En güzeli bu zımbırtıdan 4 tane alacaksın, sonra götür istediğin yere park et :D
Zendex 5000 - Go Jacks Auto Positioning System 5000 lb.
Printable View
En güzeli bu zımbırtıdan 4 tane alacaksın, sonra götür istediğin yere park et :D
Zendex 5000 - Go Jacks Auto Positioning System 5000 lb.
Bizim apartmanın etrafında gecekondular var, onlara gelen bazı sığır beyinli tipler bizim otomatik sürgülü kapılı açık garajın girişine araç bırakıyorlar. Birkaç kez oldu, zor bulduk sığırları. 2-3 kere arabayı bırakan bir salağın gene koyduğu gün çok acelem vardı, açtım kapıyı, çıkardım Scout'u , aldım 4x4 Ağır Devire, çektim arabayı sürüye sürüye garajın içine, kapıyı da kapattım. Kapıcıya da tembih ettim adam gelince 20 dakikadan önce çıkma dışarı diye.
Akşam geldim, kameralardan izliyoruz, sığır garajın kapısında dövünüyor, tepiniyor. Kapıcı da çıkmamış dışarı, 1 saat meeelemiş kapıda. Bir daha da koymadı. :)
malsef her zaman dukkanımın önüne araç koyuyoryar anca bzen boş bulabilirsek mal indirecek oluyorum ta yolun karşısına koyuyorum elimde koliler karşıya geçiyorum kavga ediyorum suç çek diyorum cekiyo öküz 2 gün sonra geri koyuyor.
bende bı kere garaj onune park etmıstım ama 5 dk lık ısım vardı hemen halledıp cıkıcaktım baska da yer yoktu geldıgımde arka lastıklerı ındırmıslerdı haehahea ondan berı hep otoparka bırakıyorum 5 10 lıra verıp kafam rahat dolanıyorum
Direk lastiklerini kesin :)
yıllardır aynı sorunu yaşıyorum park yapılmaz tabelalarıi saksılar, taşlarmı koymadım ama onlar görmeyip kenara çekip sahibi olduğum otoparkıma öküz gibi araba bırakırlar. silecek kaldırmak, not bırakmak, cam kalemiyle camlarına yazı yazmak, şeklinde uyarılarda bulunuyorum ancak yinede öküzler anlamayıp tekrar tekrar park ediyorlar. park edenler genelde mahalleye yabancı olanlar ama e onlarlada bol bol kavga dövüş oluyor artık mahalleli beni biliyor bazen yine park edenler oluyor ama uğraşıyoruz
Çekici çağırın diyen arkadaşlara sesleniyorum, kaza olmadıkça mahalle aralarında çekim işlemi yapmıyorlar. Ben üsküdarda oturuyorum, sokak aralarına çekici gelmiyor. üsküdarın yokuşları meşhurdur bilenler bilir, yokuş kenarına araba park edince ve sahibi bulunamayınca çöp kamyonları geçemiyor ve koskoca araba yokuşu geri geri çıkıyor oraya 1 öküz park etti diye
polisi arıyoruz kaza olmadıkça müdahale etmiyoruz diyor. bilginiz olsun.
Los Angeles'da aracı hemen ters çeviriyorlar. Başaşağı yani.
Özellikle Venice Beach taraflarında.
İşte senin aradıgın şey bu yap bunu garajın önüne bak bakalım kimse çekebiliyormu?Diyelimki unuttun yerden çıkarmayı olsun gene sıkıntı yok araba varken üstünde bas kaldırsın atsın arabayı garajın önünden
http://madoorssystems.com/FileUpload...e/26052006.jpg
Benim sitenin otoparkında 2 kez aynı otomobil tarafından hapsedildim.
İkisinde de gecenin bir yarısı adamı güvenliğe itinayla uyandırtıp arabasını çektirdim.
Bir dahakine aracına zarar veririm haberin ola dedim, o an biraz erkeklik yaptı konuştu, neyse..
2 hafta sonra tekrar hapsetti, bu sefer iki sileceğini de kırdım bıraktım. Güvenliğe de söyledim sorarsa nedir bu diye, benim evi gösterin dedim.
