Et için Halil Usta kesinlikle..İmam Çağdaş'ın patlıcan yemekleri iyidir.
Printable View
Valla hocam süpersin birebir ama birebir benim ağzımdan almışçasına yorumun demekki damak tadımız aynı.
adanaya gidecek olursan kesinlikle ama kesinlikle yeni olan bir mekan var ziyapaşacaddesindeki büyük PTT binasının arkasına düşüyor adı MÜDAVİM muhakkak dene,
beğenmeyecek olursan PMden yaz al cep numaramı yazdır Ali ustaya fişini ben ödeyeceğim kardeşim inan bana bana dua edeceksin muazzamm bir lezzet..
Döner için: Beyazıt Döner Bank
Tavuk ve türevi Kebap için: GelGör Kapalıçarşı
Kadayıfın nirvanası için: Gelgör Kapalıçarşı
Kadayıf yemeye giden olursa pm atsın eşlik ederim, istanbul sınırları içerisinde daha iyisi yok :D
Ankara Yaşamkent'te Yıldız Beyi Aspava'yı tavsiye ederim.
Diğerlerinden kalite anlamında bir hayli farklı..
Halil Usta Son noktadır
Özellikle küşleme oy oyy..
İstanbul da bayramoğlu döner iyidir zamanında çok sık giderdik
Ama artık gitmiyorum rahatsız edici kalabalık var yediğinizden içtiğinizden hiç bişey anlamıyorsunuz
Fabrika gibi tavsiye etmem artık kimseye.
KSK'de ara sokakta eski Servet pide salonu var. fiyat ve lezzet müthiş, bir ara gideriz, yerini öğrenirsin.
Alsancak vapur iskelesinin sol çapraz arasında eski bir fırın var adını unuttum, günün her saati sıcak boyoz ve kumru (atom olandan değil, orijinal kumru) yapıyorlar bildiğim kadarıyla. her saatten kastım akşam saatlerine kadar olmasa gerek :) istersen oraya da gideriz ;) alo desen yeter mavili :)
Benim favoriler,
Baklava : Antep Koçak
Et & kebap : Kurdoğlu tesisleri - Belen tava (İskenderun Hatay arasında) bence Halil ustadan iyidir :)
Adil adana kebap adana, memoş tantuni mersin
bu nedir yahu :)
bütün İstanbullular bizim mekanları mesken tutmuş benden iyi biliyorlar mübarek :)
ağızının tadını biliyormuş İstanbullular valla..
çatalca köyüm restorant et sevenlere tavsoye ederim
azıcık tuzlu ama
kırıkkale yenişehirde
çiko ızgara : tavuk sotesi harika
afiyet lokantası osman amca : mercimek çorbası , izmir köfte
Adana birbiçer ciğer denendi fiyat uygun lezzet güzel arkadaşlar.Tavsiyede bulunan arkadaşlar tşk
ayrıca adana şırdan da güzeldi sokakta bir teyzeden. sonra muzlu sütçü vardı oraya gittim. bici biciyi pek sevmedim. ama sokaktan geçen bici ci daha güzeldi mekanlara göre.
İzmir için yeni mekan önerileri olan var mı? Yemek, tatlı fark etmez :)
Selway'deki Köfteci Yusuf'u çok öneriyorlar, henüz gitmedim ama künefesi de bol kaymaklı büyük bir porsiyonmuş ...
Adanada ciğer için cigerci bedo'yu tavsiye ederim. Yeşil kapi diye bir yer var, güzel lezzet ve salatalari olarak ama mekana takacak birisiyseniz veya misafiriniz öyleyse tavsiye etmem :)
Şırdanı da koku faktorunden dolayı sirdanci Ünal :)
Muzlu süt Kazım büfe diye bilinir. Cafelerdeki muz aromalı süt değildir harbi muzlu süttür kristalize sütüyle. :)
İst. B.evler'de canı çorba çeken olursa VIP'e uğrasın. Orta kıyım Kelle Paça, kıvamı bol olsun deyin acıyı da yağsız tarafından biberinden koydurun, üzerine bir çay kaşığı sarımsak bırakın ve bir dilim limon sıktıktan sonra yavaşça o sarımsak kendisini çorbaya salıyor böyle üfff... Limonu ve tuzu eklenmiş bolca rokayı ekmeğin arasına koyup kaşık kaşık için o şifalı suyu... Ahanda budur.
http://i.hizliresim.com/A57BNL.jpg
Monitöre ekmek bandırdı çorba :D
Yutkundurdu, o nasıl anlatım :D
Bu arada aklıma geldi, adana kuruköprü corbacisi :)
Halkalıda löp et diye bir yer var. Bildiğin kasaptan alır gibi dolaptan paketlenmiş ızgaralıklarını seçiyorsun, et,tavuk,patlıcan,biber,mantar vs vs veriyorsun içerde mangalda pişirip geliyor önüne. Hani çok lüks bir mekan değil, hatta arkadaşlarla ilk gittiğimde olm burası kasap galiba lokanta olduğuna eminmisiniz demiştim ama lezzet, sunumdaki samimiyet on numara. LöpEt tabelası kasabın tabelası hemen yan dükkanı bahsettiğim lokanta, gidipte geri dönmeyin.
