ben zamanında söyledim 2sene falan oldu yıne boyle bı konuda tech fightclub açalım bırakın kickboxu muayı tayiyi gelin teke tek herşey serbest kapışalım stres atarız :D
ben zamanında söyledim 2sene falan oldu yıne boyle bı konuda tech fightclub açalım bırakın kickboxu muayı tayiyi gelin teke tek herşey serbest kapışalım stres atarız :D
Yazılanları okuyunca şöyle bi düşündüm gerıye dönüp baktığımda,uzun yıllar taekwondo sporuna gönül vermiş birisi olarak aklıma gelenler yediğim dayaklarmı desem,müsabakalara katılmak için verdiğim emeklermi yoksa o selim sırrı tarcan, 19 mayıs spor salonlarının yolunu yıpratmakmı desem entremanlara gelmek isteyipte aidat parası bulamıyan öğrencilerimmi ne desem bilmıyorum ama şu alenen bir gerçekki bu güzel vatanımızda sporcunun yeri en arka sıra çok yazık çok çok emek verip bir yerlere geliyorsun ama sana sadece teşekkür eder gibi eline bir plaket ve boynuna astıkları renkli kurdeleli adına madalya dedikleri şeyi taktılarmı temem hadi evine işine gücüne bak hesabı oluyodu bizim zamanımızda 90 lı yılların başında bıraktım sporu o zamanlarda (eskiler bilir az çok ) tennur YERLİSU hocamız vardı,Yanlış hatırlamıyorsam başbakan turgut ÖZALDI ve tennur hocamıza kazanmış olduğu 1. likten dolayı bir miktar CUMHURİYET altını ve bir araba hedıye etmışti;sporda başarılı olan kardeşlerimizin son durumu ne bilmıyorum ama inşALLAH bizim dönemimiz gibi deyildir durumlar.
Konuyu açan burakN arkadaşıma teşşekürler.
Ulkemizde maalesef futbol disinda hicbir sporun kiymeti bilinmiyor, dovus sporlari da bunlarin en basinda. Bir de yaptiginiz spora olan olumsuz yorumlar cabasi. Tum olumsuz yorumlarin tersine spor yapmam beni hep beladan uzak tutmustur,gelisme cagimdaki zamanimi bos gezerek degil spor yaparak gecirmemi saglamistir.
Tecrube olarak ; ben de once kickboxla tanistigim dovus sporlarina 19 mayis spor salonunda box calisarak devam ettim. Kickbox hocam Yavuz Taspinar ( Ustad spor kulubu ) , box hocam ise Gokhan Bozdogan oldu ikisi de cok degerli eski milli sporculardir. Spora baslamama beni ozendiren ve bana abilik yapan da degerli sporcularimizdan Hakan Karakurt olmustur. Bu 3 isime de beni sporla tanistirdiklari icin ne kadar tesekkur etsem azdir. Spor yaptigim sure icinde katilmak istedigim 2 turnuvaya ilki ailevi,ikincisi hazirlanirken sakatlanmam sonucu katilamamistim ve bu sanssizligim hala icimde kalmistir. Ne yazikki universitede ilerleyen yillarla beraber yogunlasan derslerim yuzunden dovus sporlariyla ilgilencek vakti bulamayip biraktim.Bu konuyu gordugumde tum yaptigim antremanlar ve bana emegi gecen herkes gozumun onune geldi :)
19 mayis Sefik Tetik Boks Salonu nun giris kapisinda bir yazi yazar,aynen soyle : " Bu Kapidan Ne Sampiyonlar Gecti " ,bu konu da umarim aktif kalir ve biz de oncelikle kendi sporcularimiz olmak uzere o sampiyonlari bu konu altinda konusur,tartisiriz.Bu konu icinde de nice sampiyonlar gecer :)
Muhai tai ile ilgilenmiştim bir zamanlar. :D ama bundan ziyade konuyu görünce lise yıllarım geldi aklıma. Az adam düzlemezdik büyük kavgamız cok olmuştu. Bir keresinde hiç unutmam 2 okul girmiştik birbirimize korunun içinde. 10 a 10 diyebilirim. Fazlası vardır kesin ama bunlar net olarak kavgaya giren vatandaşlar :D Polis gelmişti daha sonra ayırdılar ve polisin telsizden söylediği laf şuydu. 45-40 buraya uzun kalın bir jop...
