User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
37 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Sizce Değiştirmelimiyim?

yılmazj
    Misafir

Sizce Değiştirmelimiyim?

Uzun süredir aklımda aracımı dizel başka bir araçla değiştirme fikri var fakat aşırı kararsızım sizlerede bi danışmak istedim.
    Aracım 2011 model opel astra j 1.4 turbo.cosmo modeli.booster erhan tarafından yapılan yazılım sayesinde 140hp 200nm olan güç ,163 hp 265nm ye çıkartıldı aracımın gidişinden genel itibariyle memnunum.ufak tefek öğrenci işi bişeyler yaptırmaya çalıştım arabama fakat 1.5 senede 25.000 km yapmamdan dolayı ve yaptıgım km nin gün gectikçe artmasından dolayı ekonomi yapmak sart oldu.cok severek biniyorum aslında ama gözüm hep yakıt menzilinde. Herneyse,
    Bu aralar Megane 3 coupe gözüme çok takılmaya başladı.aracın dış görünümünü çok begeniyorum fakat 105hp lik 1.5 motorun şuan kullandığım aracın performansını çok aratacağını düşünüyorum(hiç bi fikrim olmadığından dolayı).hem performans istiyosun hem yakıttan kaçıyosun diyeceksiniz ama biraz öyle oldu bu aracı kullananlar varsa şehiriçi bi depoyla kaç km yapıyor ortalama normal kullanmımda kaç lt ye cıkabiliyor eger bu aracı alırsam opeli aratırmı yada değiştirmeye değermi? çok titiz kullandım aracımı şimdi yerine gelecek arac hiçbir yönden üzmemeli ancak o zaman içim rahat edecek bu yüzden çok kararsızım.
    Chip+egr iptali mutlaka olucak megane coupeyi alırsam. astrala kıyaslarsanız hangisi performans açısından daha iyidir? astraya lpg maalesef tam uyumlu değil henüz.olsada lpg uzun vadede turbo araca zararlı.çıkmaza girdim yardımcı olursanız sevinirim.
    biraz uzun oldu şimdiden tesekkür ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.5 dci 130 hp motor secenekleriyle satısa sunulmustu meganelar diye biliyorum onlara da bakabilirsin bir yazılımla su an kullandıgın arac kadar gider ve yarı yarıya daha az yakarsın.

soruya gelince eger o kadar cok km yapıyorsan kesinlikle dizele gecmelisin yazık gunah ogrenciyim diyosun.

editt: birde once uyelerimiz bolumunde kendini tanıtırsan iyi olur direk ilk mesajdan mevzuya girmek bizim sitede pek hos karsılanmaz.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Astra J verip Megane mi alacaksın?... Attan inip eşşeğe binmiş gibi hissederdim ben.

Sadece donanım,kokpit görüntüsü ve malzeme kalitesinden dolayı km'de 1 tl yaksaydı bile değiştirmezdim Astrayı.

Ha bunlar dısında dış görüntü,performans ve ekonomik yönden aratmaz. EDC şanzıman ile gayet ekonomik ve rahat oluyorlar.

m. ali öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyla alakasız olacak ama, şu an kullandığınız astra'nın yakıt sarfiyatı nedir ?

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı m. ali öz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyla alakasız olacak ama, şu an kullandığınız astra'nın yakıt sarfiyatı nedir ?
    Muhtemelen 9.0 lt ila 11.0 litre arasındadır.

yılmazj
    Misafir
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.5 dci 130 hp motor secenekleriyle satısa sunulmustu meganelar diye biliyorum onlara da bakabilirsin bir yazılımla su an kullandıgın arac kadar gider ve yarı yarıya daha az yakarsın.

soruya gelince eger o kadar cok km yapıyorsan kesinlikle dizele gecmelisin yazık gunah ogrenciyim diyosun.

editt: birde once uyelerimiz bolumunde kendini tanıtırsan iyi olur direk ilk mesajdan mevzuya girmek bizim sitede pek hos karsılanmaz.
    onlar çok pahalı 65.000 tl gibi rakamlardan bahsediyolar oda ciidden olmaz
    kendimi tanıtmıstım bu arada ben

yılmazj
    Misafir
    Alıntı m. ali öz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    suan 8.2 şehir içi.

yılmazj
    Misafir
    Alıntı .::EmrE::. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muhtemelen 9.0 lt ila 11.0 litre arasındadır.
    yok o kadar yakmıyo Allah tan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 msj gorunce profilde neyse tanıttıysan sıkıntı yok pardon.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

yılmazj
    Misafir
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyu actıgında 1 msjın var dı ve o msjda bu konuya yazdıgın mesajdı neyse tanıttıysan sıkıntı yok.
    bende ona şaşırdım ama üyelerimiz bölümnde konu açmıştım.

