ah abi o bujiden platinden çektiğimi hiç birşeyden çekmedim hayatta :)
Printable View
bunlardan babamda da vardı. bir gün yenibosnadan g.o.paşaya beraber gelirken hızldandıkça arkadan ben çığlıklar atıyordum sevinçten. babam kenara çekti ne bağrıyorsun deli gibi ne oluyor dedi. abim kaçırıp kaza yapınca bedavaya verdi. jawa ije ve simson hepsinden vardı babamda :) ije tam bir tanktı babamın gözünde. hey gidi günler hey. benim 150 lik scooter e ilk bindiğinde len olum bunlar ne at çöpe gitsin demişti.
Herkes biraz jawa'cıymış beahh , herkes de bir yaşanmışlık bir anı:)
java osman wardı çift kafa javayla dolaşıyodu biz ortaokuldayken hiç gaz kesmezdi tantırtannnnnnn hala kulağımda sesi :D en sonunda 3 arkadaş kepçeye dalmışlar öldü gitti sesi hastalık yapıyor insanda :D
Jawalar bizim burda pek sevilmez:D
mersin taşucunda buldum bitane 69 model 250 lik çift silindir bordo renk 250 tl ye anlaştık.fakat motorun hiç bir evrağı yokmuş alamadım..."gerek yok bizim buralarda al sen böyle bişey olmaz" dedi keşke alsaymışım 250 tl nereye vermiyoruz ki...
esas klasikleri 70li yıllardaki çift silindir olanları ogar diyorlar bizim bu yörede çoktur ve halen kullanılmakta bendede 91 model vardı jawa 350ts babam sıfır almıştı orta sona doğru kullanmaya başlamıştım hafta sonları bahçe evine binerek gider eksoz susturucularını komple söküp bi gazlardım ovada :) yağlı benzin girdiği için komple yağ olurdu eksozları susturucularıda ateşe atıp yağları yandıktan sonra yeni keçeleri takıp monte ederdim komple pasta cila temizlik o aldığım zevk o yaşta inanılmazdı.
http://img545.imageshack.us/img545/2419/jawa350ts07.jpg
AYNISIYDI SADECE EKSOZ SONLARINDA SAPKA UCU GİBİ KAPAKLAR VARDI YAĞ ATMASIN DİE :D
350liliğin gelişi mahallenin başından belli olurdu o patırdaması falan süperdi hee:)
yine geçti bir java önümden usulca , çok güzel yahu:)
http://www.sidecar-cz.com/cz_sidecar...0(1931-33).jpg
küçükken bizde vardı hasta oluyordum bunlara
hele rampa aşağı o ''tınnnnn tııınnn''sesi beni büyülüyordu
jawasaki - ek_i sözlük
jawasaki olayını bilen bilir zaten. ama ilk post kopardı beni :D
sepetlisini bulsam alır toplarım ne güzel olur
benzini yerim yerim yerim diyo eksoz :D
350 jawa sevilmez mi yau :D