arka sis farını yakanlar %100 mal
yavaşlamak yerine vites küçültmemek için şerit i lak diye değiştirenlerde usta şoförler ya ameke onlara birşey demeye gerek yok
Printable View
arka sis farını yakanlar %100 mal
yavaşlamak yerine vites küçültmemek için şerit i lak diye değiştirenlerde usta şoförler ya ameke onlara birşey demeye gerek yok
sari işik yanar yanmaz kornaya asılanlar yokmu deli oluyorum ya ..
basılır basılmaz diye bişe yok hafiften düt yaparsın kımseyı rahatsız etmez ama bizim memleketteki eşşekler sari yanar yanmaz doootttt uzunca bi çalar dönüp ne var amanın *** diye söylenirim :)
he birde bursada doğu tarafında ikamet edenler bilir minübüsçüler orta ve sağı kapatıp bide 90 km hızla gelen mılletın önüne kırıyorlar yok böyle birşey delirmemek kavga etmemek elde değil
bende bizim servis şöföründen örnek veeyim ;
Öndeki aracın kıçına yapışır tahrik eder.
Milleti sıkıştırır aşırı sürat yapar.
Işık ihlal eder ki levhalara uymak hak getire vs vs...
Bende en çok kemer'i ihlal ederim
Gereksiz korna kullanımı
Trafikte en çok karşılaştığım kural ihlali, insanların insanlıktan çıkıp öküz kimliğine bürünmesi.
Bizim Kayseride en çok karşılaştığım sıkıntı sol şeritten 50 km ile giden amcalar,teyzeler kornaya bas asıl yok bide duymazlar. Sağından geçersin kornaya aslırsın aynadan bakarım tık yok hala aynen devam:) Birde arka sis olayı var tabi.
insan olmamak.
sokak içinde hizlı gidenler. şerefsizler.
gerçi bu kural ihlaline değil de "özürlülük" kategorisine girer ama , akşam karanlığında farlarını yakmadan kör gibi yol alan ve bu durumu farketmeyen sürücülere çok fena gıcık oluyorum , sürekli yanlarına gidip ikaz ediyorum , "aaa pardon..!!" tepki bu...
sen nasıl şöförsün allah aşkına? tamam günümüz arabalarında motor çalışınca gösterge paneli de yanıyor ama farın açık mı değil mi hiç mi anlamazsın be insan?
bir de uzunları yanan ama bunun farkında olmayan sevgili arkadaşlara ayar oluyorum...
uzun farın tabak gibi uyarısı gösterge panelinde yanıyor hadi onu anlamadın görmedin görsen de algılayamadın , bir arabanın arkasına geliyorsun bagajdan şurdan burdan da gözüne o hayvani parlaklık çarpmıyor mu?
...
..
tamam... sakinim...
Saga donuslerde sen beklerken geriden gelip en distan onune kirmaya calisanlara ayar oluyorum. Once burunlarini sokmalarina izin vermedikten sonra iyice yavas giderek arkamdaki aracin onune atlamasini da engelliyorum.
bomboş yolda frene basanlara ayar oluyorum neden basıyorlar dümdüz yol. önünde araba yok hadi araba olsa öndeki sekdi ona göre bastı dicemde oda yok...
sinyalsiz şerit değiştirenler
emniyet şeridini kullananlar
arka sisler açık gidenler(eğer fırsatını bulursam önüne geçip sisi açıyorm yada uzunu yakıp bekliyorum )
arka stopları yanmayanlar reflektörleri çamur içinde olup gece hiç gözükmeyen araçlar.
uzun farı açık gidenlerede tilt oluyorum özellikle arkamdan gelenler.
dikiz aynasından nekadar takip edersen et akıcı trafikte zırt pırt zıplayan motosikler ve sürücüleri. kendim de motosiklet kullanıcısı olarak söylüyorum eceline susamış sinek gibiler.
mahalle ve ara sokaklarda hız sınırına uymayan ergen gençler ve DNA sı bozuk canlılar.
şerit değiştirmek için sinyal verdiğimde arkadma tır boyu mesafe olmasına ramen yol vermemek için tapa gaz yapan sevgili sürücüler. sinyal vermeden geçersem sıkıntı yok. sinyali görünce kimyaları değişiyor insanların.
otobanda nedendir bilinmez hızlı ya da yavaş giden herkes ya en sol ya da orta şeridi kullanıyor. sağdan giden yok. sol taraf hep kuyruk, orta şerit eh işte en sağ bomboş :confused:
ayrıca arkamdan sürekli selektör yapıp üzerimden atlayacakmışcasına arkama yanaşan usta şoförleri çok taktir ediyorum.
aralara giren ve sadece egsoz sesi olan ama gitmeyen motor/mobilet sürücüleri de tatire şayan şoförler ?! ...
