on numara deniz tatili yaparsın valla Evren. geçen sene gittik çok memnun kaldık biz.
Printable View
Temmuz, agustos > Miami ve Puerto Rico, Eylul, Aralik > Tr. Bos vakitlerimde calismayi dusunuyorum :D
3 senedir yaz tatilleri için yunanistanı tercih ediyorum.
Mykonos
Thassos
ve bu sene Halkidiki'ye gideceğim.
Yunanistan tatili Çeşme, Bodrum tatillerine göre kesinlikle daha keyifli, rahat ve lezzetli :) geçiyor.
Yunanistan, bulgaristan arabayla seyahat edilecek ve çok güzel yerleri olan ülkeler. Ben her yaz çeşmeye gidiyorum ve bu sene kesinlikle gitmeme kararı aldım. Aynen dediğiniz gibi 3 liralık şeye 30 lira verip milletin birbirine şov yapmasını izlemekten çok sıkıldım. Bu hafta sonu Bulgaristana gittik arabayla hem çok ekonomik hem de çok güzel bir hafta sonu oldu.
Muhtemelen biliyorsunuzdur ama düşünen arkadaşlar için de yazayım; arabayla yurt dışına çıkmadan önce yeşil sigorta yapılması gerekiyor. Ayrıca sınırdaki benzinliklerden vignette (vinyet) denen stickerdan almak gerekiyor. haftalık, aylık vs. diye gidiyor. Bu sayede yollarda polis çevirmelerinde sıkıntı yaşamazsınız yoksa başınız ağrıyor. Son olarak, bazı ülkelerde uluslararası ehliyet soruyorlar.
Yunanistan uluslararası ehliyet ve yeşil sigorta istiyor sadece, stickera gerek yok.
Birde ne olur ne olmaz diye kaskonun kapsamını arttırıyorum ben çıkarken, yurtdışında bir sıkıntı yaşarsak başım ağrımasın diye.
Son olarak arabaç sahibi ile çıkmıyorsa yurt dışına vekalet lazım.
Yunan adaları tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz arkadaşlar? Eğlence, yeme içme otel vs :)
Ben de gitmeyi düşünüyorum, genelde 3 günlük gemi turu tarzı var.
Yabancı turist rotasını farklı yerlere kaydırdığında, küstürdükleri yerli turisti çok arayacaklar ama bulamayacaklar..
Sigorta - Ehliyet - vekalet işlerini hallettik, 1 gün bile sürmedi :)
Bayramdan sonra hatırlatırsan detaylı paylaşırım ancak sık sık adalara giden çevremden fazlasıyla duyduğum kadarıyla;
Çok ucuza ahtapottan ıstakoza aklına gelen her deniz canlısını taze taze tüketebileceğin
Konaklamanın makul olduğu
denizin temizliği
Ayı'ların olmadığı
Sıcak ve misafirperver insanların bolca bulunduğu
bir tatil bekliyor sanırım beni :)
Eğlence ise Mykonos'u tavsiye edebilirim.
Adaya gittiğin zaman mutlaka araç kiralaman lazım, kiralarken ölü pazarlığı yapmanı ve merkezde ki tüm rent-a car'cıları dolaşmanı tavsiye ederim.
Toplu taşıma araçları felaket kalabalık ve çok az var.
Ben ATV kiralamıştım, plajada, eğlenmeyede ATV ile gittik.
Adada genelde aynı tip ATV'ler var ve tafik avrupa normların seyr ediyor yani yavaş gidersen kimse seni sıkıştırmıyor (ATV'ler felaket yavaş ama eğlenceli)
Eğlence ve yüzmek için paradise ve super paradise gayet yeterli.
Yemek için little venice ve merkeze gidilebilir.
Ada merkezi çok hareketli ve keyifli.
