User Tag List

19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Audi S3 8L

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Audi S3 8L

Merhaba arkadaşlar;

Bu araç hakkında bilgisi olanlar tecrübelerini paylaşabilirse çok sevinirim,
    almayı düşünüyorum ancak artı ve eksi yönleri nelerdir?
    şehir içi yakıt tüketimi nasıldır?(normal kullanım ve yüksek devirde),
    aslında yakıt çok da problem değil son 5,5 senede vti 20000km yaptığımı baz alırsamsadece merak.

yedek parça ve bakım maliyeti nasıldır,aracın turbo olması sorun çıkartımı yüksek kmler için(gerçi kullanıma göre değişir de...) ve tabi normal şartlarda kaç kmye kadar alınması daha iyi olur.130000-140000-150000??

kullanım,donanım,konfor vs nasıldır....kronik sorunları varmıdır?
    son üretim yılı 2001 sanırım?

5 yıldır vti kullanıyorum artık değişiklik vakti geldi diye düşünüyorum.

Teşekkürler.

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    150 bin kmye kadar kolay kolay bişey olmaz. parça fiyatları cok pahalı degil. hatta bazı parçaları yuh dedirtecek kadar ucuz olabilir. şehir içinde kmde 35 kurusun altına inemezsin. bakımlarını çok sektirmezsen yagsız susuz bırakmazsan tık demez. gönül rahatlıgıyla al bin bana göre

TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8L S3 1998-2003 yılları arasında üretildi. Doğukan'a birçok noktada katılıyorum. Ama alırken titiz davranmanda fayda var, ne kadar sağlam ve dayanıklı olsa da bakımsız ve yorgun araçlar başına iş açabilir. Yakıt tüketimi olarak Vtec'le yakın tüketirsin, kullanım tarzı da önemli tabiki ama 8-9 lt ile de gezebilirsin, 12-14 lt de yaktırabilirsin, sağ ayağının insafına kalmış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı douu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    150 bin kmye kadar kolay kolay bişey olmaz. parça fiyatları cok pahalı degil. hatta bazı parçaları yuh dedirtecek kadar ucuz olabilir. şehir içinde kmde 35 kurusun altına inemezsin. bakımlarını çok sektirmezsen yagsız susuz bırakmazsan tık demez. gönül rahatlıgıyla al bin bana göre
    bakımdan yana bi sıkıntı olmaz kendi arabamı da hep vaktinden önce yaptırdığım için,şimdi kendi aracıma alıştım bana hiç sorun çıkarmadı.gene aynı şekilde devam etmek istiyorum)o da biraz sanş tabi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TorqueTuning Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    8L S3 1998-2003 yılları arasında üretildi. Doğukan'a birçok noktada katılıyorum. Ama alırken titiz davranmanda fayda var, ne kadar sağlam ve dayanıklı olsa da bakımsız ve yorgun araçlar başına iş açabilir. Yakıt tüketimi olarak Vtec'le yakın tüketirsin, kullanım tarzı da önemli tabiki ama 8-9 lt ile de gezebilirsin, 12-14 lt de yaktırabilirsin, sağ ayağının insafına kalmış
    yok sağ ayagım çok insaflıdır ama yakıttan dolayı değil de arabaya kıyamadığımdan5 senedir vti ımla 1 kere roll 1 kere drag yaptım 2side aynı gün oldu

yakıt tüketimi vtec gibiyse iyi o zaman.haklısın alırken sağlam bir de usta kontrolü lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 dk düşünme al derim ben. Konfor kalite falan mest edecektir seni emin ol

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı douu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 dk düşünme al derim ben. Konfor kalite falan mest edecektir seni emin ol
    audi is best

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tüketim aynı devirlerde çok farkedeceğini sanmıyorum,1 roll-1 drag demşisiniz 5500 altında vtecin 1.6ies kdr yaktığını okumuştum ama gerçekte öyle midir bilmem ama s3 aynı standart kullanımda 1 tık daha fazla yakar diye düşünüyorum.

ukku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vti'dan sonra düşünüyorsanız; fark kelimeler ile tarif edebileceğim kadar değil.
    bir tanesine binip bakmanızı öneririm.
    dipnot: her araçta olduğu gibi, bunda da en ucuzları olmamak kaydıyla.
    if in doubt, flat out.

instagram: utkuuzunoglu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ukku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vti'dan sonra düşünüyorsanız; fark kelimeler ile tarif edebileceğim kadar değil.
    bir tanesine binip bakmanızı öneririm.
    dipnot: her araçta olduğu gibi, bunda da en ucuzları olmamak kaydıyla.
    sahibinden de en ucuzu 28,500dü sanırım trabzonda görüntü güzel ama içini bilemem.ben 35000i gözden çıkardım ama çok da seçenek yok.nadir bulunan bir araba.ince eleyip sık dokuyan biri olduğum için bakalım zaman gösterecek
    açtığınız konulardan aracınızı gördüm nazar değmesin çok güzel.stock bakıcam öncelikle.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı can_ksk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tüketim aynı devirlerde çok farkedeceğini sanmıyorum,1 roll-1 drag demşisiniz 5500 altında vtecin 1.6ies kdr yaktığını okumuştum ama gerçekte öyle midir bilmem ama s3 aynı standart kullanımda 1 tık daha fazla yakar diye düşünüyorum.
    bence de vtidan biraz fazla yakacaktır.o da olsun ama yaa

Oytun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba güzelde edeceği fiyata temiz bulmak zorlaşmıştır artık satılıktakilerin çoğu bitik dikkatli olmak lazım söyledikleri gibi..

