User Tag List

Sayfa 41/55 İlkİlk ... 31394041424351 ... SonSon
1038 sonuçtan 761 ile 779 arası

Konu: FOTOGRAF Makinesi Tavsiye/Bilgileri Buraya

OnurD. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    7D ve 17-50 3000TL kimine göre normal görünsede Bana göre çok fazla bir rakam.
    Bende 17-50 kullanıyorum hatta satılıklarda ilanı var 650TL ye. Garantisi devam ediyor ve gerçekten sıfırla ayırt edemezsin. Ha makine; 3cü sahibiyim 60D min. 2ci sahibi Ben istedim diye aldı makineyi ve parayı denkleştirince ondan aldım 2ay falan kaldı onda. 50bin shutterın üzerindedir ancak gel gelelim makine temiz olduğu için bunun bir önemi yok Benim için yine.
    ikisini kaça satarsın deseler 1900TL ye veririm. Ne alaka neden fiyat yazdın dicek olursanda; 2 işlemci, body farkına ve daha az shuttera 1100TL vermeye değermi? (Body mi satmak gibi bir niyetim olduğu çıkmasın ortaya)
    Shutter Konusu ise; 7D 60D seviyesindeki makinelerde 120-150bin shutter rahatlıkla görüyorsunuz. Ha diyelim Ömür bitti, 200-300TL sıfır shutter. (Shutter mevzuu genel bilgilendirme amaçlıdır)
    FF Bende çok istiyorum, ama lens anlamında doyuramayacağım için alamıyorum. 24-105 alıcam yakınlarda 60D ile kullanmak için. Fırsatını bulursam 5dm2 yada 6d alabildiğimde alıcam. alamazsam 60D ile devam edicem.
    Sıfır 60Dler var mesela; Örnek link bunu alıp üste 15-85 veya 17-50 lens alınabilir. hatta ve hatta 24-105 alınır Totalda 3000e. 7D nin 60D deye nazaran artıları Seni çok etkileyecek veya hissedeceğin artılar değil. O yüzden fazla para verme.

FF konusunu çok tartışmaya gerek yok, Hangisini alırsan al hertürlü diğerlerinden öne çıkacaktır tabiki iyi bir Lens ile
    Fusion35 ------> OnurD.

rebel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Crop mak. Alsam dahi ilerde elimden kolay cikacak yada ff dede kulannabilcegim lensler olmali. Bende cok olduğunu dusunuyorum kesinlikle okadar cikmisken 5dm2 alınabilir. Fotorafciliga uzun ara verdim guzel ve icime sinen bi mak. Dönüş yapmak istiyorum.dubaiye patronum gidiyor surekli onu bi bu aralar yakalasam 5dm2 sifir aldirabilirm komik rakamlara ...ama lens olmadanda olmuyor malesef.

Ark. Lens konusu bulamadim.herkes kullandığı ve memnun kaldigi lensleri fiyat performans kriterinde degerlendirerek yazsa nasil olur ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Crop govdede 15-85 is canonda L serisi performansi ve cok harika bir araligi var, dek dezavantaji 3,5-5.6 diyafram olmasi.
    Tamron 17-50mm f2.8 keskinligi ile meshurdur
    55-250 canon zoom da parasinin fazlasini veriyor
    70-300 tamron iyi isikta cok iyi (daha bugun is yerinde tatbikatta cekimler yaptim ciddi anlamda iyi bir alternatif) dusuk isikta at cope
    85mm f1.8 guzel ancsk crop govdede cok dar kaliyor.
    50mm f1.4
    Manuel olarak;
    yashica ML 1.4 yada 1.7
    Helios 77m-4 50mm f1.8
    Chinon 135mm f2.8
    Fusion35 ------> OnurD.