2 bayramdır bozcaadaya gidiyorum, avantajı büyük oluyor. genelde bayram tatillerinde insanlar anadolu yakası gebze üzerinden güneye veya eskihisardan egeye yada anadoluya gittiklerinden o yöne çok trafik oluyor ama geçen sene millet bakırköyden gebzeye 6 7 saatte giderken ben bozcaadaya gezerek o saatlere gittim. yani çanakkale yönü gelende boş oluyor. tavsiye ederim trafik çilesi çekmek istemeyenler için birebir. tabi bir de oradaki avantaj ada olduğu için alabileceği ve gelebilecek insan sayısı kısıtlı rahat oluyor genelde; ayazma plajı bayağı karambol olur fakat biz bir yanında habbele plajı ile ayazma arasında kalan yerde denize giriyoruz ne bir tesis var ne bişey o yüzden bayağı tenha ve güzel oluyor tam kafa dinlemelik :)
semadirek tam bir hipi adası
tasos bayramda türk dolu olur
midilli ayvalıktan rahat gidiş vella ben sevdim orayı
bu yaz korfu paxos antipaxos yapcaz bakalım.
mikonos vs vs onlarla işim yok pek santoriniyi bir tek merak ediyorum aralarından. 10 sene evvel de girite gitmiştim o da güzeldi.
ortak payda ucuz deniz mahsulu ve güzel deniz:)
Aile ile Yunanistanda huzur dolu bir tatil geçirmek isteyenler için tavsiyem kara yolu ile Thassosa gidip Makryammos Bungalows'ta kalmalarıdır.
Thassos içinde çok türk var fakat makryammos'u pek tercih etmiyorlar.
Makryammos'un kendine ait inanılmaz güzel bir koyu var.
Yemekleri inanılmaz lezzetli özellikle deniz mahsulleri.
Oda fiyatına sabah kahvaltisi akşam yemeği ve size tahsis edilmiş plaj şemsiyesi ve şezlonglar dahil.
Otopark sıkıntısı yok ve arabayla Limenas merkezede yakın sayılır.
öbek öbek abaza spec lerin toplanmadigi
otel fiyatlarının kişi başı 250 yi geçmedigi
dışardan gelen vatandaşların otel plajina girmediği
plajinda adım atacak yer olan
saat 9 da kahvaltısı bitmeyen
mümkün mertebe müspet insanların olduğu
yeyip içtiğime extra para vermeyeceğim bi tatil planım var.
TR de bu şekilde bildiginiz otel var mı beyler.
Eşim uçağa binemiyor. o yüzden TR de yada TR ye karayolu ile bağlı olan yerler istiyorum. yoksa kıbrıs gerçekten tatil için idealdi bekarken. Yorumlarınızı bekliyorum
@Evrenoz @Utku85 @clioGT Şimdiden teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Bayramdan sonra tekrar sorgulama yaparım yorumlarınızı, görüşleriniz, tavsiye ve önerilerinizi :)
Ramazan bayraminda 2-3 gece icin marmaris bodrum alacati taraflarina baktim hersey dahil otel fiyatlari ucuyor ... Alternatif fikri olan varmi bayramda 2-3 gun nerelere kacsak
bayram tatili için bakıyorsanız çok normal :) Pzt den çarşambaya Bodrum - Türkbükünde kaldım 37$dan gecesi sadece kahvaltı vardı. Otel de 10 üzerinden 4-5 falan alır. Önünde kendi plajı vardı ki o kurtardı. Eğer oteliniz bodrum tarafında sadece kahvaltı ise 3 gün için öğlen akşam ve eğlence dahil min 500TL gider. Bu tabi ki gün içerisinde ki harcamanıza ve akşam yemek yiyeceğiniz yere göre değişir. Bodrum pahalı yemekleri açıkçası. 1 Kişi ortalama bir yerden 50-60 TL den aşağıya yemek yok diyebilirim :)
Bodrum u tavsiye ederim ama denizi için gerçekten gidilir...
Serkan'ın dediği gibi Pendik Yalova Hattı'na erken bilet alanlardanım..26tl'ye 14 temmuzda Pendik Yalova yapacağım Allah isterse.. Yaz tatili bu sene Çandarlı ve Silivri'de geçecek..
Arkadaşlar günaydın :D 2-9 arası Bodrum'da rezervasyonum var kendi aracımla gidicem İstanbul'dan Bodrum tam olarak kaç km bilen var mı? Yandexde 720 çıkıyor, arkadaşım 850 falan diyor anlamadım gitti.