mevlut-S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8.5 litre aslında cok fazla değil. ama sonucta 1.5 yıl içerisinde 25k km den bahsediyorsunuz.

alacağınız dizel araç (megane için konusmuyorum) biraz performansı iyi birşey olacaksa bu kez motor 2.0 filan olacak. 1.4 araçla 2.0 araç arasında yıllık 1300 tl gibi bir vergi farkı var bunu da hesaba katın bence. scirocco ile ilgilendiğim için aklımda kalmıs ben hesaplamıstım 2.0 lt dizel bir araç alsam ve 100km de 8 litre mazot yaksa, bir de 1.4 benzinli alsam 10 litre benzin yaksa ve aylık 1000km yapsam dizel araç yıllık 3840 tl, benzinli araç ise yıllık 5640tl yakıt tüketir. yani dizel ve 2.0 cc bir araç 1.4 benzinli bir araçtan 1800 tl daha az yakar. ama diğer yandan 1300 tl daha fazla vergi odersiniz. bunu da işin içine katınca benzinli arac yıllık 500 tl daha fazla yakıt tuketir.

benim hesabım bu sekilde oldu ve 2.0 dizel almaktansa 1.4 scirocco daha cazip geldi bana. fikrimi belirtmek istedim. biraz uzun oldu kusura bakmayın.
    Şeytan Sadece Sunar... İnsan İstediğini Seçer...

yılmazj
    Misafir
    cevabınız için tesekkür ederim.dediğiniz çok mantıklı bende aynı fikirdeyim ancak2.0 dizel arac düşünmüyorum pek ama dediğim gibi 1.5 dizel alıp chip vs.işlemlerle aynı performansı alabilirsem bnm aracımla o zmn düşünebilirim.

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    illede megane dizel alman yada REnault alman gerekmiyor.

gayet teknolojik ve performanslı , dizeller var.
    -VW-, ford gibi .
    -aracınızın piyasası nedir ?
    -ben astra satsam , VW grubu bakarım direk ...
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

yılmazj
    Misafir
    Alıntı o.güngör Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    illede megane dizel alman yada REnault alman gerekmiyor.

gayet teknolojik ve performanslı , dizeller var.
    -VW-, ford gibi .
    -aracınızın piyasası nedir ?
    -ben astra satsam , VW grubu bakarım direk ...
    ford da alabileceğim bi focus var yeni kasalarının tipini pek begenmiyorum.vw desek dizellerinn benim aracımda olan donamımlılarında fiyat almış basını gitmiş abartı bi fiyat anlayısı var vw grubunun.bnm aracım 46.500 47 ye gider üstünede bseyler ekleyebileceğimi sanmıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim goruntuye onem veriyorsun anladıgım kadarıyla bence 2 secenegin var ya megane copue alıcan yada kia ceed...
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Bulut Elektrik

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dizel+yazılım ile düşük yakıta çok km.ler rahatça gezebilirsin ama bence megane dışında bir araç seçilmeli yoksa binmeye devam astraya.
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

yılmazj
    Misafir
    görüntü önemli fakat fiyat+performansta önemli aracımı sattığım zaman kafa kafaya veya üstüne biraz para kalmalı chip vs işlemleri yapmak için.değerli yorumlarınız için tesekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Astra'dan sonra yakıt hariç hiçbir konuda yüzünü güldürmez Megane, Astra için BRC ve Prins gibi lpg sistemlerini araştırırdım yerinde olsam Ankara'da lpg de ucuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    opel deki konfor yol tutuş u ve buna benzer herseyi megane da bulamayacaksın.. Megane coupe ye bir kaç gün önce bizde bakıyorduk aslında hala daha bakıyoruz diyebilirim. Mantıklı fiyata mantıklı araba ama piyasaları her araba gibi çok yüksek. aslında oldukça da temiz araçlarda var az km lerde mantıklı şeyler bulabilirsin.
    - Yakıt konusunda kafayı kırarsın (sendeki opel le kıyaslamaya göre) 50 TL ' ye 200KM göreceğini (stok) haliyle tabi garantisini verebilirim.
    - Araç oldukça kaslı , 18-19 jant harici araç kendini göstermiyor bunuda dile getireyim.
    - Araç garantileri 3 yıl, garantili araç almaya bak. color edition modelleri en boş olan modelleri bu arada. panaromik cam falan olanları var onlardan bulursan almaya bak.
    - Bana göre sıralamasıyla 1.gün batımı rengi, 2. siyah 3.beyaz olan rengi iyidir. Genellikle ama beyaz rengini görursun bildiğiniz Türk mantığımızla tabiki.
    - Gün batımı rengi Lansman rengidir ayrıca bir Lansman rengide yeşil vardır. Gün batımı rengi, ülkemizde daha çok yeşil sayılıdır..

başka soracagın birsey varsa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalısırım
    Ki ben; ihaneti alkışlayamam, hain'i asla sevemem.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)