İstasyon Mh.İstasyon Cd. No: 13
Bu Halkali, Istanbul, Turkey
İzmirde kemeraltı girişinde ödemiş kebap salonu var orda yediğin ödemiş köfteyi hiç bi yerde yiyemezsin net içerisi çok lüks durmuyor ama zamanın ünlü sanatcılarının köfte yemeye geldiğine şahit oldum rahmetli levent kırca falan sürekli geldiğimde uğradıgım yer diyordu tavsiye ederim
çorba agız sulandırdı :D
afyonda kötfe irfan ustada yenir o zaman bende tavsiyede bulunayım böyle ufak bir yer ama her saat sırası mevcut irfan ustanın o güzel sohbeti cabası
sarraflar sokagından yukarı çıkarken sagdan ikinci ara köşe dükkan
İzmir şirinyer meşhur bergama köftecisi (Nato Girişi) köfte ve domates çorbası başka biyerde bulma şansınız yok şehir dışından müşterisi gelir 30 yıllık mekan
Şirinyer Işık Lokantası (Has esnaf lokantası çok eski mekan yine bu iki mekan öğleden sonra 3 e kadar açık)
Gaziemir merkez Ciğerci Sinan
Karabağlar Sanayi Köfteci Sebo ödemiş köftesinde ciddi iyi
Bahçelievler Sadık Usta Künefeci
Onun haricinde Kemeraltında aşırı iyi ve eski mekanlar var tek tek hatırlamak mümkün değil şimdilik yazabildiklerim bunlar daha çokk var
Karaköy bildiğiz gibi baya artık, güzel ve iyi mekanlar açılmaya başladı..
Geçen gün, Ma'na da yemek yeme şansım oldu.. Gerçekten mutfağı çok başarılı ve fiyatları öyle absurt değil..
Bir Big Chefs de, MidPoint de vereceğiniz para kadar, belki bir tık üstünü veriyorsunuz ama hakkını gerçekten veriyor yemekler, tavsiye ederim.
Yine karaköy de alt geçidin orada, Çiçek köfte var - Köşede Üst katta kalıyor.. Mozaik pastasından kesinlikle yemenizi öneririm.
İzmir'de çok seçenek varda hep dağınık yerlerde.
Köfteci Yusuf'u deneme fırsatım olmadı çok kalabalıktı gittiğimde ama askerliğimi Bursa'da yaptım nerdeyse gün aşırı yiyordum lezzet aynıysa gayet başarıldır.
Balçova Balpa iş merkezindeki Hakan Çorba. Üni yıllarında saat kaçta gidersek gidelim yer beklerdik lezzet bozmadıysa gayet iyi.
Bostanlı'da coffee house ve cafe la vie. La vie de cajun sepeti + bira tavsiyemdir. Fiyat lezzet olarak başarılı bulduğum bir yer.
Yolunuz Foça tarafına düşerse lezzetli bir dibek kahvesi için Kozbeyli köyündeki Şakir'in Yerini tavsiye ederim.
Kahvaltı için çok yer denedim fakat aradığımı pek bulamadım. Çiçekliköy'deki kahvaltı yerlerindeki fiyatlar sunulan hizmete göre şişkin. Bostanlı tuzu biberi ve Sir Winston makul düzeyde. Çeşme yolundaki Tepe Kahve Çetin'in yerini çoğu arkadaşım tavsiye etti. Zamanında Türkiye'de en iyiler arasındaymış deneme fırsatım olmadı daha ama.
Yazın klasiktir bilenler bilir Çeşme'de Asucan da atom yenilir.
[QUOTE=kesici;8022182]İst. B.evler'de canı çorba çeken olursa VIP'e uğrasın. Orta kıyım Kelle Paça, kıvamı bol olsun deyin acıyı da yağsız tarafından biberinden koydurun, üzerine bir çay kaşığı sarımsak bırakın ve bir dilim limon sıktıktan sonra yavaşça o sarımsak kendisini çorbaya salıyor böyle üfff... Limonu ve tuzu eklenmiş bolca rokayı ekmeğin arasına koyup kaşık kaşık için o şifalı suyu... Ahanda budur.
Adres nerede tam olarak?
haha Asucan agır triptir bi keresinde 2. istedim sana vermem daha ben yemedim dedi. 5 dak sonra yanıma geldi gel hadi gel ye bir tane daha dedi.
Diğerlerinde pek tripli bir tavırla karşılaşmadım Bostanlı'da evimin dibinde olunca çoğu çalışanlarla ense tokat ilişkisi olunca trip olmuyor pek. :D
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama Güngören'de Bağdat Ocakbaşı var. F/P çok güzel :D
İyi yiyen arkadaşlara tavsiyem, 1 dürüm 1 porsiyon çiğköfte 1 içli köfte yarım ciğer tava dürüm gayet güzel oluyor.
Aslında değil normal yiyen olmalı bence o :D Lahmacunu bile çatal bıçakla yiyen bir kız arkadaşım vardı, Bağdata gidince kız kendinden geçiyordu, bileğinden dürümün yağları akıyordu :D
Bence Bağdata gidecekseniz ilk olarak çiğ köfte ile başlamalısınız, marulun arasına o ağızı tatlı tatlı yakan çiğköteyi koyup limonu sıkıp tek hamlede ağzınıza atmalısınız. Daha sonra bir tane içli köfte üzerine gene limonu sıkıp yarısını tek hamlede ısırıcaksınız... Geri kalan yarısını da dumanı üzerinde tüterken limonlayıp tek hamlede damaklarımızın arasında ezerek yiyiceksiniz. Sonra sıra geldi ana yemeğe Adana'ya... O tırnak pidesini iki avucunuzun arasına alıp dürüp dürüp yedikten sonra sıra peyniri uzadıkça uzayan şerbeti ağzınıza yayılan künefeyi üfleye üfleye yiyorsunuz ve evet, sonunda kaçak çay ile beraber orgazm sigaranızı yakabilirsiniz, afiyet olsun, bereketli olsun.
yeşil soğanla adana keyfi? :)
:) :) :)
http://mardinkebap.com/index.html