Kahramanmaraşta emsal var. Vermiş dilekçesini kazanmış.
Faydalı olduysa ne mutlu bana.
Götürdüğünüz elektrik faturalarınızdan kesilen bedeli alıyorsunuz bildiğim kadarı ile.
Yapılması gereken :icon_tup:
Kahramanmaraşta emsal var. Vermiş dilekçesini kazanmış.
Faydalı olduysa ne mutlu bana.
Götürdüğünüz elektrik faturalarınızdan kesilen bedeli alıyorsunuz bildiğim kadarı ile.
Yapılması gereken :icon_tup:
Peki merak ettiğim bi konu var. 2011 nisan ayından bu yana alınıyormus eve gidince bulabildigim faturaları inceleyecegim ki son faturada dikkatimi cekmişti var. Hernese bunları bulduk topladık gittik dilekce vermeye. Dilekce verildikden sonraki süreç nedir ? yani ok onaylandı veya onaylanmadı gibisinden mi yoksa bi dava açma dilekçesi filan mı.
paylaşım için teşekkürler,çok makbule geçti
@MOzen
imza güzelmiş :)
"Boşuna mesaj atmak" ne yahu.. :D Yazan kişiye kucak dolusu sevgiler :D
Arkadaşlar ikamet ettiğim evin elektrik faturası evsahibinin adına ben kullanıcı olarak şikayette bulunabilirmiyim yoksa illaki adına kayıtlı olan kişimi başvuracak bilgisi olan varsa paysaşsın lütfen.
(Ben bir kaç kez müşteri hizmetlerini aradım faturam yüksek geliyor diye 115,135 tl arası ama bir sonuç alamadım)
Şimdi arkadaşlar süreç şu şekilde ilerliyor. ***** Tüketici Hakları ayrı bir kurum. Tüketici Hakları Hakem Heyeti sizi haklı bulacaktır, çünkü emsalleri var. Bulmaması, anayasanın eşitlik ilkesine aykırı. Hakem heyeti haklı bulduktan sonra elektrik kurumu karara itiraz etmek isteyebilir, bunun için mahkemeye gidebilir ama elektrik kurumuda haksız olduğunu bildiğinden yapmıyor böyle bir şey. Çünkü olay mahkemeye taşınırsa üstüne bir de tazminat davası açabilirsiniz. Onlar bunu biliyorlar. Yani Hakem Heyeti sizi haklı bulduktan sonra ki bu 1 hafta 15günü geçmez, paranızıda 15 gün içinde alabilirsiniz. Yani 1 ay sürer gibime geliyor en fazla. Tabi bu varsayım. Henüz bende gidemedim Tüketici hakları hakem heyetine.
ne gibi evraklar lazım mesala bütün elektrik faturaları ben de yok.
dilekçe ile sadece gittiğimiz de kaale alınıyor mu
yapan arkadaslar detaylı bir şekilde bilgi verirseniz sevinirim.
hem işyeri hemde evler için yapalım bizde.
hiç dikkat etmıyoruz koyun gıbı oduyoruzz bende faturaları toplayıp hemen sıkayet edıcemm ... tskler bılgılendırme ıcın ..
Simdi annemi aradim sordum. Toplam faturaliri 48tl, KK bedeli 4.9tl mis. Anlattim durumu gereken basvurulari yapacaklar.
Bilgilendirme icin tesekkurler.
Bütün faturaları tek tek bulup gitmek gerekiyor o zaman :) Akşama doğru bir inceleyeyim, gerçekten nereden geçireceklerini şaşırdılar :)
çok teşekkürler akşam faturaları toplıcam yarına zamanım olursa işlemi gerçekleştiricem
bilgilendirme icin cok tesekkurler...
Arkadaşlar, arkadaşın dedesi gitmiş 2 faturası ile ve direk 2 faturasınında KKB'ini alması konusunda haklı bulunmuş.
geriye ne kadar dönük alabiliyoruz.
bende 2 senelik elektrik faturaları duruyor, bunlara 1TL değil 0.1TL bile bırakmam.
ne kadar geriye dönük alabiliyoruz acaba ?
güzel paylasım çözelim bu işi :)
Faturalarınızı inceleyin. K/K Bedeli bulunan faturalarınız ile gidin kaymakamlığa.
http://i.imgur.com/C9O2U.jpg
Ve ilk mesajdaki videodaki faturayı örnek alabilirsiniz.