Bülent76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OnurD, verdiğin bilgiler için cidden teşekkürler, gerçekten işime yarıyor.
    Diyafram değeri konusunda kafam karışıyor, mesela Tamron 17-50 mm f/2.8 lens var bende, ama her zaman f 2.8 kullanılmıyor biliyorsun, misal manzara fotoğrafı çekiyoruz, aşan derinliği elde etmek için f 8 - 11 gibi kıstık diyaframı, bu durumda bu diyafram açıklığının (2.8) bize nasıl bir katkısı olacak?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bülent76 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    OnurD, verdiğin bilgiler için cidden teşekkürler, gerçekten işime yarıyor.
    Diyafram değeri konusunda kafam karışıyor, mesela Tamron 17-50 mm f/2.8 lens var bende, ama her zaman f 2.8 kullanılmıyor biliyorsun, misal manzara fotoğrafı çekiyoruz, aşan derinliği elde etmek için f 8 - 11 gibi kıstık diyaframı, bu durumda bu diyafram açıklığının (2.8) bize nasıl bir katkısı olacak?
    Nedemek, bildigim anladigim kadariyla herzaman. Bende arada arastirmalara daliyorum bu sebeple daha iyi oluyor
    Simdi f2.8 olmasinin tek avantaji dusuk isik kosullarinda daha 1stop avantaji olmasi 50mm gibi bir degerde cok daha fazla alan derinliginin olmasi. Onun haricinde ben genelde f4.6 uzeri kullaniyorum isik yeterliyse. Normalde f2.8den itibaren keskin bir lens ancak f5ten sonra cosuyor
    Ortamdaki isik iyiyse 2.8e ihtiyac yok. Manzaralarda falan yazdiginiz degerler ideal eger net alan derinligini azaltmak istemiyorsaniz.
    Fusion35 ------> OnurD.

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu konuda biri edirnede 600liraya kutusuz nikon d3200 var falan yazdi mi, gunduz gordum sanki suan bulamiyorum
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni Canon 700D + 18-55 SI STM lens ile birlikte aldim tanıdık vasıtası ile hayyam civarından.1500TL faturasız.

Faturalı 650D alıcaktım ama sonradan vazgecirdi tanıdık.Zaten foto makinesi servis işi yapiyor kendisi. Bisey olursa gel garantisi benim dedi aldim
    iyi Arabalar Sizi "A" Noktasindan "B" Noktasina Ulastirir.Harika Arabalar ise ,Onlar Sadece Basinizi Belaya Sokar.

titanium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konuda biri edirnede 600liraya kutusuz nikon d3200 var falan yazdi mi, gunduz gordum sanki suan bulamiyorum
    abi tasiş güzelleri konusunda geçti d3200

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı a.L.i Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni Canon 700D + 18-55 SI STM lens ile birlikte aldim tanıdık vasıtası ile hayyam civarından.1500TL faturasız.

Faturalı 650D alıcaktım ama sonradan vazgecirdi tanıdık.Zaten foto makinesi servis işi yapiyor kendisi. Bisey olursa gel garantisi benim dedi aldim

Güzel fiyata almışsın güle güle kullan.Üstüne biraz daha koysaydın ama 300-400 gibi sıfır faturalı turkiye garantili alırdın.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Wromm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gold'da D5100+18-55 VR+ 55-200VR + Nikon sırt tipi çanta 1749 lira kampanyası var..

Bonus kart ahiplerine de 100 tl bonus veriyor. Yalnız internet alımlarında.

Fiyat iyi midir ?
    'barmene fal baktırdım / üç votka kadar / her şey güzel olacak dedi!'

titanium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Wromm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gold'da D5100+18-55 VR+ 55-200VR + Nikon sırt tipi çanta 1749 lira kampanyası var..

Bonus kart ahiplerine de 100 tl bonus veriyor. Yalnız internet alımlarında.

Fiyat iyi midir ?
    şöyle bir yazı buldum.

