ş.içinde pek rastlamıyorum da uzun yolda riskli hareketler yapmaktan korkunç haz aldıklarını defalarca gördüm tamponum tozunu alıyorlar
Printable View
ş.içinde pek rastlamıyorum da uzun yolda riskli hareketler yapmaktan korkunç haz aldıklarını defalarca gördüm tamponum tozunu alıyorlar
1 ay öncede benim çok samimi bir arkadaşım kaza yaptı çocuğa vurdu şükürler olsun sadece motor hasar aldı az daha tramwayın altına girecekti
motora binmiyorum scooter a biniyorum, tam bir hastalık müthiş bir keyif. Yalnız şunu söyliyim önümden çok, götü kolluyorum... pisi pisine gitmemek için. Onun dışında söylenenlere katılıyorum risk her zaman var ama bu risk yolda yürürken de var, arabada da var... Keşke İtalya, İspanya gibi veya yurdum tatil yöreleri gibi herkes scooter ile gezse...
bızde 4 arkdsımızı kaybettık hemde 2 ayda çok kötu bı durum motor şaka gıbı kurtuluşun yok gecen bındım 1000rr 2oo lu hızlara cıktı korkudan öluyrdum
125 cc scooter ile 1 senede 10.000 km yaptım
2 gun once Cayyolundan mesa plazaya gırerken bana YEŞİL ısık yanmasına ragmen kaza atlattım
şerefsız evladının biri direk kırmızı geçtı durmadı bıle dıkkat etmeseydım buyuk kaza gecırıyordum
acıkcası Tr kımse trafık kurallarına uymuyor motorlara dıkkat etmıyor Tr nın farkı bu olsa gerek...
motora biniyorum racing olsun scooter olsun..top speed cok yaptık bı kac kere telefonum falan uctu bı kac kere ben ucacaktım .gerçekten tehlikeli makina yani olay şu deil 200 le gıderken ztn arabayla da vursan olursun olayı deil.araban olsa 200 le gıtmessın orda olayı.tek canın var..mario gibi 3 4 tane canım olsaydı kesinlikle motora binerdim ama malesef cok sevmem ragmen korkutuyo beni.bu sezon benım de cevremde bi kac kısı oldu 40 lı yaşlarda 30 lu yaşlarda insanlar pisipisine gitti..virajda karşısına su çıkanı yağ çıkanı kimisinin önüne kamyon cıkanı.turkıyede herşey cıkabılecegı için motor işi gerçekten tehlikeli..tabi bunları soyledım binermiyim bidaha binerim.ama ne top speed yapacak motora ne de virajda artislik yapacak soforun arkasına binmem.
konuyu görür görmez motoru sattım hemen
ALLAH sabır versin yakınlarına :(
O kadar hiz seviyorum,bir cok kez de ugrastim ancak motor sevgim HİC olmadi...
Cunku mantiksiz Turkiye sartlarinda kullanmak. Trafik kulturu olmayan bir yerde motor kullanilirmi? Yollarda hangi Kotu Suprizle karsilanicagi bilinmeyen yerde motor kullanilirmi?
Berlinden donerken onemli bir MR cekme sirketi olan beyle tanistim. Yazin olum yada yaralanmalarin cok arttigini,%70 inin motor oldugunu soyledi...
ölümlü kazaların çoğu super sport (Racing) motorlarla oluyor.. Bunun en önemli nedenlerinden biride doğal nedenleri atarsak yani yolun bozuk olması trafikden birinin size vurması v.b gibi Racing motorlara binenlerin çoğu hepsi değil tabiki ama çoğu en ufak bir motor temeli almadan motor eğitimi görmeden hatta ya ilk motorları yada ikinci motorları olmasından dolayı oluyor bu kazalar.. yani şeytanın bir anlık dürtmesi..
motor camiasından çok arkadaşımız var tanıdıklarımız tanımadıklarımız olsada ismen bildiğimiz kardeşler var bunca yıldır 15 yılı geçmişdir herhal daha chopper motorda kaza yapıpda ölmüş birini tanımadım tanımayı bırak duymadım ölümlü bir chopper kazası.. scooterda tek tük oldu ama oda yok denecek kadar az..
ne yazık ki bu ölümlü kazaların çoğu super sport motorlarda oluyor yazında verdiği güzel havalar asfalt ısınıyor lastik yolu iyi tutuyor gazı açdınmı zaten racing motor iki üç saniyede ne olduğunu anlamadan kadranda 200 lü rakamları görüyor o sıra işde minnacık bir yağ birikintisi bir mıcır taşı bir asfalt kırığı yada dikkat dağılması illa yollada alakalı olmaya bilir olayı bitirir..
kesin yapisirim bir yere diye almayacagim bir icad :D
Allah rahmet eylesin, çok üzücü bir haber .. :(
İşlerine gelince kendilerini "taşıt" görüp işlerinie gelince yol çizgilerinin üzerinden gitmeyi, emniyet şeridinden gitmeyi, dolu trafikte otomobillerin arasından son sürat gitmeyi kendilerinde hak olarak görenler olduğu sürece bu kazalar olacak.
yaşadığım yer itibariyle yazın inanılmaz sayıda motor kazası oluyor. hastanede nöbetçi olduğum günlerde mutlaka bir ya da daha fazla motor kazası oluyor..en ufak hasar kol bacak kırılması.. ama size bişey diyim mi, bodrum ufak yer ve herkes scooter tarzı motor kullanır.. sadece dışardan gelenler racing kullanır.. kazaların büyük bir kısmı da scooterla oluyor.. bana gelenler genelde ağır yaralı geliyor.. ama 112 de çalışan arkadaşlardan bildiğim kadarıyla olay yerinde ölen de çok. onlar direk morga geldiği için haberimiz olmuyor.. kazaların hemen hepsinde sürücüler alkollü oluyor.. kask kullanan çok az.. ya da polisi atlatmalık çanak gibi plastik kask kullanıyorlar.. tabii kaza anında en ufak faydası olmuyor..
Ecel geldimi motor, otomobil hikaye gençler.
Allah rahmet eylesin:(
arkadaşlar ben hafta içi sürekli motora biniyorum dük. gelir giderken bende çok korkuyorum ama alışınca insanın eli ayagı gibi oluyor vazgeçilmiyor bi konudanda diyorum yazılmışsa olur ama yinede dikkat ediyorum bisiklet niyetine hız yapmamaya gayret ediyorum hep...
gsxr aşkımı bu haberleri duydukça sineye çekiyorum aileminde etkisi buyuk tabi
motora binmek gercekden cesaret ister.hayatta süremem ve asla binemem. Allah korusun Hepimizi kazadan beladan.