selamlar,
öncelikle kasko değeri hakkında cevap vereyim,
2003 model forester xt aracıma 1300 tl kasko bedeli ödedim.
gayet normal bir rakam. yaşım 30 ve iki önceki aracımın pert olduğunu da hesaba katarsanız normal bir insana 1300 tl gibi bir rakam çıkartmazlar
forester ile offroad konusuna gelince ben yapıyorum ve bu güne kadar hiç başım ağrımadı.
subaru forester 2003-2006 model için konuşuyorum,
orta difransiyeli otomatiklerde 1. vitese aldığınız zaman kilitlersiniz ve öne arkaya %50 dağılım/aktarım yapar.
arka difransiyelde bir çoğunda lsd yani limtted slipped diffiratial vardır. buda arka tekerlerden biri diğerinden çok daha fazla döndüğünde arka difransiyeldeki yağ katıaşıp diğer tekerede aktarım yapmaya çalışır. bu %100 mekanik kilit gibi olmasada bir çok yerde işinizi görür.
piyasada satılan hiç bir suv da bu özellikler yoktur. bundan fazlasını istemek zaten Allahdan belamızı istemekten öteye geçmez
yerden yüksekliği 21-23 cm civarındadır. istenirse daha da yükseltile bilir. bu yükseklik ilk çarpma noktasıdır. piyasada satılan bir çok jip de aynı değerlerdedir.
isterseniz aracınızın amortisör tablalarına 5 cm lik takoz kestirip aracı yükseltirsiniz. ben yaptım bomba gibi oluyor.
iyi bir a/t veya m/t lastik ile yapamayacağınız şey yok![]()