Birde sormak istediğim Bodrum'dan Yunan adalarına geçme fırsatımız var mı? Benim pasaportum var ama arkadaşımın yok, onun için ne gerekli ya da atla tekneye geç yapabiliyor muyuz aceba?
adalara bodrumdan feribot vardı pasaport istiyorlar diye biliyorum.
eğer körfezi feribotla geçmezsen arkadaşının dediğine yakın bi km feribotla geçersen bayrampaşadan 720-750 gibi olmalı.
ozan abi feribotu iyi denk getirmssn :) ben geç kaldım plan geç belli oldu 81e alabildm en azından sıra beklememeyiz diyerekden.
bozcaadanın denizi mükemmel ortam güzel ama son dönemde aşırı suyu cıktı 1 mayısda oralardaydık o tarihde bile kalabalık hat safadaydı 5-6km araç kuyrugu vardı. bu sezon bide ada dönüşüne feribota randevu koymuslar 30 kişiilik otobusden büyükleri adaya giriş yapamayacak gibi durumlar varmış bakalm etkili olabilicekmi.
Bende bu sene fransa sahilerinden ispanya sahillerine uzanan bir tatil düşünüyorum ufak ufak haritayı çizmeye başladım. Bu konuda daha önce gezmiş gitmiş birileri varsa önerilere açığım. :) İtalya tatili düşünenler içinse 2 sene önceki yol haritamı paylaşabilirim. Topuktan girip, çizmeden çıkmıştım. Arada modena'ya uğrayıp ferrari ile gazlamalı bir map. :D
ben bayağı erken aldım kardeşim :)
14'ü gidiş 26TL;27 temmuz dönüşüm 30Tl'ye gelmiş oldu..Neredeyse bir seferlik eskihisar topçular geçişi parasına denk geldi..Sıralarda perişan olmaktansa bu şekilde erken almak çok daha mantıklı..
bu yaz ,İstanbul-Çandarlı-Silivi arası mekik dokuyacağım..Silivri tayfası ile görüşmek lazım bu yaz..
Kardeşim , Pazar sabah yola çıktım İzmire gittim Mavişehire . Mecidiyeköyden tam orası 540 Km. Pzt sabahta oradan çıkıp Bodruma geçtim orasıda yaklaşık 250 - 300 Km otobanları kullanırsan dediğin saat çok normal. Zaten Aydın tarafına gelince şehir içinden falan gidiyorsun sıkıntı olmaya başlıyor. Sana tavsiyem, Manisa da 4-5 tane saydım sayamadığım bir çok Radar vardı. Hepsi de pusmuş koyu renkler arabalar falan dikkatli olmanı öneririm. Bodrumun neresine gideceğinde önemli. Yine senin düz 800 Kilometren var :) Eskihisar dan feribot ile geçersen olayı daha da rahatlatırsın , İyi yolculuklar şimdiden
ist avrupa yakasından ortalama 850km bodrum.(körfezi dönersen)
Kuşadası otellerine baktım fiyatlar almış başını gidiyor.. Tatil tur sitesinden en aşağı aldığım fiyat 230 lira, otelin kendisini aradım 130 lira
Ciddi anlamda kazıklama var turlarda
Bize her haftasonu tatil, İstanbullular düşünsün :D
çeşmede kaliteli ama uçuk fiyatları olmayan bir yer tavsiye edermisiniz eylul gibi gidecegim
bu yaz turizm de özellikle rusya nın ekonomik ve siyasi problemleri sebebiyle bu sene memleketimize gelmeyecek olmaları birçok tatil yöresinde otel fiyatlarının bizim için olumlu etkileyerek geçmiş dönemlere nazaran düşüşte. ancak tatil pazarlaması yapan websiteler hiçbir şey yokmuşcasına davrandığı için birçok kişi durumdan bihaber. rezervasyon yaptırmak istenilen otel için internet üzerinden değilde oteli direk arayarak rezervasyon yaptırmaları daha doğru olucaktır. verilen fiyatları öğrenince ve aradaki farkı anlayınca ne demek istediğim daha net anlaşılacaktır.
Bugün ben çeşmede bir yeri aradım site ile arasında pek fark yoktu , indirim yapmaya da pek yanaşmadı
10 15 arası bodrum gümbetteyim