ben yavaş giderken kaldırıma çıktım önümdekine çarptım vs vs :D
ben yavaş giderken kaldırıma çıktım önümdekine çarptım vs vs :D
20yle giderken yan sokaktan ehliyetsiz velet in teki ustume uctu bide kacti..iyikide kacmis :D
Benimde tek kazam 2. vites rolantıde giderkendi..
Cidden ülkemizde trafik ayrı bir sorun
Askerdeyken ambulans kullandım ve ne sorunlar yaşıyorduk :(
adanada şehir içerisnde yavaş giderken olmuş şöförlerinin sıkıştırdığı kadar kimse sıkıştırmadı :D enson birine sağlam giriem
bende basık araba varken cok sıkıntıydı vapura bınerken cok sınırlenıyrdum valla sopayla cıkıyrdum dısarı :D
eski foçada 40la giderken ara sokaktan bir motor fırladı,önümede değil tam sağ çamurluğa bindirdi,üstünde 2 tane kız lise öğrencileri.yanımda arkadaşım oturuyordu,camdan yarı beline kadar çıkıp kızı tuttu düşmesin diye,ben gözlerimi kapattım,gözlerimi açtığımda kızlardan biri beline kadar bizim aracın içindeydi diğeri yerde.yere düşen aracın altına girecek diye o kadar korktumki.Allah korusun katil olabilirdim,2sindede birşey çıkmadı çok şükür.
Yazin saat 12 gibi avrupadan asyaya gecis icin bogaz koprussune dogru iniyorken ek seridin kaldirilmasi dolayisi ile kilit olan trafikte en sol seritteyken, bariyerlerin ustunden yola atlamaya calisan su satici cocuk, ayaa bariyere tekilmasi nedeniyle w124 200 E merso'mun kaputunda ogle uykusuna yatar gibi 2 80 yatmisti:D komple etraftaki millet patlamistik gulmekten:D cocukta ayri yarildi tabi:) on camda silecegin ustunden "ABI SU VERIM MI?" Demeside cabasi:D hahaha lan hala guluyorum:D
İstanbul da yolu gördügün yerde yapıstır git sag seritte zevk yapmak haram:D
Aynen ben de böyle yapıyorum, olması gereken de bu.
Araç basık olunca ister istemez yavaş gidiyosunuz, millet cidden gerizekalı. En sağ şeritte gidiyosunuz, açmışsınız müziğinizi, sunroofunuzu, camlarınız yarım, gelip dayanıyor kıçınıza, selektör çaka çaka, lan ne var geç git işte solda 2 şerit daha var. Ne kaçırıyosun keyfimi ?
Bugün güvercine çarptım...
Bu memleketde yavaş gitsen dert hızlı gitsen dert ,en iyisi kafanıza göre davranın sonuç değişmiyor bela gelir bulur :)
Yaya geçidinde durup yayaya yol vermiştim. Soluna bakmadan önüme atlayan yaya kılıklı hayvan, dikiz aynamı kırmıştı. Baktı hasar var, bu adam bana çarptı falan demeye başladı. Bütün günüm karakolda geçmişti.
Daha TR de iken deli du oldugumuz yillarda e-5 de yavas yavas giderken biri cok saglam makas atmisti bana bariyerlere giriyordum. Tabiki sonrasinda bende aynisini yaptim ve olay koptu zaten . Ben onde onlar arkada basladik kufurlesmeye fln . Bir ara yanima kadar gldiler biri camdan elinde koca satirla cikti kacmasam arabaya firlatacak . Memleketin okuzu bitmez sokaklar kaybedecek birseyi olmayan insanlarla dolu. Ne olursa olsun takismayin kimseyle gulun gecin.
Ayrica sag seritte gidenede hiz siniri ayni sol seritte gidenede ayni . Ne tur tasit olursa olsun sol seritte hiz limitleri dahilinde gidiyor ise korna, sellektor yapilmaz sagindan gecilir gidilir . Yani o kisi limitin uzerine cikmak zorunda degil istiyorsan sen cik gec git :)
evet bu olay amerikaya gittiğimde çok şaşırtmıştı beni. teyzemin teki sol şeridi kapatmış gidiyor. hem de hız sınırının altında. selektör yapıyorum çekilmiyor, korna çalıyorum çekilmiyor, el kol yapıyorum yine çekilmiyor, istifini bozmuyor. derken yanından mecburen geçip gitmek zorunda kaldım. aynı şekilde 5-10 araçla daha karşılaşınca ve bir yol alamayınca amerikadaki sistemin bu şekilde olduğunu kavradım. gerçekten ilginç :) bir başka gün, yol çalışması olan bir kanyonda ilerliyorum, hız limiti koymuşlar 30 mil, 30 mile sabitledim gidiyorum tek şerit vermişler. inanırmısınız yaklaşık 10-15 mil boyunca arkamda onlarca araçlık kuyruk olmasına rağmen birisi de korna çalmadı, selektör yapmadı. bizde olsa adamlar korna selektör küfür, üzerine de yol çalışması için ortaya koyulmuş olan kukaların arasından geçerek herkesi tehlikeye atarak sollama yaparlar.
