para kazanmak istiyorsan sana serbest iş veririm gezdikce ve oturdugun yerden kazanırsın. ama baba konusunda yardımcı olamıcam baba deilim ama bu insan ilişkilerine girer yani insanın içinde olur insan içinde bişeyleri deiştirir diye düşünüyorum
Printable View
para kazanmak istiyorsan sana serbest iş veririm gezdikce ve oturdugun yerden kazanırsın. ama baba konusunda yardımcı olamıcam baba deilim ama bu insan ilişkilerine girer yani insanın içinde olur insan içinde bişeyleri deiştirir diye düşünüyorum
Genelimizin yaşadığı problem bu, hep böyle olur gördüğüm kadarıyla. Çok fazla bunlarla vakit harcama derim, hayatta kendine bir hedef koy ve o hedefe ulaşmak için zihnini meşgul et, bunlar için değil. Baban ne kadar zıt olsa da ne kadar bağırıp çağırsa da her söylediğinden her hareketinden çıkaracağın bir şey vardır, ne kaparsan kardır senin için. Ayrıca asla unutma, yeri asla ve asla dolmayan kişilerdir anne ve babalar...
06 yaşında : Babam herşeyi biliyor.
10 yaşında : Babam çok şeyi biliyor.
15 yaşında : Ben de babam kadar biliyorum.
20 yaşında : Şu muhakkak ki; babamın öyle pek fazla bir şey bildiği yok.
30 yaşında : Bir kere de babamın fikrini sorsam fena olmayacak.
40 yaşında : Ne de olsa, babam bazı şeyleri biliyor.
50 yaşında : Babam her şeyi biliyor.
60 yaşında : Ah, babam hayatta olsaydı da kendisine danışabilseydim.
kardesim hepimiz o gunleri yasadık ve inan bitmiyor da bitmeyecek de ve BİTMESİN de.. basında baba oldugu icin dua et, derslere asıl tam gaz, kendi ayaklarına saglam basmak icin bu sart. Gidip 3-5 kurusluk harclık cıkart ama okumayı bırakıp hep 3-5 kurus kazanan adam olma. Ben saga sola bakarım ama bana soz vereceksin, derslerini etkilemeyecekse bir seyler ayarlarım. Aman kırma babanı, ben babayım ve 4 yasımda kızım var, daha aklı ermese bile bana kızıp bagırdıgı zman içim cız ediyor, soyleyemiyorum belki, belli de etmiyorum ama ediyor... sen de baba olunca anlarsın, simdi babanın zamanı ile senin zamanın bir degil, ona her sey farklı geliyor, ben babama burgerda yemek ısmarladım, ulan itin onune koyulan et gibi catal kasıksız yemek yedirdin dedi. diyorum ya jenerasyon farkı var arada bir kere...Yoksa sana gıcık oldugundan degil yaptıkları emin ol
Hey yavrum hey...... Konuya bak...
Babam senin yaşındayken derdi ki bana "Baba olunca anlarsın !". Baba oldum
anladım. Si.....nden düştüğüm adamı senin çağlarında beğenmeyip, küçümsediğim
zamanlarım çok oldu.
Gelip geçecek bu günler... İnan bana takma kafana. Belki baban yaşındayım
dinle sana bi abi bi amca tavsiyesi... OKU OKU OKU... Okuyabildiğin kadar oku,
imkanın elverdiğince ve babanı manevi olarak arkanda hissettiğin sürece oku...
Çünkü gün gelecek şu an çatıştığın adamı kendi ellerinle sen toprağa vereceksin.
İşte o an geç olmadan babanın değerini bil, annenin değerini kıymetini bil...
SEveceksin de, sayacaksında...
biliyorum uzun zaman var daha çocukları yeni yeni ergenliği bitiren-reşit olan her baba aynı heralde diyorum yorumları okuyunca. O dönemden kurtulalı daha birkaç sene geçti çok olmadı yani ama haklıymış ya adam diyorum iyikide öyle yapmış.. O dönemde benden ay olarak yada bi yaş büyük arkadaşlarım ehliyet alıp gezmeye başlamıştı arabayı ver gezcem falan dediğimde kendi yanımda olmadan asla araba kullanmama izin vermezdi (kendi yanımda olsada yol çok müsait olmasa vermezdi.) arabayı verirsin vermezsin tartışırdık hep. ehliyetimi trafikten aldığım andan itibaren arabayla ilgili hiç sıkıntı çıkarmadı hatta kendi otobüse bindi bana arabayı verdi..