Diyeceğim o ki kaşınanı kaşıyın..
Bazen huysuz insan modeli olmadığınız sürece huzurunuz olmuyor.. Bunu öğrendim ben.. İnsanlar gamsız çünkü..
Sizin huzurunuz kaçacağına onların huzuru kaçsın.. Varsın "aman bulaşmayalım manyağın teki" desinler..
Dükkan önü diye kastettiğin yer garaj girişi değilse, herkesin kullanımına açık ve parketme yasağı olmayan bir kaldırım kenarı ise; niye kavga ediyorsun? Dükkan için kira ya da satınalma bedeli ödediğinde yol da senin hükümdarlığına mı giriyor?
Ben bu tarz yaklaşımda bulunanların dükkanlarının önüne özellikle parkediyorum. Kamuya ait bir alan tekelleştirilemez. Bunun adı gasptır ve kamu alanına el koymak suçtur.
Bizim komşular öğrendi yabancı gelenler bilmiyo arada sıkıntı yaşıyoruz sağlık olsun buttim trafiğin numarası kayıtlı hemen arıyorum araç gördümü hiç uğraşmıyorum plakayı veriyosun hallediyolar.
Abi şöyle de bir durum var.. Ben çok zorlanıyorum park yeri ararken.. 4.5 metre arabam, her boşluğa girmiyor.. Bir gün aha dedim çok güzel yer uğraştım koydum dükkandakiler bana bakıyor, söndürmedim bir şey diyecekler diye.. Yol tek araçlık 2 tarafa da araç konuluyor çünkü.. İşiniz uzunsa rica etsem çekebilir misiniz dedi 10-15 dk ise kalsın ama şimdi aracımız mal getiriyor dedi.. O kadar kibar söyledi ki tabi dedim ne demek.. teşekkür etti.. Gerçekten mal gelmiyorsa bile böyle söylediği için ses çıkarmadım, ama mal gelse gerçekten orada 10 dk dursa o araba trafik top olur yani..
Ben 1. katta oturuyorum ve karşı apartmanla aramızda boşluk var araçlar oraya parkediyor.. Karşı apartmanın araçlarının çoğu asfalt dökülene kadar park etmiyordu kendi taraflarında vardı asfalt, şimdi yeri bulamıyorum.. Kendi balkonumn önünde yer bulamıyorum, ben de çapraz apartmana koyuyorum 3 araba var orada 10 arabalık yer var.. Neyse ki tanıyorlar beni.. Ama daha özel bir araba alırsam 2 tane bar yaptıracam bir tane de o yerden kalkan zımbırtılardan alacağım.. hem kapı açacak mesafeyi ayarlarım kaportam delik deşik olmaz hem gece gece sinirlenmem..
bence park eden adam başka inadı bırakıp başka yer buluncaya dek komşunuzla nöbetleşe otopark girişinize park edin boş kalmasınki ümidi kessin ha otoparktaki araç çıkmakmı istedi yedek anahtarınızı evde bırakırsınız veya birbirinize verirsiniz bir belayıda olaysız def edersiniz
bu yerden çıkan zımbırtıları uygulamak serbest mi?
istanbulda durum nasıl bilmiyorum ama burda dükkan önüne parketseniz dükkan sahibinden önce şehrin takımına destek amaçlı park görevlileri geliyor.fiş yazıyor ve aracıma orada bir şey olsa sorumluluk üstlenmiyor.madem kamu malı niye para veriyoruz ? eğer bu adamlar bu suç işliyorsa para ödemek zorunda değilim aynı zamanda şikayette edebilmeliyim yanlış anlamadıysam :beuj:
Kendi balkonunun önü olması kamuya açık alanı senin tekeline vermez. O alan umuma açık ve parkedilebilir yer ise herkes parkeder.
İlk dediğin konu ise tamamen insiyatif. İster çekersin, ister çekmezsin... Dükkan sahibi park edilebilir alana para ödemiyor. Mal gelmesi onun sorunu, mal gelecek olması kanunu çiğnemesini haklı çıkarmaz..