farklı olmak falan gerek yok bu arabaya 100 milyar haram bence
Printable View
farklı olmak falan gerek yok bu arabaya 100 milyar haram bence
Kia, hyundai bunlar kesinlikle eskisi gibi degil . Su an Amerika"da en cok satis yapanlar listelerinde tepedeler. Maalesef TR imaji hala kotu kia nin . Uzun yillar kullanilacaksa kesinlikle dusunulebilir ama kisa vadede cok zarar ettirir.
kia nın şahsi fikrim prestiji bence türkiyede hiç kötü değil hatta prestiji yerindede hyundaide epey epey toparladı..
bu tip optima gibi extreme üst zümreye hitap eden araçlarında türkiyede alman rakipleri ve alman hegamonyası ağır basıyor..
bu sadece kia yaya has bir şey değil japon fransız içinde geçerli 100k-110k ya satılan benim fikrim hiç bir fransız yada japon d segmentinde araç alman varken türkiyede zor satar...
insanların tipik fiks ilk cümlesi şu olucakdır abi vw mercedes bmw varken bu para buna verilirmi.. bu d ve üstü segmentler için bütün fransız kore japon amerikan araçları için benim fikrimce geçerli bu ülkede..
citroen ds5 de incelenmeli
aynen haklısın ds 5 cıktı oda sımdı cok pahalı bır araba dolu bır araba ama bu optıma 2.cı elde alınır bence bende bır kac kez yolda gıderken gordum herkes bakıyordu arabaya cok dıkkat cekıcı ve guzel bır araba :) su devırde 0 araba bana gore yanlıs 1 2 yıla kadar sattıgın zaman cok deger kaybedıyor onun yerıne 1 yasında bır araba alırsan 10 bıne kadar avantajın oluyor satarkende 2 3 bın kadar zararın olur en fazla bana gore :)
o jantlarla bu arabaya 100milyar yazıktır günahtır..
apaçi modifiyeci jantları bu ya..
Yorumlarınızı gayet keyifle okuyorum . Güzel fikirler düşünceler ortaya cıkıyo
çok iyide işde sen amerikadan tarafsız analiz ediyorsun burda işin içine ikinci el servis yedek parça birde ağır marka sempatizanları girince insanların tarafsız bakış açısı kalmıyor millet gidip boş 3.16 lara bmw abi adı yeter diye 100k-110k basıyor alıyor bu zihniyet olduğu sürece bu tip araçların satışı zor..
çok doğru sonatayı alma nedenim oydu ya elimdeki bmw yide satıp sıfır bir araç alıcakdım yada elimdeki parayla makul ikinci el ama full dolu bir araç alıcakdım ikinci elde parasına göre hem dizel hem full dolu çok iyi bir seçim yapdığımı düşünüyorum.. ilerde optimada dediğin gibi aynı konuma gelicek ikinci elde iyi bir alternatif olucakdır ama sıfır alanda 5 sene ve üstü sürerse bence fazla bir zararı olmaz..
Ben hayatımda arabanın duruşunu bu kadar gölgeleyen jant görmedim.Ceza niyetine koymuşlar heralde teneke daha iyi durur.
5 sene KİA satdım sıfır bence uzak dur optima dan elinde kalır evlat olur demedı deme.
Araç kesinlikle çok güzel bana göre. Basın Ekspres'te denk geldi 2-3 hafta önce; görünüşü oldukça sıkıydı.
İç mekanı ise beğenmedim.
Ama 2.eli daha epey bir süre yerlerde sürüncektür sanırım muadili araçlara göre Kia markasının..
Uzunca bir süre satmayı düşünmüyorsanız alın derim. Sonuçta tasarımıyla ben buradayım diyor araç.
Kia ProCeed'çi olarak Optima'yı gerçekten çok beğendim. Uzun far dahil mercek koymuşlar ufak ama güzel ve önemli bir ayrıntı. Alır mıyım almam neden 1.7 Crdi üst vergi diliminde ondan fiyatı da şişik zaten. Bindim, kullanmadım ama bir Passat'ın , S40 ın güvenliğini aldım içine binince.
100.000 TL'yi KIA'ya vermem.. İstediği kadar dolu olsun, isterse uçsun..
uçarsa veririm :D :D :D en azından köprü trafiğinden yırtarız :D
Araba guzel nekadarda imajini duzeltsede marka kia premium sinifla karsilastirmak bile mantiksiz bmw mercedes gibi markalarin yanina yaklasamaz arabanin ederide 50 60 bin arasi ustu israf olur kia ya