turbo iyi durumdaysa kolay kolay sorun çıkarmaz çıkarsa bile çok büyük masrafların olmaz.. muhtemelen alacağın arabanın en fazla turbo manifoldu çatlak olur kronik sıkıntısı.. aldığında bi elden geçirirsen motordaki elektroniklerin kontrolünü genel bakımını temizliğini yaparsan problemsiz binersin.. yakıtıda abartı değil normal basmadığında zaman gayet makul

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    s3 le 40 kr ların altına inmek biraz zor

ama vti ile aralarında dağlar kadar fark var yani vti nereee s3 nere

temizi kesinlikle üzmez ama arkadaşlarda yazmış 1 üst msjda iyi baktır öyle al

yürüyen aksama da dikkat et alırken masraf çıkarırsa rahatsız eder

vtı gibi 1 porye 1 de aks kafasıyla yırtamazsın
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şehir içi önden çeker 1.8t aracımla 45kuruşun altına inemedim sakin+sakin kullanımda.
    bu tür araçlar performansı yüksek olduğu için hor kullanılabiliniyor ama kesinlikle motor ve şanzımanından korkma hiç birşey olmaz ama turbosu balatası ıvır zıvır sıkıntılar çıkartabilir. onlarıda yaptırmak aman aman bi uğraş değildir. o yüzden aldığın km 1.8t motor için pek önemli değil ama bu turşu çıkmicak hiç anlamına gelmez illaki güzel bi şekilde baktır derim almadan önce.
    tabir olarak gırtlağa kadar dolu vti kullandım arkadaşım aracıydı , 1.8t ile karşılaştırılamaz s3le hiç karşılaştırılamaz.
    inşallah içine sinen bir s3 alırsın.
    Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiyat sınırın bence gayet güzel. Siteden gurcell nickli Gürsel abimiz s3 satıyor fiyatı gayet makul ve araç digerlerine oranla gayet iyi durumda. Onunla ilgilen derim.

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben satıyorum ama fiyatımı artık düşük tutmuyorum. Herkes bir mok var sanıyor araçta. Oysa ki yeni araba almak için satmak istemiştim. Gerek kalmadı, passat istedim şirketten, s3'ü de komple ince zımpara ve nano boya koruması için yarın arkadaşın garaja bırakacağım.

Gelelim benim izlenimlerime,

Bir kere yazılım yapılırsa , rahat trafikte sabit hızda 7.5 litreye kadar düşersin. Uzun yolda 90 km ile 5.5 litreye kadar düşürdüm ben.

Dolusunu bulursan Elektrikli , alkantra recaro koltuk , xenon , 8 hoparlörlü bose müzik sistemi , 6lı changer , sunroof vb. ekipmanlar gelir. Çok keyifle binersin.

Ben öyle yapıyorum. aldığımdan beri 7 ay oldu ve 6000 km yapmışım.

İnanılmaz mutluyum ama işim gereği 4 kapı araç almam lazım, yoksa hayatta binmekten vazgeçmezdim.

İyi bir yazılım, komple 76mm eksoz ve kutu içi filtre ile 280 hp oluyor. Ben %5 ethanol ile destekleyip , biraz da avanslı bir harita ile 290 civarı aldım sanırım.

Vti gibi bomboş bir arabadan sonra inanılmaz lüks gelecektir , emin olabilirsin.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben satıyorum ama fiyatımı artık düşük tutmuyorum. Herkes bir mok var sanıyor araçta. Oysa ki yeni araba almak için satmak istemiştim. Gerek kalmadı, passat istedim şirketten, s3'ü de komple ince zımpara ve nano boya koruması için yarın arkadaşın garaja bırakacağım.

Gelelim benim izlenimlerime,

Bir kere yazılım yapılırsa , rahat trafikte sabit hızda 7.5 litreye kadar düşersin. Uzun yolda 90 km ile 5.5 litreye kadar düşürdüm ben.

Dolusunu bulursan Elektrikli , alkantra recaro koltuk , xenon , 8 hoparlörlü bose müzik sistemi , 6lı changer , sunroof vb. ekipmanlar gelir. Çok keyifle binersin.

Ben öyle yapıyorum. aldığımdan beri 7 ay oldu ve 6000 km yapmışım.

İnanılmaz mutluyum ama işim gereği 4 kapı araç almam lazım, yoksa hayatta binmekten vazgeçmezdim.

İyi bir yazılım, komple 76mm eksoz ve kutu içi filtre ile 280 hp oluyor. Ben %5 ethanol ile destekleyip , biraz da avanslı bir harita ile 290 civarı aldım sanırım.

Vti gibi bomboş bir arabadan sonra inanılmaz lüks gelecektir , emin olabilirsin.
    Sıkışık dönemimde olmasam ilk uçakla ankaraya gelirdim el sıkışmaya..

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla keşke gelseydin.

Hala gelip elimi tutan olursa yardımcı olacağım. Sonuçta buradan gelecek paraya çok ihtiyacım yok.

Ama eline küreğini alıp mezarcılık yapan olursa, ben daha beter mezarcı olurum

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla keşke gelseydin.

Hala gelip elimi tutan olursa yardımcı olacağım. Sonuçta buradan gelecek paraya çok ihtiyacım yok.

Ama eline küreğini alıp mezarcılık yapan olursa, ben daha beter mezarcı olurum
    İmkanım olduğu an aklımdasın, ama şu aralar zor.. Kendi arabamı sattım aileye nakit ihtiyacı olduğundan. Geleni olduğu gibi verdim. 3 kuruş birşey kaldı bana, attım onuda bankaya..

Kredi mredi düşünüyorum da 30 liranın en uzun vadede aylık geri ödemesi bi dert, arabanın benzini kaskosu, bakımı ayrı dert.. Hayırlısı olsun, düzelirse durumlar her daim aklımdasın. Ankara 1 uçaklık yol

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)