beyler forumun teknik bolumlerini daha cok okumanizi tavsiye ederim yazdiklarinizin bircogu bilgiyi gectim tanim olarak bile yanlis.
lutfen forumu amaci olan teknik bilgi acisindan da inceleyin.
Printable View
beyler forumun teknik bolumlerini daha cok okumanizi tavsiye ederim yazdiklarinizin bircogu bilgiyi gectim tanim olarak bile yanlis.
lutfen forumu amaci olan teknik bilgi acisindan da inceleyin.
konuyu takipteyiz
bence adam haklı.. sonra bir tanesi kesicili yanlamalı kaydırmalı sekmeli ve ortaya karışık bir şekilde trafikte önümüze düşüyor.. Allah korusun, arkadaş uyarmış, iyide etmiş. 16 yaşında herif, hevesi olabilir tamam ama bunlar riskli şeyler, yon denerim haber veririm yok şunu yaparım ederim.. büyük kısmı yanlış olan bilgileri deneyerek kıracak şanzımanı v.s. bir yerleri, alacak eline.. e bu arabanın sahibi kim? muhtemelen babası yada annesi.. belkide dayısı. Sonra? Ayıkla pirincin taşını.. ne oldu? oğlum yada kuzenim arabamla power shift işini denerken arabanın içine etmiş.. kimse aslan oğlum, süratlenme tekniklerini geliştiriyor diye birşey söylemez emin olun.
İşi bilen arkadaşlar açıklayabilir mi bu işin devri nedir?
Devir nasıl tutturulur?
Bana sorarsan zarar vermeden bi dişliden ötekine geçmek mümkün değil ama bilmediğimiz bişeyide öğrenmiş oluruz.
adamlar uygulamis :)
Quick Shifting vs. Powershifting - YouTube
Her yil intahar eden insan sayisini ogrenmek istermisin ? Yada bu insanlar kendini oldurdu diye sende bunu makul bir olay olarak gorup denermisin ?
Yanlis yanlistir bir insanin yanlis yapmasi diger bir insan icin bu yanlisi dogru yapmaz guzel kardesim.
Evet egitim veren yerler var.
ornegin : AUTODROM - Sr Teknikleri Eitim Programlar
Ayrica Otomobil kullanmak yada otomobilcilik vitesten ibaret degildir. O sanzumanin nasil calistigini bilmek debriyajin ne ise yaradigini bilmek atmosferik bir motor ile turbo bir motor arasindaki farklari ve calisma prensiplerini ogrenmek tir otomobilcilik.
Bunlari ogrendiginde ve otomobili bir butun olarak anladiginda ozaman bu konuda sordugun sorunun cevabinida kendin verir ne gerek varmis yahu dersin icinden ...
Anliyorum genclik atesi icinde yaniyor ama gercekler bunlar sen yinede istedigini yap ama ben sana burada powershift nedir sorusunun cevabini vermeyecegim.
iyi gunler guzel kardesim.
He çok merak ediyorsan bu vites olaylarını Heel And Toe denen tekniği biraz araştır ama yinede şehir içi kullanımda ne kadar gereklidir tartışılır.
Born To Race izleyen her genç arkadaşta oluyor bu sorun.
Sorunun sebebi 1:30'da başlıyor :D
Born to Race trailer - YouTube
İnşallah kaza yapıp kimsenin canını yakmazsın, kaza yaparsanda canlı bişeye değilde duvara agaca falan vurup başka bir canlıya zarar vermezsin.
Madem trafikte ehliyetsiz araç kullanıcaksın, üstüne birde bu tip şeyler deneyeceksin yaşına bakmadan, -EMİN OLMAMAKLA BİRLİKTE-biyerlerde ehliyetsiz kaza yaralamalı/ölümlü kaza yapman durumunda kasten adam yaralamak/öldürmek gibi bişeyden yargılandıgını okumuştum. araştır.
+1
ilk sayfada da söyledim. keşke koymasalardı o sahneyi herkes rahat ederdi :D
+1 böyle gençler yüzünden kuş serisi araç ve genç sürücü gördügümde hemen ayagım frene gidiyor. geçsin gitsin benden uzaklaşsın diyorum.
(yanlış anlaşılmasın aracı/kullanıcısını küçük görmek gibi bişey kesinlikle söz konusu değil, maddiyattır bu.. gençler ve kuş serisi birleşince sıkıntı :D)
allaha şükür kazasız belasız denedim
3'den 4'e çekerken denedim ilk denememde bi ses geldi rahatsız edeci bi sesdi bi an korktum ama bi sorun olmadı..
2. denemede sanki biraz kaldım o kadar tatmin etmedi ama sesiz bi geçiş oldu :)
3. denemede se 6000 devirde tıklatım ve mükenmel geldi :)
Debriyaj yenilemesi yaptım arabayı bayıldı zaman ateşlemek için fardalı ola bilir diye düşünüyorum :)
sizlere çok teşkkür ederim uyardınız için ama gençlik ateşi diyelim
Araç 1994 model Sahin s