User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
29 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yurtdışı Telefonlarına Kayıt Yasağı Geldi

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yurtdışı Telefonlarına Kayıt Yasağı Geldi

Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız ve meclisten geçerek yasalaşan yurtdışı telefonlarına 100 TL harç uygulaması ile ilgili yeni detaylar belli oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, yaptığı yazılı bir açıklama ile 100 TL'lik harç uygulaması devreye alınanan kadar yurtdışı telefonların pasaportlara kayıt ettirilmesi uygulamasının durdurulduğunu belirtti.
    İşte BTK'nın resmi açıklaması:
    15.06.2012 tarihli ve 28324 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 20 nci maddesi ve Kanunun Yürürlük maddesi uyarınca Maliye Bakanlığı’nca bugünden itibaren yurtdışından getirilen cihazların elektronik kimlik bilgisinin (IMEI) kayıt altına alınması işleminden önce 100 TL harç bedeli yatırılması ve kayıt işlemi sırasında bu belgenin aranması ve harç ödenmeden kayıt işlemi yapılamayacağı hükme bağlanmıştır.
    Bu kapsamda 15.06.2012 tarihi itibariyle yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için başvuruda bulunulmadan önce pasaport sahibi olan kişiler tarafından 100 TL harç bedeli yatırılması ve abone kayıt merkezlerine pasaportun yanı sıra harç ödendiğini gösterir belgenin aslı ile birlikte başvuruda bulunulması gerekmektedir.
    Abone kayıt merkezleri tarafından yapılan ve Kurumumuzca onaylanan elektronik kimlik bilgisine (IMEI) haiz cihazların kayıt işlemi, Maliye Bakanlığı tarafından harç işleminin yatırılmasına ilişkin Tebliğ yayımlanıncaya kadar durdurulmuştur.
    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
    Sebebi Maliye Bakanlığı

Kayıt işleminin durdurulmasının sebebi ise Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili tebliğ yayınlamamış olması. Tebliğ yayınlanıp bu 100 TL ek harcın nasıl ve ne şekilde alınacağı belirlendiğinde kayıt işlemleri tekrar başlayacak.
    Fiyat avantajı vardı
    Yurdışından telefon satın alıp Türkiye'de kullanmak özellikle fiyat yüksek olan üst seviye modellerde 600-700 liraya kadar avantaj sağlıyordu. Bugüne kadarki sistemde yurtdışından getirilen telefonlar 10 TL gibi bir ücretle pasaporta kayıt ettirirebiliyordu. Ancak bu kayıt işlemi yapacak pasaportun sahibinin en fazla 1 ay içinde Türkiye'ye giriş yapması ve 2 yıl boyunca başka bir telefon kaydı yaptırmamış olması gerekiyordu.
    Ne zaman yürürlüğe girer?
    Maliye Bakanlığı'nın ilgili tebliği yayınlanıp, harç ödemesi ile ilgili düzenleme şekli belirlendiğinde uygulamanın yürürlüğe girmesi bekleniyor. Muhtemelen 1 hafta 10 gün içinde tebliğin yayınlanması ve hayata geçmesi bekleniyor.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yani??
    ben simdi telefonumu kayit yaptiramayacak miyim?
    yarin hazirkart alayim diyordum,kullanamayacak miyim?

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20 30 liraya telefoncular imei kaydı yapıyolar sımdı onlardamı yapamıcak

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    100tl harcın nasıl yatırılıcağı açıklığa kavuşana kadar kayıt işlemi durdurulmuş

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dorukky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    20 30 liraya telefoncular imei kaydı yapıyolar sımdı onlardamı yapamıcak
    imei kaydı değilde imei çakmak sanırım o onun önüne zor geçerler

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imei klonlama'nın önü iyice açılmış oldu yani

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bızımburdakı telefoncular yurtdısından gelen ıphonelere felan eskı nokıa 3310ların felan kodunu gırıp acıyolar

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana kalırsa IMEI çakmak yasal bir işlem gibi.. Örneğin eski bi telefonum var onun IMEIsi bana ait ve onu kullanmak için yeni telefonuma aktarıyorum...
    Tekrar IMEI parası vermek istemiyorum... Dava açılsa kazanılabilecekmiş gibi duruyor
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    imei kaydı değilde imei çakmak sanırım o onun önüne zor geçerler
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız ve meclisten geçerek yasalaşan yurtdışı telefonlarına 100 TL harç uygulaması ile ilgili yeni detaylar belli oldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, yaptığı yazılı bir açıklama ile 100 TL'lik harç uygulaması devreye alınanan kadar yurtdışı telefonların pasaportlara kayıt ettirilmesi uygulamasının durdurulduğunu belirtti.
    İşte BTK'nın resmi açıklaması:
    15.06.2012 tarihli ve 28324 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 20 nci maddesi ve Kanunun Yürürlük maddesi uyarınca Maliye Bakanlığı’nca bugünden itibaren yurtdışından getirilen cihazların elektronik kimlik bilgisinin (IMEI) kayıt altına alınması işleminden önce 100 TL harç bedeli yatırılması ve kayıt işlemi sırasında bu belgenin aranması ve harç ödenmeden kayıt işlemi yapılamayacağı hükme bağlanmıştır.
    Bu kapsamda 15.06.2012 tarihi itibariyle yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için başvuruda bulunulmadan önce pasaport sahibi olan kişiler tarafından 100 TL harç bedeli yatırılması ve abone kayıt merkezlerine pasaportun yanı sıra harç ödendiğini gösterir belgenin aslı ile birlikte başvuruda bulunulması gerekmektedir.
    Abone kayıt merkezleri tarafından yapılan ve Kurumumuzca onaylanan elektronik kimlik bilgisine (IMEI) haiz cihazların kayıt işlemi, Maliye Bakanlığı tarafından harç işleminin yatırılmasına ilişkin Tebliğ yayımlanıncaya kadar durdurulmuştur.
    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
    Sebebi Maliye Bakanlığı

