User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
103 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Benzinlik kuracak olsanız hangi firma ile anlaşırdınız ?

Berkant_R32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Benzinlik kuracak olsanız hangi firma ile anlaşırdınız ?

Yakın bir tanıdığım benzinlik açmayı düşünüyor. aramızda konuşurken firma muhabbeti de yaptık. ben türk firmaları olduğu için öncelikle po ya da opet dedim. tabi benim yorumum çok yüzeysel oldu yanlış bilmiyorsam şirketler, benzinlik kuracak kişiye maddi yönden bazı yardımlarda bulunuyor. bu konu hakkında detaylı bir bilginiz var mı ?

ve tabi ki asıl soruya gelirsek, siz olsanız hangi firma ile anlaşırdınız ve neden ?

Murat Özcan
    Misafir
    Bizimde arkadaşlar bir firmadan çıkıp başka firmaya geçiş yaptılar bende neden suna buna geçmediniz dedim artık onlar fazla kar bırakmıyorlar demişti anlıycanız isim yapmış markalar karı fazla bırakmıyormus marka olmamış firmalar daha çok kar bırakıyormus

Agah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ismi olan, ama bayisi az olan firmalara yönelmeli kanımca.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Murat Özcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizimde arkadaşlar bir firmadan çıkıp başka firmaya geçiş yaptılar bende neden suna buna geçmediniz dedim artık onlar fazla kar bırakmıyorlar demişti anlıycanız isim yapmış markalar karı fazla bırakmıyormus marka olmamış firmalar daha çok kar bırakıyormus
    son zamanlarda yol kenarlarında x petrol, y oil v.s gibi bilinmedik markalar gittikçe çoğalmaya başladı. bunun nedeni de aynı dediğiniz gibi kar marjının yüksek olmasından kaynaklanıyor ama bulgura giderken pirinçten de olmamak lazım. açıkçası ben bu tarz abidik kubidik firmaları asla tercih etmiyorum. ilk etapta da bu tarz markalara geçenler, şirketin verdiği meblalara kanıp atıyorum, benzinliği opet iken x petrol yapıyor. peki ya sonra ? belki opet olarak kalsa, kar marjı az olarak çalışacak ama sürekli bir döngü olacak. x petrol ise sinek avlayacak. misal, duyduğum 1-2 benzinlik sahibi de bundan muzdarip zaten. keşke diyorlar ama çok geç olabiliyor.

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İsim ile kar payı arasında ters orantı, isim ile satış arasında da doğru orantı var. Ne kadar büyük isim, o kadar düşük kar payı, ne kadar büyük isim, o kadar yüksek ciro. Bu denklem çok iyi kurulmalı ve hesaplar doğru yapılmalı. Eğer bilinen, sabit müşterisi olan, güvenilen bir istasyonsa sözkonusu, marka ikinci planda kaldığı için daha yüksek kar payı için küçük markalar tercih edilebilir. Ama istasyon yeni açılacaksa satışlar istenilen seviyeye gelene kadar mecburen büyük bir marka ile çalışılmalı. Eğer giriş sermayeniz yüklü ise istasyonun kuruluş maliyetini tamamen siz üstlenirseniz kar payını bir miktar daha yukarı çekebilirsiniz.

Marka konusuna gelince, ben opet derim. Bunun birkaç nedeni var;
    - yakıt güvence sistemi dahilinde sıfır araç satışlarının çoğu mecburen opet'ten yakıt almak zorunda
    - güvenilir bir marka
    - temiz tuvalet kampanyası gayet etkili oldu
    - yerli bir marka

Opet ile anlaşamazsam da Shell ikinci tercihim olurdu. Shell'in de gayet yaygın şirket filo yakıt anlaşması var.

Bu tercihlerim herhangi bir markanın diğerlerinden üstün olduğu için değil, Türk müşterisinin genel eğilimi bu markalardan yana olduğu için. Amacımız da maksimum satış olduğundan, bu kriterler önemli.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Agah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ismi olan, ama bayisi az olan firmalara yönelmeli kanımca.
    hem bilindik olup da, hem de az bayisi olan firma var mı?

po, opet, shell, bp ? hepsinden bolca var piyasada. bp diğer üçüne göre biraz daha seyrek tabi.

Murat Özcan
    Misafir
    Alıntı Berkant_R32 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    son zamanlarda yol kenarlarında x petrol, y oil v.s gibi bilinmedik markalar gittikçe çoğalmaya başladı. bunun nedeni de aynı dediğiniz gibi kar marjının yüksek olmasından kaynaklanıyor ama bulgura giderken pirinçten de olmamak lazım. açıkçası ben bu tarz abidik kubidik firmaları asla tercih etmiyorum. ilk etapta da bu tarz markalara geçenler, şirketin verdiği meblalara kanıp atıyorum, benzinliği opet iken x petrol yapıyor. peki ya sonra ? belki opet olarak kalsa, kar marjı az olarak çalışacak ama sürekli bir döngü olacak. x petrol ise sinek avlayacak. misal, duyduğum 1-2 benzinlik sahibi de bundan muzdarip zaten. keşke diyorlar ama çok geç olabiliyor.
    Tabikide haklısın dostum aynen dediklerine katılıyorum x y z firmasına geçtigin zamanda sinek avliyorsun varsın karın az olsun ama iş dönsün öylesi daha makbul..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İsim ile kar payı arasında ters orantı, isim ile satış arasında da doğru orantı var. Ne kadar büyük isim, o kadar düşük kar payı, ne kadar büyük isim, o kadar yüksek ciro. Bu denklem çok iyi kurulmalı ve hesaplar doğru yapılmalı. Eğer bilinen, sabit müşterisi olan, güvenilen bir istasyonsa sözkonusu, marka ikinci planda kaldığı için daha yüksek kar payı için küçük markalar tercih edilebilir. Ama istasyon yeni açılacaksa satışlar istenilen seviyeye gelene kadar mecburen büyük bir marka ile çalışılmalı. Eğer giriş sermayeniz yüklü ise istasyonun kuruluş maliyetini tamamen siz üstlenirseniz kar payını bir miktar daha yukarı çekebilirsiniz.

