Nereye acıcan edirnede yeri söyle ileriyi göreyim :D
Printable View
Nereye acıcan edirnede yeri söyle ileriyi göreyim :D
Boş dükkan nerde var orda ? Hepsi dolu şuanda köşedeki şok un yerine mcdonalds acılabilir bunu göz önünde bulundur belki sektör olarak alakan yok ama yiyicek sonucta biri köfte dicek digeri gel hamburger yiyelim dicek filan falan :D carsıda yer bak kendine unutma üniversite 3 ay yok :)
İstanbul dışında ki iller için durum nedir bilmiyorum ama İstanbul doyma noktasına geldi bence bu konuda.. Mısır standları gibi ilk olacaksın ki furyayı yakalayasın.. Biz bekliyoruz bakalım iş yapıyorlarmı diye yaptıklarını öğrenince iş işten çoktan geçmiş oluyor.. Ama yinede yapılmaz diye bir durum söz konusu değil iyi konuda iyi bir strateji ile gayet başarı sağlanabilinir..
tutacağın dükkanın yeri çok önemli bunu bilir bunu söylerim yer iyi olursa ne satarsan sat
Hemen hemen her markanın çiğköftesini yedim yıllardır en beğendiğim oses daha sonra arsemia diyebilirim.
Benim en çok Elazığlı çiğ köftecinin tadı hoşuma gidiyodu.
İstanbul da çiğ köfte işi bitti adım başı çiğ köfteci doldu her yer. Edirne de yoksa mantıklı bir iş olur öğrenci şehri sonuçta
Cigkofteminde cigkoftesi güzel..oda dusunulebilir bence..
tum sayfaları okumadım ama bende bıldıklerımı soyleyım.
İzmirde Battal bey ağırlıktadır. şu anda yanlış hatırlamıyorsam kilo sunu 20 tl ye veriyor.
dürümde 2.5 tl.
Ben de bikac yer denedim bu furya basladıktan sonra ama en güzeli Bence battal bey.
izmirde gercekten muazzam ağ yaptılar marka olarak bilindik bi marka oldu ama bazı bayileri cok yakın birbirine..
Yalnız bu işten para kazanmak istiyorsan gece çalışması lazım dükkanın. en az 2 ye kadar durması lazım yanı. birde paket servislerede dükkana gelen müşteri kadar özenli olman lazım.
misal herzaman yediğimiz yerden telefonla sipariş verdik. lavaşları bayat göndermiş birdaha gittiğimde anlattım durumu abi herzaman ben olmuyorum arkadas ta belki aşağıya attıgım paketi vermiştir yenisi bittiyse özür falan diledi.
ama kimiside sallamıyo bile yok olmaz bizde diyip kıvırıyolar. tabi bidaha gitmiyorz :D
2010 da hatta 2011 in başında bu konuyu açsaydın 1 sn bile düşünme derdim. Bence artık yatırım zamananını doldurdu çiğ köfte. Artık her sokakta çiğ köfteci oldu. Yeri bulmak çok önemli. İyi bi yer bulabilirsen aç.
8 ay önce ben açtım yerim çok iyi olmasa da dükkan kendini döndürüyo. 10 tl ye kilosunu alıyorum 25 tl ye satıyorum . Lavaş yeşillik limon ekstra maliyet. İsim hakkı için pazarlıkla 8.000 tl ödedim. Açılış ta 50 kilo köfte animasyon broşür vs vs bu 8,000'nin içindeler. Dükkan kirası varsa tadilatı ve soğutucu dolap açılış maliyetine eklenmeli.
Kışın ortalama 450 - 500 tl ciro yapıyorum ama yaz dönemi bu 150 ye kadar düşüyor. bu dönemde frençays (nası yazılıyo nan !) olduğun için midye tatlı dondurma gibi alternatiflere yönelebilirsin. yaz dönemi dükkan kendini döndersin yeter mantığındayım yani.
Ahmet aybakla görüştünüzmü?Battal bey gibi değil.Adamlar sıkı disiplinle iş yapıyor.En az 1 km aralıkla dükkan açmaya müsade ediyolar.Dükkanı dayayıp döşüyolar teslim ediyolar.Size sadece dükkan kirası kalıyor.
Sait Rulezz. :) Bence sait çok iyi bu konuda gerçi Kocaeli'de adım başı Çiğ Köfteci Sait var ama Tatlıses'tende aldım gerçekten sait gibi değil.
Kardeşim ahmet aybak cok gec gırdı pıyasaya battal bey gıbı ılk gırseydı oda aynı duruma maruz kalacaktı.