o yaşlarda çok para vermeyide sevmezdi bunun içinde anlaşamazdik bi türlü, şimdi şimdi anlıyorum derdi bana vereceği para değilde tam kişiliğin oluştugu yaşlarda fazla para verip gereksiz alışkanlıklara başlamammış amacı.. iyikide yapmış diyorum..
son olarak hiçbirşey bi anda düzelmez tabi zamanla sizde düzelirsiniz umarım. karşılıklı olarak (ama özellikle sen) mümkün olduğunca ters laflardan kaçacaksınız bi süre sonra sonra herşey oturuyo yerli yerine.
küçük bi tavsiye tartışacak olduğunuzda ders çalışcam, markete gitcem falan diye bi süre ortalıktan kaybolursan büyük oranda önlersin bu sürtüşmeleri
Valla kardeşim, hepimiz geçtik bu yollardan hiç canını sıkma.
Sana şunu söyleyeyim bir baba için bir erkek evlat bu dünyada en üst en önemli şeydir. Bu sebeple babanın sana söylediği herşey senin iyiliğin ve onun oteritesiyle orantılı, babana saygını, sevgini hiç kaybetmeden, terbiyeni bozmadan, babanı üzmeden geçin. Babana düzgün, kendi ayaklarının üstünde durabileceğini (para mevzusu bu yüzden oluyor, yoksa bütün malı mülkü senin) kanıtlamnı istiyor. Onun iktidarını yıkmadan
haaa kelin merhemi olsa, durumu bizdede var. yaşından dolayı daha alıngan oluyorsun.
Söylediklerinizin hepsini denicem abiler :)
Ben olaya farkli yonden yaklasacaagim. Baban bagirsin tepinsin dursun takilma. Bir kulagindan girsin, digerinden ciksin bagirmalari. Sonucta o ilerde olmayacak ama sen bir basina kalacaksin. Kendi basina yasamaya alis. Gerekirse kendi parani kazan, fakat babana agiz bukme. Yavas yavas bagimsizligini kazan. Ben aman babadir candir muhabbetine hic takilmadim hayatim boyunca. Unutma hayat senin hayatin.
Ben 41 babam 67 oğlum 4 yaşında...
Babam benimle arkadaş gibi oldu her zaman... Oturup rakımızı da içeriz hala,
çapkınlık yaptığımızda olmuştur zamanında... Onu çok iyi anlayacaksın zamanı
gelince...
Şimdi kanın kaynıyor biliyorum seni de çok iyi anlıyorum çünkü hepimiz geçtik
bu yollardan sakın ama sakın saygını kaybetme babana karşı...
Bugün ben 4 yaşındaki oğlumla alt alta üst üste boğuşuyoruz akşam işten gelince...
Benim için çok özel baba oğul ilişkisi....
Mesela senin yaşındayken ve ehliyetim yokken babam al cebimden çalacağına
ben kendim vereyim diyerek arabanın anahtarını kendi vermişti bana...
Zamanla seninde babanla yaşayacağın çok özel anıların olacak...
Bence PC yi kapat git babana sımsıkı sarıl :icon_tup:
Konuyu açtığınki zamanki ruh halinden daha iyisindir umarım... Hayırlı geceler
dostum bu dünyada çoğu şey tecrübeyle öğreniliyor.sen şuan sınavına odaklan yapabileceğin başka birşey yok.haftada 100 lira diyorsun.kıs kendini mümkün olduğunca.üniye girene kadar sık.isteklerini gereksinimlerini hep arka plana at.ünide çok ihtiyacın olursa part time bir iş ayarlarsın kendine.ben inanmıyorumki gerçekten bir baba çocuğunun kötülüğünü istesin.sonuçta aramızda ne kadar yaş farkları var ve karakter.her insan sevdiğini belli edemez.ben düşüp kolumu kırmıştım ve eve gittim.inanırmısın 7-8 saat aynı evdeydik cesaretimi toplayıp söyleyememiştim babama.ama ne yaparsa yapsınlar değerlerini bilin.baba anne gibisi yoktur.2 yıl oluyor babamı kaybettim.bazen başıma kötü olaylar geliyor,keşke diyorum yanımda olsaydıda bana bağırıp kızsaydı.Allah kimseyi böyle sınamasın.