ben tatilyanın sulu entersan kaydırağına a1018 düşürmüştüm :D , açtım , kuruladım , içine kolonya bastım :D , sonra o da uçunca kapatıp çalıştırmıştım.Ama risk tabi laptopta.
Printable View
ben tatilyanın sulu entersan kaydırağına a1018 düşürmüştüm :D , açtım , kuruladım , içine kolonya bastım :D , sonra o da uçunca kapatıp çalıştırmıştım.Ama risk tabi laptopta.
bence de sentetik olmalı, ayrıca bulabilirseniz Silicagel'de de bekletebilirsiniz. Silicagel paketlerini genelde anakart vs oem pc malzemelerinin içinde bulursunuz herkes de atar genelde...
valla arkadasım sağolsun bi laptopa vodka vişneyi indirmiş.
ablasınınkinede kolayı indirmiş :D
sonra yan tutup süzmüş.
tuslar biraz yapşak yapşak ama sıkıntı yok :D
pirinc olayını yenı duydum. aklımda olsun.
batarya varsa hemen sökün üzerinde olsa dahi yanılmıyorsam kısa devrede kendisini korumaya alıyor.. Elektronik ıvır zvıvr satan yerlerde elektronik kartları silmek için sıvılar satıyorlar sprey şeklinde onlada silerseniz bence hiçbirşeyi kalmaz çalışır..
Hemen sökmeye başlıyorum,iyice kurutup,parcaları ayırıp pirince yatıracagım sanırım . :S
günceldir ilk mesajda editledim. Bi hafta geçti topladım, ama calışmadı,elektrik gelmiyor.Sıkıntılar neler olabilir,kendi imkanlarımla nasıl anlarım ?
Kendi imkanın ile anlayabileceğin tek şey, power kablosunu taktığında yanan şarj ışığı var mı ? keşke sıvı teması olduğu anda bataryasını çıkarabilseymişsin, Prizden çeksen de batarya akım vermeye devam ettiğinde sıvı board a indiği anda kısa devre oluşturup (muhtemelen) anakartında geri dönülmez bir problem açmış olabilir. Geçmiş olsun umarım serviste çözülecek bir durumdur.
Sok ve isopropik alkolle sivili yerleri sil.oksit olan yerlere dikkt et tabiki
laptopunu çöpe at.. benimkini satayım sana :D :D
arkadaşın dediği gibi izopropil alkol bulabilirsen oda olabilir
En iyisi alkol arkadaslar tinere gerek yok
sokup inceleyip oksit vs yapmış yerleri bulabilirsin
ama şoyle bi sıkıntı olabilir su dolayısıyla kısadevre olduğundan zarar goren yerlere sen onarım yapamazsın
illaki biryere gostermen lazım
geçmiş olsun bilgisayarı aç hemen demişsiniz ama bişey sorucam bilgisayarlarda şifreli vida gibi bişey olmuyo mu? 3 senelik sony nin içini açıyım fanı temizliyim dedim bütün vidalar çıktı bi tanesi dönüyo ama çıkmıyo?
sök kurula hem bi tozu gider fan sesi falan varsa onuda keser...:)
Mehmet son durum ne?
laptopun elektronik kısımları sökmek?
ve selülozik tiner.
yaa hocam tamam yaa--geçenlerde de bu forumda sayfalarca acıkladık bunu..
selüloziğü bilmeyenlere anlatıyoruz.
dogrudur haklısındır.
--
o söylediğin tortuyu 12-13 yıldır meslek hayatımda daha görmedim.hergün kart temizliyorum.