Bar35 Nickli Üyeden Alıntı
13 Yaşından beri profesyonel olarak (süre ve km hedefli) bisiklet kullanıyorum.
Bundan 7 sene önce ilk pahalı bisikletimi topladım bugünün parasıyla 8-9000tl para harcadım. Herşeyin en iyisini en hafifini kullanmaya çalıştım yıllarca kullandım 6000km ye yakın yol yaptım, memnun olmadığım noktaları oldu ama beni hiç üzmedi şuanda babam kullanıyor günlük olarak.
Üniversite yıllarında bisiklet kullanmadım ara verdim, geçen sene tekrar dönüş yaptım ancak fazla para vermemek için kaliteli F/P bir bisiklet almak istedim, baya bir süre araştırdım hatta test ettim, kararımı Sedona 345'ten yana verdim ve 1 seneden beri kullanıyorum 1500km üstünde yol yaptım.
En ufak bir memnuniyetsizliğim olmadı genel anlamda ve iyiki almışım dedim. Günlük spor amaçlı kullanıyorum haftasonları da güzel havalarda 50+km yol yapıyorum. İlk hafta pedal göbeğinden ses geliyordu montajla ilgili sıkıntı vardı sök tak ile düzeldi bir daha da yapmadı.
Şimdi Sedona alıyorsun demişsin, alıyorsun da markası sedona. Componentleri Shimano, Rock Shox, Raceface, Schwalbe, Selle royal vs. Sadece kadro Sedona ki o da yurtdışında yapılıyor diğerlerinin yapıldığı gibi. Btwin gibi fason bir markayı Sedona ile karşılaştırmak zaten komik olmuş.
Servis bakmıyor vs gibi bir sölem okudum yukarıda komik geldi İzmir gibi İstanbula köy kalacak yerde bile 2 adet servisi var en merkezi noktada. Hadi onuda geçtim LPG'li mi bu servis bakmasın servisi yok vs? Üstündeki kompenent belli istediğin bisikletçide bak hallettir bakımı vs zaten arızalık bir durumu yok.
Ben alırken Merida ile arasında kaldım ki bisikletçim ikisininde bayisi ve kendiyle yaklaşık 15 senelik ticaretimiz var ikisine de baktım kullandım inceledim, Merida da daha düşük kompenant ve özellikler vardı 0.5kg daha hafifti sadece marka uğruna daha düşük özellik almak istemedim, ha onu alsam ondan da memnun olurdum çünkü oda kaliteli.
Şimdi ben bu kadar km yapıyorum spor amaçlı biniyorum yıllardır kullanıyorum, haftasonu adam 20km maksimum yol yapıyor, gezinti yapıyor ona şu kaliteli bu kalitesiz gibi yüzeysel ve yanlış yönlendirme yaparsanız olmaz.
Ayrıca dediğim gibi gerçek anlamda her gün veya haftasonları sıkı şekilde bisiklet kullanılmayacaksa, Cannondale, Trek, Merida, sedona fark etmez bisiklete 1500 üstü rakamları vermeyin yazık günah.