam soru sormuş kalkıpta kimseye ahlak dersi vermenize gerek yok.
vay arkadaş o kadarda abartmayın. birine zarar vermiş olaydı zaten ehliyeti geri alamazdı.
çok defa 51 52 promille ehliyetine veda eden arkadaşlarım oldu. 2 bardaklada hiç biri sapıtmadı.
he kaptırarak hak ettilermi? evet ettiler kanun böyle. bana kalsa 20 promilde de el koysunlar derim ama muhtemelen ehliyetini kaptıran adam şu uğraştırmalardan sonra zaten pişman olacak. tecavüzcü muameleside yapmaya ne gerek var.
hayır burda yazsa gene olsa gene yaparım o zaman topa tutun. herkes hata yapabiliyor. iyikide devlet böyle uğraştırıyorki biraz akılları başlarına geliyor.
ama ağır suç işlemiş muamelesinede hiç gerek yok. dediğim gibi kesinlikle alkollü araç kullanmaya bende karşıyım ama tecavüzcü muamelesi yapılmasınada karşıyım.
Peki 6 ay kaptırılınca prosedür nedir birde cezayı ehliyeti alırken ödesek o zamana kadar faiz yiyor mu?
Arkadaş git o zaman kendi eleştirilerin ve özeleştirilerin için ayrı konu aç.
Yaz kendi konuna ben alkollü araba kullanın....... aklına geliyorsa.benim arabama çarparsa şöyle yaparım böyle diye burda uzatma konuyu adam zaten 2 sene ehliyetsiz kalmış yasalara görede cezasını çekmiş.
Ayrıca böyle umarsızca attığınız postlar foruma ceza getirebilir.Konu sahibi kişilik haklarına saldırıdan forum hakkında şikayetçi olursa o zaman bakalım böyle paylaşımların olduğu bi forum bulabilir misiniz?
İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırın.
Tecavüz cü muamelesi yapılmasın bencede. Sadece katil yada cinayete teşebbüs muamelesi yapsak yeterli.
Tamam arkadaşlar aynı mantıkta değiliz.
Bu durumu normal karşılamaya devam edin.
Umarım başınıza alkollü araç kullanma ile ilgili kötü bir şey gelmez.
Size kolay gelsin.