1992 yılından beri dönem dönem farklı dövüş sporlarıyla uğraşıyorum.Karate de İbrahim DİLER hoca ile başlayıp Haydar GÜNER'le devam ettim. 3 sene kadar yaptım ama siyah kuşak sahibi olamadım ara vermek zorunda olduğum için.. Çeşitli salonlar da yine aralıklarla MuayThai yaptım.Son olarakta geçen sene Ramazan BEYAZKAYA hocanın salonun da kickbox çalışıyorum.İstanbul Sanayi Mahallesin de.Tavsiye ederim bu sporu ve Ramazan hocayı.
Maç pek zevkli değildi. Chisora 6. raunddan sonra taktik değiştirdi. Bu raundda kapalı gardla içeri sızmaya çalıştı ama başarısızdı. Sonraki raundlarda içeri sızmayı başardı ve bir kaç vuruş yaptı ama etkisizdi.
Maçın hemen öncesi Vladimir' in kardeşi Wladimir' e tükürmesi çok tahrikkardı. Keza tartıda Vitali' yi tokatlaması da cabası. Hani besle kargayı oysun gözünü misali adama şans vermişler kendisiyle dövüşmesi için yaptığı çirkeflikler sporcu ahlakına uymuyor. Sokak serserisi gibiydi.
Vitali istediği şekilde dövüşemedi. Kombinasyonları tamamlayamadı. Rakibin sürekli içeri girmesi mesafe koymasını önledi. Özellikle 6. raunda kadar rahattı sonrasında o da istediği gibi vuramadı. Önde olmanın avantajıyla maçı tamamladı. Sarılmalarla rakibi pasifize etti.
Chisora boy dezavantajını çözemeyince ısrarlı çabası bir işe yaramadı. Adamın çenesi de kuvvetliymiş. Bir kaç sert kroşe ve direkte etkilenmedi.
Vitali' nin artık bu işi bırakacağını hissettim. Ne ona ne de kendisine rakip yok ve klasik oyun anlayışlarıyla rakiplerini yenebiliyorlar. Sporu bıraksa kimse adamı suçlamaz yada ayıplamaz kaçtı diye zira arkadan umut vaat eden kimse gelmiyor.
Sonuçta Vitali' den nakavt bekleyenler sükutu hayale uğradı ama bileğinin hakkıyla maçı aldı. Tebrikler.
Kick-Box 6-7 ay mavi kuşak terk :D
22 yaşımdayken trafikte birisi ile dalaşma sonucu elemanın burnunu suratına gömünce ben tehlikeli oluyorum aikido yapmalıyım dedim ve başladım. 3 sene aralıksız gittim. Hocamın ısrarlarına rağmen dan sınavlarına girmedim. sadece 3.kyu ya kadar geldim. Benim için çok değerli olan Hakamayı bir programda Hülya avşarın üzerinde görünce federasyona ağır bir yazı yazdım. Ceza alıp 4.kyu ya indirildiğim açıklanınca bıraktım.
müsabaka ne oldu ?? her zamanki gibi klichko beden avantajını kullanarak seyir zevki olmayan korkak boksuna devam mı etti kısa özet geçebilcek varmı ??
Aynı tememnileri paylaşarak ömrünü kaybetmiş sporcularımıza rahmet dilerken yaşayan ama sporu bırakanlara şükran duyar, halen aktif spor hayatına devam edenleri de elimizden geldiğince destekleriz.
Bu vesileyle gerek geçmişte yaşamış yada şu an emekli olmuş sporcularımıza ve gerekse müsabakalara devam eden sporcularımıza da değinerek doğru mesajları vermeyi temenni ediyorum.
Dövüş sporları kendi içerisinde değerleri olan ve meydan okumayı saygı ve kurallar çerçevesinde yapan bir spordur. İlla ringe çıkıp dövüşmek şart değildir. Antremanlarına katılmak, tekniklerini öğrenmek bile güç, kondüsyon disiplin ve özgüven kazandırır. Fit olmak için ideal sporlardan biridir. Müsabık olmak işin bir başka evresidir. Ahlaklı bir sporcu çok gerekli olmadığı müddetçe dışarıda bunu kullanmaz. Bu sporla uğraşanlar birbirine ve yaptığı işe saygı duyar.
Ben ilkokulda karateye gitmistim ozmanlar iyi doverdim gun gectikce yaslandik:) kickbox a yazilmistim iki gun gidebildim sonra dersane yalan etti.sonra omuzumda ckinca gitmeye korktum kick box falan yaparken cikar diye.omuz ckinca kavgadanda uzak olmaya calisiyorum zaten baksaniza millet dovuscu olmus:D
uzun bir süre karate ile uğraştım ama çekirdekten yetişme sokak dövüşünden şaşmam :D