Sola dönüş kuralını bilmeyen bütün öküzlere sinir oluyorum. Ben mecburmuyum sen dönücen diye beklemeye. Sola dıştan dönülür 2 şeritli yolda paraş sola dönüyor benim üstüme gelerek sonrada tip tip bakıyor mal herif
birde gece geç saatlerde oluyor genelde
160 civarları hafif tempolu bir şekilde seyrediyorum
adam önümde mesafe 500m kadar
uzaktan tek sellektör
az yaklaştım mı iki tane
yol bomboş adamda istif bozma yok
sellektör sellektör kolu koparcam inatta ediyorsun çıkacak o adam o şeritten
tam bakıp seviniyorsun adam sağa geçecek diye geçerken birde frenlere asılarak geçmez mi sağ şeride
o koca arabayı sol şeridin yanındaki boşluğa sokmaya çalışıyorsun frenle karışık :)
bir gün sol kapıyı bariyerde
ön tampon sağ çamurluğuda muhteremin birinde bırakıcam bakalım ama ne zaman :D
hep teğet geçiyorum
sinyali kullanmayan öküzlere sinir oluyorum bende müneccimmiyiz ya biz nereye döneceğini önceden bilelim.
sinyal vermeyenler ve şerit ihlali yapanlar...kırmızı ışığa alıştık zaten :)
bu ara şu otobüsler için tahsis edilen yolları herkes kulanıyor artık daha fazla kamera yerleştirildi. saçma bir sistem olmasına karşın kullanmak can sıkabilir.
Daracık mahalle aralarında ters yöne gidenler. Nefret ediyorum. Tek arabanın geçeceği yerden 2 araba geçmeye çalışıyoruz boş yere.
Atasehir tarafındaki hafriyat kamyonlarıyla e5te rolling yapıyoruz bu aralar bol bol. Adamlar bildigin sol şeritten toz toprak saca saca gazliyorlar
Trafikde genelde saçma sapan araç kullananların yanına her geldiğimde telefonla konuşarak araç kullandıklarını görüyorum.
sinyal vermeden manevra
en sol şeritten60-70 le gidenler o şeridin adı hız yada geçiş şeridi değil mi hiç mi trafik dersi almadınız..
birde aracın azıcık oynanmış basık olduğunu görüp tampona yapışıp hadi oynayalımcılar...
sinya vermeden şerit değiştirenler.
sağ tarafta müsait bir yere yanaşıp yolcu indirmeyen arabalar yada minibüsler.
4 yol tam orta noktasın trafik sıkış ilerleyemediği halde bizim gideceğimiz açık yönü kapatanlar.
Ters yöne girip hala oranın ters yön olmadığını savunanlar deli ediyorlar adamı..Beni bitiriyorlar ama asla taviz vermiyorum geri geri gelmiyorum gerekirse sabaha kadar beklerim :D
şu gereksiz öküzlere kızıyorum sokağın içinde uzun uzun korna calanlara .
Son 3 günde 1600km yol yaptım , en çok karşılaştığım geceleri gereksiz selektör ve sinyalsiz şerit değiştirme..
Geçiş haklarından bi haber insanlar son 2 günde 3 kaza atlattım. ana yolda giderken yan yoldan bodozla dalanlara uyuzum. ters yönü affetmem geri gidicek hele bide tersin başında olur bende daha yeni girmişimdir tapa gaz giderim selektör eşliğinde.
En sinir olduğum, sokaktan çıkcam ve sola dönücem. Soldan gelen arabayı bekliyorum geçsinde bende yola çıkayım diye. Herif gelip PAT diye çıkacağım sokağa girmez mi tam cinayet sebebi. Lavuk sinyal verse ben onu beklemeyeceğim. Beni göre göre sinyal vermiyor adam.
- Sinyal Vermeyip Düşük Hızda Sağa, sola, ara sokaklara sapanlar
- Ford Connect'ci kardeşlerimiz arka sis yakma hastalıgı.
- Far/Sis Çakma Xenon yapıp, hadi farları geçtimde cok afedersiniz Apaçi gibi o sisleri açmaları. Ayıptır yahu, insanda ne göz bırakıyorsunuz ne görüş mesafesi.
sinyal verip dönecekken arkadakinin sollamaya kalkması, özellikle sinyal verilen yöne yaktıktan sonra atağa geçiyorlar, kazaya davetiye.
kural ihlalimi bilmiyorum ama, genelde sabırgız 7aylıklar, şehirler arasında bir kamyon kamyonu sollarken, veya önü dolu bir araba öndekinin çekilmesini beklerken arkasına yanaşıp 3-4 kez sellektör yapanlar.
sinyalsiz önüme yatan vatandaşlar oluyor solundan tekrar önüne aynı şekilde geçince selektör yapıyorlar. bende bunlara ayar oluyorum.ibineye oysaki empati kurduruyorum :)
Sinyal vermeyenler herkesi baş belası belliki,daha kırmızı ışık yanar yanmaz sellektör veya korna basanlara güzelce sövüyorum,birde İzmirde sol şerif kavramı yok insanlarda sağ şerit herzaman daha hızlı akıyor sol şeritte yavaş gidenler oluyor en sinir bozucu olaylardan birisi..