User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Peugeot mepa muyene kazığı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Peugeot mepa muyene kazığı

Aracın 10,04,2012 ilk tescil tarihi

1 tescil tarihi 10,04,2012

Sıkı durun ilk muayene geçerlilik süresi 22-09-2012

Satışdaki arkdaşa artık bunun böyle oldugunu söylüyor ve bana bu resmi gazetede yayınlandı diyor içişleri bakanlığından geldigini idda ettiği bir mail yolladı,sizinle paylaşmak istiyorum işin duayenlerinden bilgi bekliyorum,gelecek cevaplara göre yarın çatışma yaşayacağız

Saygılar ...

Muyene yazdığım için üzgünüm affınıza sığınıyorum

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç ticari mi?

Ticari ise yapacak birşey yok. Heryerde bu şekilde. İthalat veya fabrika çıkış tarihi esas. Eklediğiniz yazıda da bu mevcut. Sizin araç da 2011 9.ay fabrika çıkışlı veya yurda girişli.

Ayrıca fotoğraf boyutunu düzenleyin.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç ticari mi?

Ticari ise yapacak birşey yok. Heryerde bu şekilde. İthalat veya fabrika çıkış tarihi esas. Eklediğiniz yazıda da bu mevcut. Sizin araç da 2011 9.ay fabrika çıkışlı veya yurda girişli.

Ayrıca fotoğraf boyutunu düzenleyin.
    Boyut tamamdır başkan .

Ruhsatda kullanım amacı hususi olarak yazıyor
    araç peugeot partner tepe koltuklu ...

Ben hiç bir araçda sıfır alındıkdan sonra 5 ay sonra tekrar muayene istasyonuna giden birini görmedim

Hem ticari hem hususide .
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araciniz ticari her sene muayene olmali

Ote yandan emin olmadan Mepa bayiine agir ithamda bulunmaniz cok nahos olmus
    Ticari olarak karalama gibi bir durum soz konusu
    Bayii nin herhangi bir hatasi yok gibi gozukuyor..

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    partner kamyonet normalde 1yıldır muayenesi, uygunluk belgesinin düzenlenme tarihi muhtemelen 22.09.2011 o tarihin üstüne 1 yıl eklerler, satışçının suçu yok abi
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yaşar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boyut tamamdır başkan .

Ben hiç bir araçda sıfır alındıkdan sonra 5 ay sonra tekrar muayene istasyonuna giden birini görmedim

geçen sene ağır ticaride çok fazla talep vardı bir yakınım mercedes actros tır aldı eylülde 2010da parasını verdi nisanda anca teslim alabildi eylül 2011de bitiyordu muayenesi
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boyut tamamdır başkan .

Kullanım amacının hususi olması farketmiyor maalesef. Araç kamyonet veya panelvan olarak geçiyor. Muayenesi her sene olan ticari panelvan/kamyonet araçlar, doblo, fiorino, partner vs gibi, ilk muayene geçerlilik sürelerinde bu sorunla karşılaşıyorlar. Ve maalesef yapacak birşey yok. Ben de fiorino'da bu sorunu yaşadım. Gerçi bende fark 2 ay.

Ayrıca bayiinin bunda hiçbir etkisi, kazığı veya suçu yok. Tamamen devletin işgüzarlığı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araciniz ticari her sene muayene olmali

Ote yandan emin olmadan Mepa bayiine agir ithamda bulunmaniz cok nahos olmus
    Ticari olarak karalama gibi bir durum soz konusu
    Bayii nin herhangi bir hatasi yok gibi gozukuyor..
    Siz resmi gazetede yayınlandımı biliyormusunuz? yada sıfır alınan bir aracı 5 ay sonra tekrar muayene götürseniz ne hissederseniz ?
    Hatamız olursa özür dilemesini bilirim
    Ben şöyle düşünüyorum aracı satış yapmışlar plaka çıkmış,alacak olan almamış yada x bir işlem olmuş daha sonra başka bir plakadan bize satıldıgını düşünüyorum,aksi netleşene kadarda böyle düşünüyorum .

Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    partner kamyonet normalde 1yıldır muayenesi, uygunluk belgesinin düzenlenme tarihi muhtemelen 22.09.2011 o tarihin üstüne 1 yıl eklerler, satışçının suçu yok abi
    Uygunluk belgesinin alındıgı tarih 30-08-2011

Böyle bir olayla karşılaşan olmadımı yada eray'ın teli olan varmı çözerse bu işi o çözer
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siz resmi gazetede yayınlandımı biliyormusunuz? yada sıfır alınan bir aracı 5 ay sonra tekrar muayene götürseniz ne hissederseniz ?
    Ben şöyle düşünüyorum aracı satış yapmışlar plaka çıkmış,alacak olan almamış yada x bir işlem olmuş daha sonra başka bir plakadan bize satıldıgını düşünüyorum,aksi netleşene kadarda böyle düşünüyorum .