Arabayla değil ama 4-5 yıl önce küçük kız kardesimle birlikte bisikletteyiz. Trafik lambali V kavşağına yaklaştık ve yavaş olmamıza rağmen mucir varmış bisikletten kayıp yanda yeşili bekleyen arabanın arka kapısının bitişiğine düştük. O kadar korkmuştum ki kardesimin bası
tekerin altına girecek diye. Şoför hayatta goremezdi o konumda. Allah korudu.
Ara sokaklarda hız yapanlara uyuz oluyorum. Herif sanki arabay para vermemiş bir gidişi var aman Allahım. Yolda hep yavaş giderim ***** arabada gitmiyor zaten :p Hiçbirini tınlamam. Geçebiliyorsa geçsin, geçemiyorsa istediği kadar çıldırsın hiç umrumda değil. Sabırlı olmak takmamak en güzeli :)
Askerden izine geldiğimde miydi yoksa İstanbul'a ailemin yanına gittiğğimdemiydi hatırlamıyorum.
Büyük erkek kardeşim kız arkadaşıyla Sarıyerde, bizde Bahçeköy'deyiz. Kız arkadaşını geç olduğu için kendisi bırakacak. Yer Beykoz taraflarında.
Küçük kardeşimin Asabi Palio ile gidiyoruz arabayı ben kullanıyorum. Küçük kardeşim yanımda diğerleri arkada. Maslak Opetten yakıt aldık ve gece saat 11 civarı yol boş. Çıktım orta şeritten 60-70 gibi gidiyorum araba yere çok yakındı ve çok sekerek gidiyorduk. Arkadan bir hyundai yanaştı sis+far + sellektör ve uzunlar direk yanarak. Dedim ne oluyoruz sağ sol boş. Tam Levent tarafına geçerken 3. kolordu önündeki üst geçitte (TEM üzerindeki) sağa geçtim önüme geçti. Kardeşimin arabanın ön sisleri Toros farı ve biraz yukarı bakıyor,üzerinede xenonlu, yani açınca ö taraf komple aydınlanıyor. Önüme geçince açtım sisleri (kardeşimde agresiftir ama bulaşma dedi). Genç çocuklar biraz afalladı ve sağa sola birden arabayı kaçırdı gibi. Sonra solladım bir iki ufaktan hareketle ve tam arkamdayken köprü girişine birden hamle yaptım oda geldi. Sonra köprü çıkışına kadar yakalayamadı. ortadan birden sağa kavacık çıkışına gittim sonra yetişemedi. Heyecan arayan apaçi takımıydı zaten içeridekilerde
Gecen sene Bakırköy veliefendi yolunda babam giderken 50 ile virajı dönüyordu tam virajı bitirirken yağmurlu yolda araba birden kaydı o sırada telefona bakıyordum bir anda küt diye ses geldi taşa çıkmışız :) Allahtan tek lastik patladı ve alttaki folyo açılmış sağlık olsun adamlar ilk yağmur suyuna denk gelmişsinizdir dedilerde nekadar doğru bilemiyorum 40-50 ile giderken kaydı birden araba ilk yağmur suyuda sıvı sabun şeklinde oluyormuş kışın dikkatli olmak lazım
Doğum günümdü yolda trafik var yavaş ilerliyor önümdeki araç fren yaptı bende haliyle yavaşladım arkamdan bi acı bi fren sesi aynadan baktım arkamda adam elinde telefon zor durdu 2.defa aynı olay yavaşladım bu sefer duramadı arkadan vurdu ortalama 30 km hızla,öyle bi sinirle indimdi ağzını açamadı bağırdım çağırdım vursam bende suçlu durumuna gircem allahtan fazla birşey olmamıştı sadece tamponum kırılmıştı tutanak tuttuk ettik orjinal tamponumu taktık yine doğum günümde böyle bi anı olmuştu resmen doğum günü hediyesi olarak kucağıma tampon verdi adam.
