Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı
Polislerin yazdığı cezaları hukuk sistemimizle bağdaştıramıyorum..
Şöyle ki;
Polis herhangi bir hatalı durumda veya bu konuda geçtiği gibi hatalı olmayan durumda ceza yazabiliyor. Varsayalım ki ortada gerçekten bir hata var ve polis bunu görüp ceza yazdı..
Ben buna itiraz ettiğimde, mahkemeye başvurduğumda kesinlikle kazanmalıyım. Neden mi? Öncelikle polisin gördüğü olay haricinde bahsi geçen suçu işlediğime dair hiçbir kanıt yok. Kanıt olmadan da suç söz konusu olmamalı..İkinci olarak masumiyet karinesi.. Neydi, suçluluğu ispatlanana kadar herkes masumdur. Yani ben itiraz ettiğimde ceza yazan polis suçu işlediğimi somut kanıtlar ile ispatlamalı. Kanıtsız suç olmayacağına göre kanıt yoksa suçluluğum ispatlanamayacağından ceza neye dayanarak yazılıyor?
Bu mantık ve hukuk çerçevesinde yazılan tüm cezalar ( görüntü - video kaydı olanlar hariç ) geçersiz olmalı.. Memur arkadaşların ve avukat arkadaşların bu konudaki yorumlarını merak ediyor, yanlışım varsa düzeltmelerini rica ediyorum..