Teşekkürler
Printable View
bizde dün güzel havayı boş geçmedik güzel bir tur yaptık
https://i.hizliresim.com/P730M6.jpg
https://i.hizliresim.com/gPlqoZ.jpg
https://i.hizliresim.com/9YXQLo.jpg
amaç spor yapıp kilo vermek vs ise dağ bisikleti almayın.
yol yada şehir bisikleti bakın , maşası sabit olsun.
iç bacak boyunuz - 25cm / 30 cm = kadro boyu olarak ortalama bir hesap yapabilirsiniz.
ama netten almayın , gidin görün oturun üstüne öyle alın.
bir boy ufak kadrodan zarar gelmez ama büyükten gelir.
3 yıl boyun ağrısı çektim bu sebebten.
kadro olarak bir çok bildiğiniz marka burada üretim.
çok takılmayın , bileşenleri kaliteli olsun yeter.
misal ; Mosso 771 DMD Acera 28 Jant Bisiklet | Bisikletcim.com
Merhaba arkadaşlar.
Şehir içinde kullanmalık sele konforu bir tık rahat olan bir bisiklet var mıdır ? Varsa öneri ve görüşleriniz nelerdir ?
Fiyat aralığım 1000-2000 arası..
Şahsen bu konuyla alakalı hiç bir bilgim yok zamanında ortası amortisörlü Bianchi bisiklet kullanmıştım.
Trek Fx 7.1 şehir bisikleti 17 kadro ve Carraro big 929 18 kadro dağ bisikleti mevcut satmayı düşünüyorum düşünene olursa yardımcı olurum
Ben yeni aldım.
İşin profu değilim. Al. kadro olanlara da baktım. Al. veya Çelik olmasından ziyade toplam ağırlığa bakarak aldım. Amatörüm. Eşek niyetine binmeye adım.
1 haftadır beraberiz. Şu an mutluyum. Ben alırken 1050TL idi. Banka promosyonu vs derken 950e mal oldu bana.
Salcano Uskup 700 Man Bisiklet Fiyatı - Taksit Secenekleri
Anlıyorum hocam. Geçen depoya bakarken yıllar önce kullandığım bisikletimi gördüm Bianchi Aspid acaba buna göre de sele alınıp takılabilir mi acaba ?
Fiyat markaya göre çok iyiymiş abi bu ara kendi kullandığım bisikleti buldum onun elini ayağını toplayıp kullanmayı düşünüyorum.
Eğer verim alamaz isem ilk bakacağım marka Salcano olacak.
Fixie bisikletler hakkında bilgisi olan var mıdır? Avrupada herkeste bunlardan var ve kadroları tasarım olarak çok güzel görünüyor. Fakat bu bisikletler tek vites acaba şehir içinde kullanmak için yorucu olurmu normal bir city veya road bike gibi sürülebilir mi
1000 km kadar kullandım hatta en son kulladığım bisikletti.
purefix markaydı benimki.
şehir içinde yorucu evet , %5 eğimde ağlatır.tabi arka dişli büyütületek max hızdan taviz vermek koşulu ile daha yumuşak kullanımlı hale getirebilir.
arka tekerdeki rulman kilitlidir.
krank döner teker döner krank durur teker durur yapar prensibi ile çalışır.
şehir içinde kullanımı zordur , fren hep %100 arka tekeri kilitler , az fren yapayım olayı yoktur.
fakat bu bisikletlerin arka teker göbeği flipflop göbektir.
bir taraf fixie iken diğer taraf single speed bisiklet olayıdır.
single speed'te ise rulman tek yönlüdür. krank durunca teker dönmeye devam eder , hali ile durmak için fren tesisatı gerekir buda kadroda görüntü kargaşası yaratır.
ucuz fixie / single speed'ler chromoly ( çelik ) kadrodur. üzerinde vites fren olmamasına rağmen çelik oldukları için ortalama 6061 alü bir dağ bisikleti kadar ağır olur 10-12 kg civarı.
pekte bi espisi yok açıkcası.
alü kadrolu fixielerde biraz tuzludur ama olay bunlardadır ;
misal ;
REACTO TRACK 500 - MERIDA BIKES
@CloudGrey Alüminyum kadrolu uygun fiyatlarda Salcano cappadocia alloy diye bir model buldum. Almayı düşünüyorum. Salcano hakkında yorumunuz nedir çoğu kişi alınmaması gerektiğini söylüyor. Tipi falan hoşuma gitti benim iş görür zannedersem sizin de yorumunuzu merak ediyorum
şimdi baktım netten.
salcano'ya çoğu kişi b*k atar , yerli üretim olduğundan.
bugün burda yerli üretim markaları sıralasak aslında geriye ithal olan sadece 3-4 marka kalır...
zaten alacağanız bisiklette bir bileşen yok , o yüzden gözünüze hoş gelen herhangi bir marka olabilir çokta takılmayın.
heleki 1500 liraya alü track kadrolu bisiklet yapmışlar , onu hiç kaçırmayın.
kadrodan yana kafanızda soru işareti kalmasın.
bileşenler kısa zamanda koy verebilir ama parça parça modlarsınız.
her koyveren parcanın yerine kaliteli parça koydunuzmu tadından yenmez hala gelir.
bu salcona flip flop arka göbek var.
ortalama bir bisiklet kullanıcısı iseniz fixie olarak kullanmayın single speed olarak kullanın ;)
53 kadro sıfır kilometre Bir sedone 621 ltd bisikletim var , Sram Rival grup set var üzerinde.
53 kadro uyuyorsa ve yol istiyorsanız techden geleni üzmem.
linki buraya bırakıyorum.
Sedona 621 LTD Rival
@CloudGrey Abi yorumun için teşekkür ederim. Kafamdaki soru işaretlerini ortadan kaldırdık. Kısa zamanda alıcam burdan da deneyimlerimi paylaşırım. Dediğiniz gibi bileşenleri problem çıkardıkça upgrade ederim. Mekanikle uğraşmayı seviyorum zaten. Rengini de değiştirmeyi düşünüyorum. Flip flop olması güzel single olarak kullanmayı düşünüyorum. Ama fixie de öğrenmek istediğim bir tarz tekrar teşekkür ederim.