kilit gotur diyen goturme gerek yok diyende var :D kilit durumunu ne yapalim ufak bir asma kilit goturelim mi :D önerilerin nedir kardesim
Kilit çok önemli bana kalırsa yapmış biri olarak söylüyorum. Bol bol da çorap iç çamaşırı alırsanız sizin için iyi çünkü yıkatma zor olur giyer giyer atarsınız çöpe. Pijama havlu falan bana kalırsa gereksiz malzemeler çünkü orada veriyorlar farklı bir şey de giydirmiyorlar genelde. Yaz dönemi gittiğiniz için pudra çok önemli muhakkak alın :)
kilit kesinlikle goturun derim, valizinizi kitlerseniz, botu kitlersiniz. sabahin korunde bot aramakla ugrasmayin sonra, biri giyer gider :)
pudra kesinlikle olsun yaninizda... (Utalk pudra)
bol bol iç çamasiri ve corap alin yaniniza...
bi de unutmadan bozuk para ve telefon kartını sakin unutmayin... acemilikte cep telefonu zor olur, ama ustalikda ortama gore kullanirsiniz...
ısık da uyuyamama probleminiz vs varsa uyku bandi alabilirsiniz yaniniza...
valizinizi gereksiz esyalarla bosyere doldurmayin cogu seyi veriyorlar zaten, ben giderken bi cok sey almistim yanima bosuna hammallik yaptik... kendi valizim vardi, bi de jandarma bi valiz esya verdi, 2 valizle ordan oraya gitmek cok zor oluyor...
kogus ortaminda uyumaya hazir olun, aksiran,tiksiran,kokan,ayilan,bayilan bi cok tiple tanıscaksiniz :) heleki bot luk, oyle bi koku yok yani :D
şimdiden hayirli teskereler, aklima geldikce eklerim yine bişeyler...
337. ksd j. cvş :)
valla kilit alin..ama bot kilitleri var ozel..onlardan..cunku acemi asker demek usta askerlerinden gozunde sifir km bot demek :D alirlar yani..ama baska ise yaramaz kilit..dolabini felan kilitleyemessin mesela..
Edit:dogrudur,valizlige koydugun cantani kilitleyebilirsin bide..
boraya ek olarak uyku bandının yanındada silikon kulak tıpacıda ekleyebilirsiniz seste uyuyamam diyenlere ben kullanmadım ama cok arkadasım takıyodu
ordan verdikleri 2 don 2 atlet 2 corap falan kullanmazsınız zaten :D bol bol bu 3den alın gidin :D
alisveris icin yerin belli olmasini beklemek lazim mi yoksa direk gidip kafadan alalim mi
Pudra ayak içinmi mantarı önlemek adına?
Ben ekstra olarak botların çok rahat olmadıklarını duydum, tabanlarıda cok ınceymıs ben tabanlık ve bılek kısmı ıcın vatka goturmeyı dusunuyorum. Millet nette hayat kurtarıcı demiş :)
Bu arada kulak tıpacı ve uyku bandıda götürücem ama sabah kaldırırlarken uyanamam diye korkuyorum onu nasıl ayarlıcaz bakalım :D
bn 3 tane kucuk kılıt aldım gıtmeden once.
usta bırlıgıne geldıgımde bıze malzeme dolu 1 canta verdıler
2 cantam 3 kılıdım vardı normalde ama kılıtlerı evde unutmusum anahtarını yanıma almısım .
acemı bırlıgım komando bırlıgıydı saolsunlar adam gıbı adamlardı.
yas olarak kucuk olduklarından saygıda hıc kusur etmezlerdı hırsızlık gıbı sıkıntımız da yoktu.dolayısıyla kılıdede ıhtıyac yoktu.
usta bırlıgım zaten 20 kısıydı .
arada bı hırsızlık oluyordu fakat cantalardan deıl kı valızlık hep acıktı.
calınan seyler jılet kopuk sıgara vs oluyordu.
kılıde ıhtıyacın varmı .
bnm gıttıgım yerde yoktu.
ama cok kalabalık yerde ıhtıyac olabılır .
zaten acemı bırlıgınde dolabını kıtlemene fln ızın vermıyorlar.
bu arada agustos gıdenler.
yazın sıcagını goruceksınız .
cıldı hassas olan yanık kremı alsın yanına.
kısın sogugunuda goruceksınız burda corap cok onemlı en azndan 2-3 kalın corap gıtmeden alın.
gdıcegınız yerde naylon coraplar pek hos olmaz.
eldıvenı askerıye verıyor ama soguk yere dusecek olanlar 2katlı eldıven ve bere alabılırler yada gıttıkte sonra aıleden bı sekılde ıstıceksınız.
silikon kulak tıpası senin ilacın bu bir
ikincisi botun icine yumusak sungerimsi gibi tabanlıklar var silver ın mesela zaten 1 haftaya dümdüz oluyo 5 ay ole gezdim sıkıntı olmuyo :D esas mevzu botun icindeki orjinal tabanı cıkartın esas taş gibi ayagın azına s.can o onun yerine dediigim seyden koyarsanız miss
ole kulak tikaciymis,goz bandiymis almayin abi..
Gerek yok..hem ilk gunden aaaa entele bak die mimlenirsiniz..hemde acemi birligi orasi..yat saati verilir,isiklar kapanir,cit cikartani uzerler..heryer boylemi,illaki deildir belki ama,yorulcak ediceksiniz,uyursunuz yani..en uyumam diyen adam iki uc gune alistimi uyur..
Hem ole seylere alistirmayin kenidnizi..kaybolur eder,sonra 3 kurusluk seyin yoksunlugunu cekersiniz..
345 ksd. Şırnak bağlıca 3.jand.sınır tb.kom. Selamlar.
Şafak 51:)
arkadaş tavsiyesi götürdüğüm ve her gün getiridğime dua ettiğim yegane 2 şey:
http://www.ipekkagit.com.tr/common/i...o/minitk_b.jpg
http://www.haberler.com/haber-resiml...829_7449_o.jpg
gratisten alıdım küçük paketlerde götürdüm yanımda valla ben ki wc sorunlusu bir adamım 5 ay sıkıntı çekmedim:)
harbiden bu anlatılan tecrübeler çok iyi oluyor..... şimdiden gereksiz bi dünya malzemeyi eledim listemden :D bakalım son nihai listeyi burdaki tecrübelere göre yapacaz gibi görünüyor :D :D
9 unu 10 ununa baglayan gece yer belli oluyor zaten, alisverisi yer belli olduktan sonra yapmak daha mantıklı... genelde yeterli vakit oluyor, tandogandaki asker çarsisindan hemen halledersin...
aynen ayak mantari icin pudra cok işe yariyor, kesinlikle kullanin derim... hatta bazi cok terleyen kişiler kasik mantari olmamak icin de kullanabilirler. ***** cok sicak bi donemde gidiyorsunuz...
valla bot cok rahat degil ama alişiyorsunuz, tabanlik alabilirsiniz yaniniza... benim ayagima hic vurmadi, ama her ihtimale karsi yaninizda kesinlikle vatka bulundurun...
sabah her turlu uyandirirlar merak etmeyin :D ilk gunu atlatin gerisi kolay, kogus kalk dediklerinde direk ayaktasin valla :)
tabani biraz sert, ben keçe kullanmiştim. herhangi bi problem yaşamadim botla ilgili...
normalde 42 giyiyorum, aralik doneminde gittigim icin cift corap giyerim diye 43 aldim botumu, sorunsuz kullandim... değişimi kendi aranizda yapabilirsiniz, bizde o şekilde yapan çok olmuştu...