Uygunluk belgesinin alındıgı tarih 30-08-2011

Böyle bir olayla karşılaşan olmadımı yada eray'ın teli olan varmı çözerse bu işi o çözer

abi yanlışlık yok o işte araba yatmış birazcık ondan kaynaklanıyor
    körler sağırlar

aliburma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kullanım amacının hususi olması farketmiyor maalesef. Araç kamyonet veya panelvan olarak geçiyor. Muayenesi her sene olan ticari panelvan/kamyonet araçlar, doblo, fiorino, partner vs gibi, ilk muayene geçerlilik sürelerinde bu sorunla karşılaşıyorlar. Ve maalesef yapacak birşey yok. Ben de fiorino'da bu sorunu yaşadım. Gerçi bende fark 2 ay.

Ayrıca bayiinin bundan hiçbir etkisi, kazığı veya suçu yok. Tamamen devletin işgüzarlığı.
    aynen. biz de ekip aracı olarak fiorino kullanıyorduk ve yılda bir muayeneye gittik. ruhsata hususi resmi yazdırmak fark etmiyor, araçların hangi standartlarda üretildiği ile alakalı bir durummuş, bu yüzden böyle araçları binek otomobil niyetine almak çokta iyi değil. ayrıca yolda trafik durdurup 100 km ile radara girdiniz derse şaşırma, çünkü kullandığımız şaka gibi de olsa bir kamyonet...

EDIT: benim şu an kullandığım aracın tescil tarihi de benden önceki araç sahibinin satın aldığı tarih olarak görünüyor. tescil işlemlerinde, daha önce birçok ilde Satış Tarihi=Tescil tarihi olarak yazılmış, trafik tescil şb.deki arkadaşların hiçbir zaman önemsemediği bir durum ama bazen böyle sonçlar da çıkarabiliyormuş demek ki...
    HONDA; KONFOR DA O'NDA ...

SinanTT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı araçtan şirketimizde kullanıyoruz.İlk tescil tarihinden 1 sene sonra muayene yaptırdım.Kullanım amacı hususi bizimde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aliburma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen. biz de ekip aracı olarak fiorino kullanıyorduk ve yılda bir muayeneye gittik. ruhsata hususi resmi yazdırmak fark etmiyor, araçların hangi standartlarda üretildiği ile alakalı bir durummuş, bu yüzden böyle araçları binek otomobil niyetine almak çokta iyi değil. ayrıca yolda trafik durdurup 100 km ile radara girdiniz derse şaşırma, çünkü kullandığımız şaka gibi de olsa bir kamyonet...
    Kamyoneti ben ruhsatta panelvan'a çevirttim. Sadece vergi dairesinden bir belge alarak. Tabi ruhsatın da değişmesi gerekiyor. Şu anda hız sınırım bölünmüş yollarda 100'e, otobanda 110'a yükseldi. Otomobil kadar olmasa da kamyonet'tin 85-95 km sınırlarından iyidir. Hız Sınırları

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen sene ağır ticaride çok fazla talep vardı bir yakınım mercedes actros tır aldı eylülde 2010da parasını verdi nisanda anca teslim alabildi eylül 2011de bitiyordu muayenesi
    Tamam onada eyvallah bayinin işine gelmiyor bir daha muayene kim ugraşacak diyor ne bana söylüyor ne muayene ettiriyor ben satış yapıyorum ruhsat çıkıyor ondan sonra salla gitsin yasa var bizim yapacağımız birşey yok diyor,yasanın mına goyim sen necisin demezlermi ? ruhsat çıktıkdan sonramı anlatıyor sansar yasayı ?

Ayrıca bayiinin bunda hiçbir etkisi, kazığı veya suçu yok. Tamamen devletin işgüzarlığı.
    Bence devlet ve bayinin işgüzarlığı,madem böyle bir işlem var müşteriye araba almadan önce neden anlatılmıyor ? Bayi götürsün günü gelmeden tekrar muayene ettirsin bana sıfır muayeneli bir araç teslim etsin,neden yapmıyor ?vatandaş olarak benmiyim suçlu ?
    Sakın yanlış anlaşılmasın kimse ile bir derdim tasam yok kırıcı bir laf yazdıysam şimdiden özür dilerim ,amacımız üzümü yemek bağcıyı dövmek değil
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

aliburma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet, Panelvan'ın yükseltilmiş hız sınırı Kamyonet'inkinden biraz daha fazla, bu yüzden iyi yapmışsın
    HONDA; KONFOR DA O'NDA ...