206 varken trafikte durdugun yerde 5 kere arkadan vurdular. İlk kazada sakin sakin geldim ana yola cikicam tam ayagi frenden biraktim arkadan bi tiklama sesi orta seride firladim allahtan yoktu arac yolda. Sifir arabanin 5. Gununde olmustu. Daha sonra sikisik trafikte vurdular tampn degisti. Bi keresinde gazladim ilerde trafik sikisti dedim abarmiyayim actim tavani fln sakin sakin gidiyorum baaam transit patlatti dedim bu sefer bagaj kapagi cort nitekim degistirdiler stoplarla :D bir digerinde yola araba firladi onumdeki durdu bende durdum arkadaki duramadi yine patlati. Birinde de isiklarda bekliyodum baktim aynadan yana yana geliyo birileri :D onumden gecen arabalara yaklastim mumkun oldugunca yolun solunada attim nitekim kimse yol vermedigi icin arkadan gelen hiyar ikimizin arasina saplandi benim sag stop ve camurlugu alarak :D soyle bi durum var gazlasanda yavas gitsende sello yiyosun orasi kesin :D
e5 ten Küçükyalı ya saptım ışıkları gördüm gaz kesti araba viteste ağır ağır gidiyor zart diye önüme araba geçti durdu bende ona çarparak durdum plakam kedi bıyığı gibi v formundaydı şimdi dümdüz oldu onun dışında bir numara yok :D
babam fenadır bu konularda korna selektör hatta işaret fişeği bile fayda etmez durana kadar yavaşlar hatta sağ şeritte durmuşluğu çoktur
Ya bana 115le gezerken bile artislik yapan yol isteyenler oluyo ya :D:D yahu klasige saygin olsun be adam sabit 80 km sag serit gidiorum. Adam sol seritten en saga inadina gotume giriyo ya. Sikistirmalar falan onume kirmalar yol vermemeler. Ne bicim bi ulkedeyiz ben anlamiyorum. Cahillik diz boyu.
Ben ne e5 te ne otobanda 140 160 altina asla inmem ne zaman insem canim tehlikeye giriyo ya boyle sacmalik varmi 100-110 km sabit hizla gitmeye basladigim zaman kesinlikle bi 5 6 kisiyle kavga etmeden eve varamiyorum. Uzun zamandir hic umrum degil valla sol seritten millete selektor ata ata gidiorm. Denk gelirsek alinmayin arkadaslar hepimiz ayni durumdayiz :D
Yavaş kullanırken kaza, bela gelmedi şükür. Ama her an biri bana girecekmiş hissine kapılıyorum
Bu memlekte tek sıkıntı kimsenin empati kurmaması arkadaş
makas değilde önümü açarak gidiyorum tehlikeye atmadan. dedim neyse yavaşlıyayım bayram üstü şimdi.sol şerite kitledim 100 civarı gidiyorum, orta şeritten bi amca katil gibi önüme kırmaya başladı, fren korna filan, o arada aynada amcayı gördüm mendille burnunu temizliyodu, kurtardık ucu ucuna, b.k yoluna dedikleri bu olsa gerek
geçen sene e-5 te oluyordu o olay sağdan yavaş gidince bazı salaklar gelip sellektör atıyordu ama artık olmuyo çünkü trafik herzaman kilit.
zaten hızlı gidemiyorum mk1 otomatik golfle :D
geçen kağıthane derede gidiyorum yollar bozuk arabayı yeni almışım max 40kmh önüme birden tavuk atladı durdum hemen tavuk yok biraz ilerledim dikizden baktım yolun ortasında yatıyo sahibi koşuyo öbür taraftan bıçak getirin diye dedim si.i tuttuk :) şak tavuğu kesti mındar gitmesin diye :D dedim dayı kanı plakalara sürde bi işe yarasın :D 20 lira ateşledim devam :D :D
Bagdat caddesinde yavas yavas gidiyoruz aksam saat 1 2 civarlari orta seritten gidiyoduk isikta durunca nedense saga gectim arkadas gelen sucu araci frene bi asildi tabi aracin tekerlekleri ince hic tutmadi yavaslamadi bile araba yan seritteki sedan hondayi hatchback yapti. Sucu araci kullanan amca kapiyi bi acti 2 3 efes sisesi ile birlite indi arabadan. Bizde indik tabi honda sahibi arkadasa bisey olmasin diye. Adamda bana kizdi serit degistirmeseydin bana bisey olmicakti diye. Herkes kime *** atsam diye bakiyor ne yazikki..