Ürünün kutusunun üstünde mutlaka Karfo A.Ş. tarafından ithal edildiğini gösteren etiket
    bulunmalıdır. Karfo A.Ş. tarafından ithal edilmeyen ürünler Türkiye’de satın alınsa dahi firmamızın
    garanti dâhilinde değildir.
    GOLD BİLGİSAYAR TEKNOLOJİ MARKETLERİ tarafından satılan NIKON dijital fotoğraf makineleri
    distribütörlüğümüz ithalatı olmayıp, bu ürünler garantimiz kapsamında değildir.

kaynak:http://www.nikonservis.com/nkn/wp-co...i_Sartlari.pdf

benim bildiğim Nikon'un distribütör'ü Karfo.bu durumda Gold'dan alınan cihazlar Gold garantisi altında mı satılıyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eşim kursa başlayacak. Dün hayyamdan tanıdık vasıtası ile D90 + 18/105 lens aldım çantası ve 32 gb kartı ile 1450 verdim. makine 7000 shotta tertemiz. 5200 için gitmiştim ama adam ben önermem onun yerine D90 tavsiye ederim. Başlangıç üstü orta seviye makinadır dedi. Canon 650D de vardı elinde 2 yıl garantili stardart IS lensle 1450 ye bırakıodu onuda. O makineyi tavsiye etmedi. Nikkon her zaman başlangıç üzeri makinelerde daha iyidir gerçek rengi nikkonda alırsın dedi. Benim bilgim cep telefonu kamerasından ibaret olduğu için ve çok bilgili birinin referansı ile gittiğim için aldım. İstediğin zaman getir verdiğim fiyattan alırım dedi.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nikon Türkiye garantili olarak satılıyor cihaz..

Nikon D5100 18-55VR+55-200VR Çift Lens Kit DSLR Fotoğraf Makinesi - Gold.com.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eşim kursa başlayacak. Dün hayyamdan tanıdık vasıtası ile D90 + 18/105 lens aldım çantası ve 32 gb kartı ile 1450 verdim. makine 7000 shotta tertemiz. 5200 için gitmiştim ama adam ben önermem onun yerine D90 tavsiye ederim. Başlangıç üstü orta seviye makinadır dedi. Canon 650D de vardı elinde 2 yıl garantili stardart IS lensle 1450 ye bırakıodu onuda. O makineyi tavsiye etmedi. Nikkon her zaman başlangıç üzeri makinelerde daha iyidir gerçek rengi nikkonda alırsın dedi. Benim bilgim cep telefonu kamerasından ibaret olduğu için ve çok bilgili birinin referansı ile gittiğim için aldım. İstediğin zaman getir verdiğim fiyattan alırım dedi.
    Banada bi arkadaş başlangıç için 18-105 lensi önerdi açıkcası benimde kafama yattı..

Bad-Fast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayyam dediğiniz yer nerde
    Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bad-Fast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayyam dediğiniz yer nerde
    Sirkecide, tramvay yolunun üzerinde, urfalım diye bir lahmacun salonu var, onun tam karşısındaki bina , komple fotoğrafcı
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Bad-Fast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tşkler ....
    Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ilk once hayirli olsun ama saticinin size soyledigi seyler. Pek dogru gelmedi bana. 650d yi tavsiye etmemesi garip . Nikkon ile canon kullnici tercihlerine kalmis birsey. Fakat canon lens vs ekipman piyasda cok daha kolay ve fiyat olarak ucaza alabileceginiz bir marka.

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Canselmo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fakat canon lens vs ekipman piyasda cok daha kolay ve fiyat olarak ucaza alabileceginiz bir marka.

Öyle birşey söz konusu değil,ben ticaretiylede uğraştığım için az çok biliyorum..Ve ekipmana göre konuşmak lazım..Misal 1 senedir Canon 24 mm F/1.4 II arıyorum gelgelelim bulamadık 2. el birtürlü..Nikon'da da 135mm'yi bulamıyoruz mesela..Dediğim gibi ekipmana göre konuşmak lazım, giriş sınıfı makinalardan ve ucuz lenslerden bahsediyorsak Canon biraz daha avantajlıdır doğru..
    Sebebide şu;
    Canon Nikon'a göre daha fazla atak yaptı bi aralar özellikle makina konusunda ,son 5 yıllık dönemden bahsediyorum..Gereksiz ve hızlı birkaç model çıkarttı, haliyle 2. el piyasası etkilendi bu durumdan..Şu aralar 550D'nin adı anılmazken rakibi olarak gösterilen(aslında değil) D90 hala satılabiliyor ilginçtir ki Gerçi Nikon'da bu aralar fazla hızlandı ya neyse..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)