Marka konusuna gelince, ben opet derim. Bunun birkaç nedeni var;
    - yakıt güvence sistemi dahilinde sıfır araç satışlarının çoğu mecburen opet'ten yakıt almak zorunda
    - güvenilir bir marka
    - temiz tuvalet kampanyası gayet etkili oldu
    - yerli bir marka

Opet ile anlaşamazsam da Shell ikinci tercihim olurdu. Shell'in de gayet yaygın şirket filo yakıt anlaşması var.

Bu tercihlerim herhangi bir markanın diğerlerinden üstün olduğu için değil, Türk müşterisinin genel eğilimi bu markalardan yana olduğu için. Amacımız da maksimum satış olduğundan, bu kriterler önemli.
    öncelikle yorumunuz için teşekkürler.

siz de benim yukarıda bahsettiğime benzer bir konuya değinmişsiniz. büyük marka olursan, döngü sürekli devam eder. ötekisi ise, çevre de yoksa malesef çok zor. ayrıca ben de sizin gibi, eğer bu işe ilk defa girilecekse, ilk intiba için büyük firma ile çalışmadan yanayım.

opet'e gelince, tam bilgim yok ama forumlarda sıkça görüyorum, ford ve fiat araç sahipleri araçlarını aldıklarında, garantisi gitmesin diye yakıtlarını buradan alıyorlar. koç işini cidden sağlama alıyor.

Agah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkant_R32 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hem bilindik olup da, hem de az bayisi olan firma var mı?

po, opet, shell, bp ? hepsinden bolca var piyasada. bp diğer üçüne göre biraz daha seyrek tabi.
    shell ve po ya nazaran opet daha az sanki, ya da bana öyle denk geldi

Ozan.E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evimin yakınında olmasına rağmen bp'ye girmeyip gidip opetten benzin alan biriyim bölgedeki potansiyele göre yorum yapmak gerekir.Aynı yol üzerinde sheel,po,bp varken benim kişisel tercihim opet.

HkN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Küçük marka hiç bir zaman tercih etmiyorum. Opet var Afyonda 4 tane ama çok ters taraftalar ama yolumun üzerindeyse kesinlikle Opet tercih ederim.

Ufak markalar hem kar marjı düşük oluyor hemde o markaya geçtiğinde yüksek meblağlar ödüyorlar. Bizim bu taraflarda böyle markasız istasyonu olan çok tanıdık var ama işleri sağlam derecede iyi, genelde büyük ticari araçlarla çalıştıkları için (kamyon otobüs filan) gelen araçlara iyi yakıt veriyorlar. Haliylede iyi kazanıyorlar ama şehir içinde pek tutmazlar.

Ayrıca büyük firmalar öyle herkese bayilik vermiyor tahminimce.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Opet tercih ederdim.... PO. ise en son tercihim olurdu ki ona kalırsa bu işi yapmazdım... Yakın diye gidiyoruz, ne koydukları belli değil, fiş veriyorlar yarısı bantlanmış vs. vs.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her firmanin calisma sekli farklidir.
    İstasyon acicaginiz yer onemli marka seciminde.
    Sanirim arsanin ruhsatlari alindi?
    Once hibeyi konusun?yeriniz guzelse hibede articaktir. Sonra kar payi,vade ve iskonto onemli.
    Gunluk 7500 litre akaryakit ve 5000 litre ustu lpg satisi yapilicaksa o ise girin.
    Detayli sorularin varsa,cewaplarim.

VWci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim akaryakıtta tercihim ilk önce Shell ikinci olarak BP ücüncü ise OPET'tir. Bu sıralama dahilinde bir seçim yapardım.
    Men plan God laughs...
    I have reset it....Aal izz well....
    Alıntı Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
    Even the Porsche 959 is subject to the laws of physics.

halilcan9455 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben olsam opet seçerdim.
    çünkü uzun bir yola çıktığımda durmak için mutlaka Opet arıyorum.
    yakıtın yanı sıra Fullmarket,Tertemiz tuvaletleri,dinlenme Tesisleri Beni opete yönlendiriyor.
    Alıntı gokhan07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uyması için öncelikle arabada bi beyin olması lazım oda senin arabada yok

cery - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benzini şelden y... kelden demişler.

başlığı okurken bile içimden shell diye geçirdim.
    Clio 2001 1.4 RXT Sold
    Volvo C70 2.3 T5 Sold

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Shell ve opetle görüşün kaar fazla olmuyor diyenler genelde 750bin dolar ve üstü kazanmak ister

yagizs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Petline da olabilir

bora1311 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim tercihim opetten yana olurdu...
    fordfocus2st-diesel edition-
    suzuki swift GL

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)