bizim vali sizin oraya mı geldi yoksa göreve.. valla öyleyse sıçtınız ..
Printable View
Ben oem takıp kontrole gıttım her defasında bazısında elımde men kagıdı oldu ızın verdı bı kac gun ızın kagıdı ıle gezdım bazısındada 3 gun ıcınde tescılde orj cevırdım bakın dıye onaylatmazsan 3 gun sonra araban men olucak dedı polıs yanı her hal yukarıda tescıle gıdeceksın ;)
Varex kapalı s2k le ceza yıyen arkadasım men kagıdı almadı sadece ceza yedı ama kontrole de gıttı, zorunlu..
30/1b. Cezasi direk men degilmi zaten.men kağidi vrsede vermesede o cezasan arac men gözüküyor diye biliyorum, yinede arastirmanda fayda var.
bende daha önce 2 kere yemiştim 2sindede söktürüp gidip kontrol ettirdim kaldırttım ihtarı.geçen hafta bi arkadaşım yedi ona tarih belirtmedi sökülmelidir vs diye.aynı senin gibi yazdı verdi.o söktürmedi hala geziyor sorun çıkmadı daha.
çevirmeye girmemiş sordum,30/1b den yedi.kağıtta söktürülmesi ve kontrol edilmesine dair bir beyan olmadıgı için Allah'a emanet geziyor,çevirmeye girdiğinde kağıdı gösterip burda birşey yazılmadı demeyi planlıyor.ama şöylede birşey var güzel ülkemde hiçbir yerde standart bir uygulama olmadıgı için sizi çeviren polisin ruh haline bağlısınız.
30/1B cezası yazdığı zaman 1hafta sonunda araç men oluyor eskisi gibi men kağıdı vs. vermiyorlar.
Baska bir arabayla veya yayayken bi ekip arabasina gidip plakani sorgulat, oncesinde arabam serviste, cikaramiyorum vs. de ki "Sorgulattim men cikti, baglamak zorundayim, araba nerede?" demesinler, onu garantiye al, yoksa sorgulamasinlar hic :)
Yaklaşık 3-4 ay önce egsozdan yedim aynı maddeden 3 gün içinde emniyete gdip dusurmen gerekiyor yoksa men gözükür dedi ihmal ettim gitmedim bi ara düsürürüm diye aracı tekrar muayene yaptırmak zorunda kaldım eskisi gibi değilmiş artık sen garantiye al eksozu sök git emniyete fakat bende egsoz diye belirtmişti ceza kagıdında eski aracımda yedigim cezayı yaklasık bir sene sonra satarken düsürmüstüm ona güvenereek gtmedim sordum eskisi gibi degil dediler
Kanka geçmiş olsun tekrar : (
Trafik şubeye gitsen sorsan yardımcı olmazlarımı acaba :confused: en azından net bir bilgi alırsın :soru:
cok sagolun arkadaslar. en iyisi gidip arastırmak. neyin ne oldugu belli degil herkez farklı birşey söylüyor. ceza kagıdında hic birşey yazmıyor sadece 30/1b den ceza yedigim yazıyor. umarım cezayı ödedikten sonra men olmaz.
30/1b e aksesuar cezası olarak gözüküyor.
ceza kagıdında egzoz , film , vs vs gibi şeyler ve verilmiş bir izin zamanı yok 3 gün 1 hafta gibi.
ben cezayı ödedim bakıyorum dalgama 2. cevirmede bakalım ne olacak.
benim yaşadıklarımı yaşayan ve 2. cevirmede sıkıntı ceken veya cekmeyen , baglanmayan arkadaslar varsa lütfen bildirsinler.
şuan 2. cevirmeyi bkliyorum.