Battal beyde ılk 1km demıs ama sonra o kadar cok talep olunca adamlar ıpın ucunu kacırmıs ha mantıklımı degıl ama herkes kendı nasıbını yıyıor. acıp kapatanda var acıp kapattıranda var. bu da biraz işe gösterdiğin özen sayesinde.
yalnız canımda nasıl cektı anlatamam.. :D
Edirne yoğun nüfuslu bir yer ve öğrencilerin yoğunlukta olduğu bir yerdeyseniz dediğiniz gibi, çigköfteci açmak çok mantıklı
Şöyleki dürümü 2.00 - 2.50 tl arasında satılıyor. veyahut dürüm+ayran 2.50 tl olan yerde çok gördüm. Bu öğrencilerin işine çok gelir :)
zaten ufak bir dükkan işinizi görecektir, yalnız son zamanlarda şunu görmeye başladım bir dükkanda, 2-3 işi birlikte yapanlar var. yani bu daha çok kazanç daha çok müşteri ve daha çok reklam demek.
Örneğin; Dükkanın içinde , tavuk dürüm, çiğköfte, börek çörek, dondurma vs satanlar..
Bu şekilde düşünüp planlarsanız dahada iyi olabilir
Çiğköftede isim olarak şunlara bi bakın derim ; Ziyafet , Sait usta, Cesa, arsemiea..
arkadaşım açmışdı göztepede frençayz almışdı 30 bin tl vermişdi adamlar gelip her bir şeyi kurmuşlardı 3 sene işletti sonra devir etti.. güzel işdir ama aynı caddede rakibin olmıycak bizim arkadaş açdı 3 sene içinde aynı caddede 8-9 çiğköfteci türedi..
birde midye işinde gelecek var aklında bulunsun iyi para var o işdede..
bunlar meze dir neticede açıcaksan konumunu alkolün tüketildiği gececilerin olduğu yerlerde arttır. ve geç vakitlere kadar yani sabah 3-4 e kadar açık kalmaya bak birde evlere paket servisi yaparsan bence zarar etmene olanak yok..
bende düşünüyorum bu tarz şeyler konuyu takipteyim
açmayı düşünenler gidip her markayı bi tatsın ona göre karar versin derim. sonucta kendinizin beyendiğini satmak daha tatlı olur.
kokareç-midye-çiğ köfte 3'ü bir arada getirisi olur yanlız çiğ köfte artık her köşe başında var ;)
bende çok kez düşündüm,hatta zonguldakta sürekli yedigim yer vardır çiğköftem adı..ama zam yaptılar parayı bulunca..
çalışmak istiyorsan al sat para kazanmak istiyorsan yap sat bayii alacağına millete sırtından kar ettireceğine küçük bir dükkanda el yapımı çiğ köfte sat reklamında bu yönde yap rahat et
çiğköfte dışında alternatif olarak etibeyazın franchise alabilirsen heleki öğrenci mekanlarında 10 olur arayıp isim hakkını öğren derim ,, burda 10m2 yerde adam para basıyor resmen...
edit:az önce aradım bayilik ücreti istemıyorlarmıs döneri verıyoruz dedi,yer önemli onun dışında bişey talep etmiyorlar...
boşverin bu işleri , açanlar hep patlıyor , gıda sektöründe bilgi-birikim+tecrübe ve ustalığınız yoksa hiç girmeyin.bi tane fiesta alın kiraya verin daha iyi...
Lezzet ve Mekan iyi olursa neden olmasın
Markalar hakkında pek bilgim yok ancak ne kadar cok cesit ile iletişime gecersen en saglıklı kararı verebilirsin.Ögrenci yerınde paket , menü gibi birseyler yapılıp para kazanılabilinir.
Cig köfte + ayran = kampanya gibi :)
Birde soylemeden gecemimce Anadolu yakasında Fenerbahce stadının arkasında Gakkos usta var bilenler vardır , oradan yedıgımden berı hıc bır markadan dısarıdan vsvs yemıyorum.Lavasından köftesine kadar herseyı dıgerlerınden farklı !!
Cigkoftem ciddi anlamda simardi piyasada, en cok malzemeyi o koyuyo durume o ayri mevzu da tad olarak Gakkos ve Arsemia derim ben de .Sadece cig kofte satmak yerine yanina midyesi paket icli koftesiyle falan cok daha iyi satar. Bunlardan en onemlisi tutucak bi lokasyon tabi :)
Chicky açın :) tavuk dürüm satın. Ne kadar ücret isterler bilmiyorum ama paket servisi deli gibi gidiyo burda
editeditedit
ciğ köfte olayın'da getirdiğini götürdüğünü bilmem ama bu işin parası zamanın'da yendi.kadiköy'de olanlar bilir gakkoş usta vardır,yıllar önce arabada satıyordu,şimdi dükkanı ve şubesini açtı ordan başka bir yerde hayatta yemem tatlıses,komagene falan beğenmiyorum.yemeyenlere'de mutlaka gakkoşu tavsiye ederim.