bide el frenini unutup gidenler var :D
Printable View
bide el frenini unutup gidenler var :D
çok iyi cevaplar var herkes okumalı baştan sonra konuyu :D
Bence usta şöförlük kendini herzaman geliştirebileceğine inanmaktır..
usta şöför dediğin araba ağırken bile yarış kazanandır dedi benim peder bey :D arabayı sökeceğine koca götünü erit biraz diye ekledi :D
şoförün ustası değil akıllı olanı makbuldür.
usta şoför dediğin ;
-a noktasından b noktasına , en iyi şekilde yanındaki yolculara zarar vermeden ve tedirgin etmeden varabilendir.
-şikayet etmeden sabır göstererek 1-2 saat yol müsait olmadığı halde önündeki arabayı takip etmeyi başarabilendir.
-uzun süre boyunca dikkatini yola ve etrafında olan bitene ( yol üzerinde ) ilgi gösterendir.
-vitesleri yolcuların anlamyacağı "yumuşaklıkta" değiştirebilendir.
usta şoför , olmak zordur.
usta soför,arabanın her turlu hakkını verendır :D
usta şöför; frenlemeyi, aracı durdurmayı bilen kişidir.
usta şöfor kavramını bu abi belirledi.
usta şoför bilkentteki audi tt li bmw 1 li çıtırları kırmızıda yiyip bitirmeyendir :)
Şoför şoför dediğin nedir ki gülüm,ben senin için 1 yan 2 isyan deyip lastikleri bitirmeyi göze almışım...:D
şöförün ustasını otobüs kamyon tır kullanan amca dayıları izleyerek anlarım
bugün tescillendi kesinlikle usta şoför bu havada otobüsü kullanandır... :)
999 farklı türde küfürbilir.
usta şöför ileride frene basacaksa gaza basmayandır
usta şöför aracın ve kendisinin kaderini karşısındakine emanet etmeyendir
usta şöför ben ustayım demiyendir
usta şöför 60 la da gitse 160la da gitse orta şeridi kullanandır
gibi amcamın senelerdir süre gelen lafları var :D
Usta şofor bence kaza anındakı reflekslerıyle ortaya çıkar.Heran arabaya hakim olmaktır derim.Makas atmak ustalık deyimi çok saçma.17 yasındakı velette makas atıyor yolda
usta şoför dedeğin gaza ya da frene bastığında yolculara hissettirmeyendir derdi dedem araba sürdürrken bana :D
Usta şoför dediğin sağındaki solundaki ve arkasındaki arabayıda kullanandır , doğru bir sözdür bu...
usta şöför dediğin rollde aynaları kapayandır
usta şöför ( babama göre ) : Usta şöförün arabasında giderken kahve içilir derdi bana...
bana göre : sevgilisinin elini tutarken vites atan diğer eliyle sigara içip direksyon tutan aynı zamanda telefonla konuşan adam ustadır arkadaş :D :D
usta şöför dediğin önüne ne kadar bakıyosa arkasınada okadar bakandır der pederbey
soğukkanlı bilinçli vs. de diyebiliriz
bknz eskilerden :)
Audi Insane Crash Save! Final Destination! - YouTube
ben 150+ giderken (otobanda değil) , termostan çay konuluyor ve yanında kek, poğaça, börek servisi yapılabiliyor rahatça :)
berkan, soğukkanlı - ön sezisi kuvvetli olan sürücü ustadır der babam :)
usta söför kücükken okulu asıp drift yapan abilerini izlemeye gidendir
bkz : tokyo drift :D
öyle bi şöför yok herkes hata yapabilir.
ilk tıkta acelem vardı, 2. de üç sınav sonrası edirne-ist yapıp trafiğe takıldım + sıkışmıştım, 3. yani sonuncusunda ise 17 saat otobüsle yolculuk yapmış toplamda 2-3 saatlik uykum vardı = dikkatsizlik :)
hiç artistlikten olmadı benimki :D
"bi sağa bi sola gidersen şöförlük olmaz o, insan ol biraz adam gibi kullan şu arabayı"
"eğer yolcun arabanda rahatça uyuyabiliyosa usta şöförsün yolcularını rahatısz etme"
"yaptığın hareketlerle en fazla 5 dakika erken varırsın, 5 dakika için kolunu bacağını kaybetmeyi göze alma it herif"
"önündeki arabanın önündekinin freninin ışığını görcek kadar uzaklık bırak, o freni gör ayağını gazdan çek ki freni gereksiz yere kullanma benim arabamın neden balataları 40,000kmde bir değişiyo ?"
"öyle ani fren ani gaz yaparsan tabi çok yakar benim arabam nasıl az yakıyo hiç düşündünmü?" (GİDECEĞİ YERE 2 SAATTE GİTTİ)
"bekle birazdan bu şerit hızlancak diğerleri durcak"(SOL ŞERİT HİÇ AÇILMADI)
Usta şoför dediğin.....
• Araç içindeki yolcuları; şerit değiştirirken, durup kalkarken sarsmayan,
• Önündeki araç ile mesafeyi gaza abanıp tüketmeyen,
• Önündeki aracın dibine gelip freni köklemeyen,
• Aracı sürerken sağını solunu arkasını önünü kollayan sürücüdür.
Usta şöför, hiçbir zaman etraftaki arabaları ve yol koşullarını kontrol edemiyeceğini bilen şöfördür .....
Yarım saat yada bir saatlik yolculukta yanimdaki insanı uyuturum... :)
makasa girdiğinde arkadaki aracı frene bastırmayandır
bnce usta sofor ınsan hayatına deger verıp oto yollarda dıp gaz gıtmek degıl onemlı olan gaz pedalına yerıne zamnına gore basabılmektır :)
Usta şoför "karşısından gelen araçları ağma, arkasından gelenleri sarhoş, yanında ilerleyen araçlarıda sağır bilen" dir diyor sürücü kursunda...
Usta şoför dediğin "aracında taşıdığı can sayısı arttıkça daha da bir dikkat kesilendir!"
Usta şoför, aracının dinamiklerini bilen ve kontrolünü nasıl sağlayacağını bilendir, kendi kendisine sürekli alıştırma yapıp yeniliklere açık olandır.