ilk tıkta acelem vardı, 2. de üç sınav sonrası edirne-ist yapıp trafiğe takıldım + sıkışmıştım, 3. yani sonuncusunda ise 17 saat otobüsle yolculuk yapmış toplamda 2-3 saatlik uykum vardı = dikkatsizlik :)
hiç artistlikten olmadı benimki :D
Printable View
ilk tıkta acelem vardı, 2. de üç sınav sonrası edirne-ist yapıp trafiğe takıldım + sıkışmıştım, 3. yani sonuncusunda ise 17 saat otobüsle yolculuk yapmış toplamda 2-3 saatlik uykum vardı = dikkatsizlik :)
hiç artistlikten olmadı benimki :D
"bi sağa bi sola gidersen şöförlük olmaz o, insan ol biraz adam gibi kullan şu arabayı"
"eğer yolcun arabanda rahatça uyuyabiliyosa usta şöförsün yolcularını rahatısz etme"
"yaptığın hareketlerle en fazla 5 dakika erken varırsın, 5 dakika için kolunu bacağını kaybetmeyi göze alma it herif"
"önündeki arabanın önündekinin freninin ışığını görcek kadar uzaklık bırak, o freni gör ayağını gazdan çek ki freni gereksiz yere kullanma benim arabamın neden balataları 40,000kmde bir değişiyo ?"
"öyle ani fren ani gaz yaparsan tabi çok yakar benim arabam nasıl az yakıyo hiç düşündünmü?" (GİDECEĞİ YERE 2 SAATTE GİTTİ)
"bekle birazdan bu şerit hızlancak diğerleri durcak"(SOL ŞERİT HİÇ AÇILMADI)
Usta şoför dediğin.....
• Araç içindeki yolcuları; şerit değiştirirken, durup kalkarken sarsmayan,
• Önündeki araç ile mesafeyi gaza abanıp tüketmeyen,
• Önündeki aracın dibine gelip freni köklemeyen,
• Aracı sürerken sağını solunu arkasını önünü kollayan sürücüdür.
Usta şöför, hiçbir zaman etraftaki arabaları ve yol koşullarını kontrol edemiyeceğini bilen şöfördür .....
Yarım saat yada bir saatlik yolculukta yanimdaki insanı uyuturum... :)
makasa girdiğinde arkadaki aracı frene bastırmayandır
bnce usta sofor ınsan hayatına deger verıp oto yollarda dıp gaz gıtmek degıl onemlı olan gaz pedalına yerıne zamnına gore basabılmektır :)
Usta şoför "karşısından gelen araçları ağma, arkasından gelenleri sarhoş, yanında ilerleyen araçlarıda sağır bilen" dir diyor sürücü kursunda...
Usta şoför dediğin "aracında taşıdığı can sayısı arttıkça daha da bir dikkat kesilendir!"
Usta şoför, aracının dinamiklerini bilen ve kontrolünü nasıl sağlayacağını bilendir, kendi kendisine sürekli alıştırma yapıp yeniliklere açık olandır.
soğukkanlılık yeterlidir çok fazlasına gerek yok zaten teorik bilgi var çoğu kişide
Bu gün v.i.p carevelle binince şunu yazasım geldi "usta şöför dediğin aracı sürmez sürdürür" ne keyif kardeşim arkada dev ekran led tvisinden mini barına kadar var masajlı ısıtmalı kıpraşımlı koltuklar tavanda stop ışıklar bu soğukda çıkasım gelmedi içinden :))
Usta şöför dediğin, kendinin ve aracının güvenliğini başkasına bırakmayan, frene karşı tarafdan önce basan kişidir.
Usta şoför budur, respect him.
http://galeri3.uludagsozluk.com/156/...%BC_245990.jpg
kazadan kacamazsın az zararla kurtarırsın .
usta söför en azından gazı geldiğinde arabadakilere "yaw şu ileride çöplük var herhalde her geçtiğimde leş gibi kokuyor haaamınna" diyecek kadar kıvrak zekaya sahip olmalıdır.
not: teşekkürler sipirmen diyenler...bişey değil:)
Usta şoför dediğin...
Sağ koltukta oturanı donuna işettirebilendir ;)
Hatun Ve Supra Drift 18 - FaceDL Download Best Videos