Kayıt işleminin durdurulmasının sebebi ise Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili tebliğ yayınlamamış olması. Tebliğ yayınlanıp bu 100 TL ek harcın nasıl ve ne şekilde alınacağı belirlendiğinde kayıt işlemleri tekrar başlayacak.
    Fiyat avantajı vardı
    Yurdışından telefon satın alıp Türkiye'de kullanmak özellikle fiyat yüksek olan üst seviye modellerde 600-700 liraya kadar avantaj sağlıyordu. Bugüne kadarki sistemde yurtdışından getirilen telefonlar 10 TL gibi bir ücretle pasaporta kayıt ettirirebiliyordu. Ancak bu kayıt işlemi yapacak pasaportun sahibinin en fazla 1 ay içinde Türkiye'ye giriş yapması ve 2 yıl boyunca başka bir telefon kaydı yaptırmamış olması gerekiyordu.
    Ne zaman yürürlüğe girer?
    Maliye Bakanlığı'nın ilgili tebliği yayınlanıp, harç ödemesi ile ilgili düzenleme şekli belirlendiğinde uygulamanın yürürlüğe girmesi bekleniyor. Muhtemelen 1 hafta 10 gün içinde tebliğin yayınlanması ve hayata geçmesi bekleniyor.
    bu durumda 2 yıl pasaport sınırlaması olmadan istediğimiz kadar telefon getirip 100 tl karşılığı adımıza kaydettirebiliyoruz heralde..??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu ne dengesizliktir, başına buyrukluktur diyeceğim ama ülkenin bulunduğu durumda normal karşılamak gerek.
    ne zaman bur haltı doğru yapacaklar merak ediyorum, kardesim yurtdışından gelen herkes telefon tüccarı mı?
    mesela ben 4 hafta ne yapacagım? tlf.u kullanamiyorsun, isletip hat takamiyorsun eeeee dönünce kol gibi fatura ode..
    herkesi potansiyel kaçakçı görüp vatandaşı mağdur etmek neyin nesi?
    küfür edeceğim simdi kendini teknoloji kurumunda adam sayanlara..

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi hem 100tl verip hem pasaportu olan 1 ay içerisinde gir çık yapmış olanmı gerekiyor? yoksa 100tl veren herkes yaptırcakmı?
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu durumda simdi her 100 tl veren istedigi kadar telefonmu getirmis olcak?bide bu durumun sebebi bizim millet bokunu cikardi adamlarinda isine geldi baktilar gecirelim

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    değişmeyen tek şey değişimin kendisi olmaya devam ediyor
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Yiğit Ş. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Devlet kazandığı parayı telefonculara kazandırmak istiyor sanırım bi yakınları telefoncu açmış olabilir.
    *
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
    *simdi yok homsitora gidelim yok midpoyint yok starbaks
    *a..... o zmnlar yoktu oyle
    *bi cay iciriodun
    *bisinema
    *finishim

matthardy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Android tel getirin imei caktirirsiniz.gecen bi yerde 3gli telefonun imeisini cakmak gerektirini okudum.oda yalan , ben kiz arkadasima galaxy note aldim imeisi panasonic gd 90
    Success is just like being pregnant.
    Everybody congragulates you but nobody knows how many times you were f*cked.

SiMaO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hadi ya dünde galaxy sII almıştım yurtdışından şimdi 100 lira daha mı vericez.
    Bu 100 lirayı nereye vercez bşka yolu yokmudur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evett hem havaalanında hemde ıstınyeparkta sordum ve kayıt yapmıyorlar..
    ve bu arada hazırkart 50 tl olmus.
    almadım yaptırmadım,dönünce 4 katı fatura öderim ama yinede bu soygunculara 5 kurus para vermem.
    milleti donuna kadar soymayı kafalarına koymuslar..

SiMaO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kayıt yaptırmak için 100 lira vermemiz yetiyor mu ? Ben Dereköy sınır kapısından giriyorum telefonu getirirken mi kayıt ettircem 100 lira bayılcam yoksa gelince havaalanına mı gidicem ?

Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İsin b..ku ciktigi icin devlette onlemini aldi arkadaslar.madem disardan aldin tr ye gelince 100 lira kayit parasi verebiliyosun dio sn onu bana ver dio ama pasaport gercek olsun oyle imein patlamasin benimde isimi kolaylastir diyo.

Size olacaklari soyleyim kayitli telefonlarin piyasa degeri articak eskiden 100 liraya yaptirdiginiz fason imei kayitlarina artik 250 milyon istiycek telefoncular olay bu.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)