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    )
    Ben siz haksizsiniz veya firma hakli demedimki
    Emin olmadan firmalar hakkinda yazilan yazilari herkes okuyabiliyor google da arama yapildigi an cikar ve firma hakli olsa dahi nihayetinde aleyhine yazilmis olumsuz yazilar ticari olarak zedeler firmalari
    Yani firma ile baglantim alakam hic yok ama emin degilsiniz bende degilim ama mepa bana kazik atti der iseniz firmayi direkt zan altinda birakmis olursunuz

Gercekten size bir kazik atma durumu var ise sabaha kadar firmayi hep beraber yerden yere vururuz elestiririz
    Ya firmanin gercekten hic sucu yoksa ?

Umarim sorunsuz halledersiniz probleminizi kolay gelsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamam onada eyvallah bayinin işine gelmiyor bir daha muayene kim ugraşacak diyor ne bana söylüyor ne muayene ettiriyor ben satış yapıyorum ruhsat çıkıyor ondan sonra salla gitsin yasa var bizim yapacağımız birşey yok diyor,yasanın mına goyim sen necisin demezlermi ? ruhsat çıktıkdan sonramı anlatıyor sansar yasayı ?

Bence devlet ve bayinin işgüzarlığı,madem böyle bir işlem var müşteriye araba almadan önce neden anlatılmıyor ? Bayi götürsün günü gelmeden tekrar muayene ettirsin bana sıfır muayeneli bir araç teslim etsin,neden yapmıyor ?vatandaş olarak benmiyim suçlu ?
    Sakın yanlış anlaşılmasın kimse ile bir derdim tasam yok kırıcı bir laf yazdıysam şimdiden özür dilerim ,amacımız üzümü yemek bağcıyı dövmek değil

belki şu olabilir beklemiş araba satması söylenmesi gerekirmiydi onu bilmiyorum ama diğer işte onun yapabileceği bir şey yok abi maalesef herkes aynı şekilde etkilendi senin biraz fazla olmuş
    körler sağırlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SinanTT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı araçtan şirketimizde kullanıyoruz.İlk tescil tarihinden 1 sene sonra muayene yaptırdım.Kullanım amacı hususi bizimde.
    Yasa seni kapsamadı herhalde ? yada araba yurda girer girmez gümrükden siz almışsınız

Israrla söylüyorum bence bayinin suçu
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yasa seni kapsamadı herhalde ? yada araba yurda girer girmez gümrükden siz almışsınız

Israrla söylüyorum bence bayinin suçu
    Tamam. Ortada bir mağduriyet var. Ama bunun bayi ile ne alakası var? Trafik tescilde bayinin takipçisine mi soruyor memur "bunun ilk muayenesini ne zamana yazalım" diye? Bayinin yapabileceği hiçbirşey yok. Düzenleme açık. Ha bayiye dersiniz ki ilk muayenesinin yarısı kadar bana indirim yap, veya ilk bakımda o kadar indirim yap, yapabilir. Yerli üretim araçlarda bu sorun çok az oluyor. İthallerde fark artabiliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben siz haksizsiniz veya firma hakli demedimki
    Emin olmadan firmalar hakkinda yazilan yazilari herkes okuyabiliyor google da arama yapildigi an cikar ve firma hakli olsa dahi nihayetinde aleyhine yazilmis olumsuz yazilar ticari olarak zedeler firmalari
    Yani firma ile baglantim alakam hic yok ama emin degilsiniz bende degilim ama mepa bana kazik atti der iseniz firmayi direkt zan altinda birakmis olursunuz

Gercekten size bir kazik atma durumu var ise sabaha kadar firmayi hep beraber yerden yere vururuz elestiririz
    Ya firmanin gercekten hic sucu yoksa ?

Umarim sorunsuz halledersiniz probleminizi kolay gelsin.
    Sağoalsın lakin şunu tekrar belirtmek isterim ne olursa olsun bana bayi bu bilgiyi vermeliydi onların yaptığı satış kurnazlığı olmuş,burda ne akdar fazla kişi okursa yarın sıfır araba almaya gittiginde bu kazığı yememiş olur inşallah

belki şu olabilir beklemiş araba satması söylenmesi gerekirmiydi onu bilmiyorum ama diğer işte onun yapabileceği bir şey yok abi maalesef herkes aynı şekilde etkilendi senin biraz fazla olmuş
    Farzedelim adam dediğinde haklı,peki bilgilendirmesi gerekmiyormuydu ?
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)