uyandın tabi boya işini,:) hemen tariflere başladın :icon_tup:
Printable View
Kaliper boyası diye aratın gg veya sahibindende çıkıyor zaten.
Motip marka, ben kırmızısını aldım uzun zamandır sıkıntısız kullanıyorum, ne atma var ne de bozulma.
kaliper boyası arama sonuçları 1/1, GittiGidiyor
esas önemli olan tek kat atarak boyamaya çalışmamak. jant söküldükten sonra kaliperlerin üzerini herhangi bir fırça ile temizle. sprey boyayı 3 yada 4 seferde kademeli olarak atarsan akma gibi sorun yaşamazsın.. daha sonra üzerine yine sprey olarak yarı mat vernik at ( vernik atarken boyanan yüzey beyazlamaya başlayacaktır, panik yok kuruyunca gerçek rengi ortaya çıkar) bittiğinde kusursuz olacaktır..:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
fırın statik toz boya yapan yok mu hiç? hem parlak hem prüzsüz hem de canlı renk kalıyor.???
en güzeli elektrostatik hem ucuz hemde yıllarca sorunsuz kullanabileceğiniz tek yontem bence
ben kaliperler 2 yıl önce bildiğimiz pas üstüne fırçayla uygulanan demir boyasıyla boyadım, helan daha sorun yok il günkü gibiler :)
Mercedesi aldığım sene jantları söktüm kaliperleri ne sildim ne tinerle temizledim ne zımparaladım 1 kat Presto 250 dereceye dayanıklı sprey boya attım taktım jantları.kaç sene oldu hala ilk günkü gibi pırıl pırıl.Kesinlikle macera aramayın sanayide heryerde var.
ıns dokulmezler bakalım denıcez :):):) ıns bende derım 2 senedir hıcbıse olmadı dıye :):) casati boya ıle boyamaya karar vermedım.yaptıktan sonra resımlerını paylaşıcam sızlerle
Bende akçalı attım 3 yıldır hiçbişey yok dökülme filan gibi
Elektrostatik boya -fırına gireceği için- komple sökmek lazım tertibatı.. Ayrıca oda atabilir belli olmaz Kabuk kabuk dökülebiliyor bazen..
motipin boyaları var bende isteyene yardımcı olurum.pm atmanız yeterli.
motip stayla boyadım 4-5 senedir dökülmedi çıkmadı gayet iyi duruyor valla sizinkiler nasıl çıkıyor anlamadım :D
Evet kumlama yapılınca sağlıklı olur boyanın tutunabilmesi için..
Demek istediğim Spey boya kadar kolay olmayacaktır işlem süreci..
Biz bu tarz işlenleri benzin havuzuna batırıyorduk -havuz dediğime bakmayın 10-15 cm bir şey :) - daha sonra talaşlama yapıp temizliyorduk.. Çok daha Zahmetli olur yani Sprey den..
kumlama yapılırken ince kumlatmak lazım ve sonra elektrostatikle ömürlük olur darbe gelsede kalkmaz